Telia älykoti

Älykotiratkaisut eivät tarkoita futuristisia vempaimia, jotka vaativat kalliita investointeja tai syvää tekniikan tuntemusta, vaan tuttuja arkisia asioita, kuten kodin lukitusta ja valaistusta – ne ovat vain kytketty kodin langattomaan verkkoon helpottaen ja sujuvoittaen arkea. Älylaitteiden avulla voi myös lisätä arkeen luksusta, vai miltä kuulostaisi ääniohjatut kaiuttimet tai tunnelman mukaan väriä vaihtavat valaisimet?

”Laitteet voivat kertoa kun lapset tulevat koulusta ja avata ovet ilman, että kenenkään täytyy päivystää kotona tai mennä avaamaan ovea itse. Lisäksi älykoti osaa sammuttaa turhat laitteet automaattisesti, jolloin kodin ylläpitokulut saadaan kätevästi haltuun ja jopa laskuun. Myös turvallisuus kasvaa kun ei tarvitse muistella jäikö vaikkapa kahvinkeitin päälle”, Telian älykotiasiantuntija Kimmo Ahvenlampi kertoo.

Telialta on tulossa kesällä kaikille maksuton sovellus, jonka avulla voi näppärästi lisätä kodin älykkyyttä. Telia Smart Familyn suunnittelussa on ollut mukana iso joukko perheitä, joiden kanssa sovelluksesta on tehty perheiden tarpeisiin istuva.

”Sovellus kokoaa kodin viestit yhteen paikkaan toimien perheen sisäisenä viestikeskuksena ja se ilmoittaa kun perheenjäsenet tulevat tai poistuvat kotoa. Myöhemmin sovelluksen avulla voi ohjata kodin älylaitteita ja -lukkoja. Tulevaisuudessa sovelluksen ominaisuudet tulevat laajentumaan entisestään asiakkaiden palautteiden perusteella”, Ahvenlampi toteaa.

Älykäs asuminen on täällä! Tule inspiroitumaan Telian älykotiin sekä ottamaan Telia Smart Family käyttöösi. Kohteessa voit tutustua älylaitteisiin, kokeilla niiden toimivuutta ja miettiä laitteiden sopivuutta omaan kotiin.