Messualue

kirkonvarkaus2c

Asuntomessualueen kartta (kohteet, messupalvelut) löydät täältä

Mikkelin Asuntomessut pidetään Saimaan rannalla, Kirkonvarkauden alueella, kolme kilometriä etelään kaupungin keskustasta. Tarinan mukaan paikan erikoinen nimi johtuu kaupungissa 1600- ja 1700-luvulla sijainneesta kirkosta. Vesiteitse kuljettaessa kirkko hävisi näkyvistä Kirkonvarkauden kohdalla.

Messualue sijoittuu Savon synnyinseudulle Porrassalmen museotien ja Saimaan väliin. Porrassalmi on Suur-Savon historiallisesti merkittävintä ja ajallisesti syvintä kulttuurimaisemaa. Alueen historia ulottuu kivi- ja rautakautisesta asutuksesta kuninkaankartanoiden ja ratsutilojen ajan kautta nykypäivän monipuoliseen asutukseen.

Asuntomessualueella toteutattavat rakentamisen teemat ovat:

Kaikki kunnossa

Ihminen on kokonaisuus, jonka osien on oltava kunnossa jotta tunnemme olomme terveeksi. Valinnat asumisessa vaikuttavat henkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiimme. Mikkelin asuntomessuille etsitään rakentajien ratkaisuja, joilla tuetaan edellä mainittuja osa-alueita.

Uusiutuminen

Asuntomessualue sijoittuu Savon synnyinseudulle. Kirkonvarkauden historia ulottuu kivikautisesta asutuksesta nykypäivään. Alue uusiutuu ja rakentaminen sen mukana. Haemme innovatiivisia ratkaisuja, joilla hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja, energiamuotoja, luonnonympäristön säilymistä tai jotka tukevat ihmisen uusiutumista eli lepoa.

Saimaa, järvi ja vesi

Saimaan rannalla asuessa ei voi välttyä upeista maisemista. Toivomme rakentajilta luovaa otetta teeman esiintuomisessa. Esimerkkeinä teeman soveltamisesta voivat olla sisustuselementit, vettä säästävät ratkaisut, pihasuunnittelu tai maiseman hyödyntäminen rakennusten sijoittelussa.

Kustannustehokkuus

Rakentajat voivat halutessaan panostaa kustannustehokkuuteen rakentamisen tai rakennuksen elinkaarikustannusten suhteen. Haemme erityisesti korttelille 15 eli Onni-kortteliin ratkaisuja jotka tukevat kustannustehokkuuden toteutumista.

kirkonvarkaus2c

Porrassalmen historian esittelyä Museoviraston sivuilla

Kirkonvarkauden asemakaava

Moisio-Kyyhkylän osayleiskaavan muutos