Turvallisesti messuilla Tuusulassa

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Tuusulan kunta haluavat turvata kaikille elokuun messutapahtumassa Rykmentinpuistossa vieraileville ja siellä työtä tekeville turvalliset olosuhteet toimia ja viihtyä

Messujen turvallisuuden varmistamiseksi on laadittu suunnitelma yhteistyössä terveydestä ja turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa, jossa ohjeistetaan messuille saapuminen ja alueella liikkuminen. Suunnitelman avulla huolehditaan myös siitä, että kaikki alueella liikkuvat –  niin messukävijät kuin henkilökunta – osaavat toimia saumattomasti yhteen turvallisuuden onnistumiseksi.

Messualueella on kaikille kävijöille tarjolla selkeästi ohjeistetut toimintatavat muun muassa turvaväleihin ja hygieniaan liittyen. Lisäksi Asuntomessujen ravintola-, siivous- ja muiden kumppaneiden kanssa varaudutaan turvallisuusohjeistusten mukaan.

Turvallisuusohjeita päivitetään jatkuvasti tälle sivulle. Messutapahtuman aikana
yleisölle tiedotetaan aktiivisesti myös messualueella eri kanavissa ja eri tavoin.

KUINKA TOIMIN TURVALLISESTI JA VASTUULLISESTI MESSUILLA


Lipun osto
> Liput myydään ennakkoon päivä- ja aikaperusteisesti ja ne ovat ostettavissa verkkokaupasta. Mikäli olet jo ostanut lipun, olemme varanneet tietyn kapasiteetin teitä varten ja näin ollen voit saapua messuportille haluamanasi ajankohtana ilman ennakkovarausta.
> Saapumisesi jälkeen messualueella vietettyä aikaa ei ole rajoitettu, vaan voit vapaasti tutustua messukoteihin kyseisen päivän aukiolon loppuun saakka.

Messuille saapuminen  
> Messuille voi saapua normaalin käytännön mukaan omalla autolla tai julkisella  kulkuvälineellä
> Urheilukeskuksen pysäköintialueelta on non-stop bussiyhteys messualueelle
> Yleisöllä on myös mahdollisuus kävellä urheilukeskuksen parkkialueelta messualueelle. Opastetun metsäreitin pituus on noin 1,5 km.
> Desifiointipisteitä ja kasvosuojia on tarjolla jo ennen messubussiin astumista

Messubussit
> Messubussit täytetään väljemmin kuin normaalisti.

Miten messuille tullaan sisään?  
> Messualueen sisääntuloa porrastetaan niin, että tunneittain  alueelle pääsee enintään 500 kävijää. Netistä ostettu lippu ohjaa saapumaan oikeaan aikaan.
> Ennen messujen sisääntuloporttia on alue, jossa odotetaan turvallisesti turvavälimerkintöjä noudattaen ennen oman ryhmän sisäänpääsyä.

Messualueella  
> Yleisöä ohjataan liikkumaan ennalta suunniteltua reittiä pitkin, jotta voidaan välttää ruuhkautumiset alueella ja pidetään vierailijamäärät yksittäisissä kohteissa turvallisen kokoisina. Henkilökunta ohjaa paikan päällä ja neuvoo tarvittaessa.
> Näyttelyhallissa  ja ulkonäyttelyalueilla tulee huolehtia riittävistä turvaväleistä. Näyttelyhalliin on sijoitettu käsien desinfiointipisteitä ja turvavälit on merkitty maahan.
> Saapumisesi jälkeen messualueella vietettyä aikaa ei ole rajoitettu, vaan voit vapaasti tutustua messukoteihin kyseisen päivän aukiolon loppuun saakka.

Ravintoloissa 
> Ravintoloissa noudatetaan vastaavasti turvavälejä niinkuin kullakin alueella on merkitty
> Yleisölle on tarjolla käsien desinfiointipisteitä
> Henkilökunta opastaa ravintolan vieraita, jotta ruokailuhetki sujuu turvallisesti ja miellyttävästi

Toimi vastuullisesti
> Noudata annettuja ohjeita kaikissa tilanteissa, ja kysyä neuvoa henkilökunnalta ellet ole varma mitä pitäisi tehdä
> Liiku aina turvaetäisyyksiä noudattaen ja anna tilaa tarvittaessa
> Ethän tule messuille sairaana

Alueella liikkuvilta henkilökunnan jäseniltä voi aina kysyä lisäohjeita, tai poiketa messujen infopisteeseen.

Messualueella on myös päivystävä ensiapu. EA-palvelut toteuttaa SGL-turvapalvelu yhteistössä Plusab Oy:n kanssa.

Lisätietoja voi kysyä myös lähettämällä sähköpostia [email protected]

Kiitämme kaikki messuvieraitamme ja järjestelyihin osallistuvaa henkilökuntaa joustavuudesta ja yhteistyöstä. Tehdään yhdessä messukokemuksesta kaikille miellyttävä ja sujuva.