Upseerin päiväkoti

Upseerin päiväkoti on yksikerroksinen tiilirakennus, joka on rakennettu varuskunnan komentajan asunnoksi vuosina 1912-1913. Se on historian saatossa toiminut asuinkäytön lisäksi esikuntana, sairaalana ja pisimpään pioneeriupseerikerhona. Vuonna 2000 rakennus kunnostettiin päiväkotikäyttöön. Kohde esitellään Asuntomessuilla korjausrakentamisen kohteena.

Kaupunkiviljelyä Piippolan Vaarin puutarhassa

Upseerin päiväkodissa lapset saavat sormensa multaan, sillä päiväkodissa panostetaan luontokasvatukseen. Päiväkodin lapsilla on oma puutarha, johon he itse kasvattavat taimet siemenestä alkaen. He huolehtivat itse kasvilavojen kasveista ja maistelevat sadonkorjuun aikaan oman päiväkodin pihan vihanneksia. Talvella päiväkodissa kasvatetaan lieroja, jotka keväällä hoitavat kukkia ja vihanneksia kasvilaatikoissa.

Kaupunkiviljelykokeiluna alkanut hanke on vakiutunut osaksi päiväkodin toimintaa. Kaupun- kiviljelyn tavoitteena on laajentaa lasten oppimisympäristöä, parantaa luontotietämystä ja luontosuhdetta. Pioneeripuistoa ympäröivä luonnonsuojelualue sekä Kymijoki herättävät lapsisissa luontaista kiinnostusta luonnonilmiöihin.

Liikettä lapsuuteen

Upseerin päiväkodissa panostetaan lasten fyysiseen aktiivisuuteen luomalla liikkumiseen kannustavia ympäristöjä. Olennaisin avain onnistumiseen on ollut aikuisten asennemuutos. Ikkunalaudoilta voi hyppiä, ovien pielissä saa kiivetä, rappusissa saa vetää leukoja ja puola- puista saa penkin avulla liukumäen sisälle.

Päiväkodilla on käytössään sähköavusteinen Muksubussi-polkupyörä, jolla lapset ja aikuiset voivat tehdä yhteisiä tutkimusretkiä myös hieman kauemmaksi. Kohteessa on esittelyssä myös päiväkotibussi.

Yhteydenotot: Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto, Kouvolan kaupunki [email protected], p. 020 615 7224