Hyvän asumisen elementit tiivistyvät yhdelle alueelle Kouvolan messualueella

kouvola_hyväasuminen

Kouvolaan 2019 rakentuvat Asuntomessut ovat osana historiallisesti kerroksista aluetta, jonka vanhimmat rakennukset ovat yli 100 vuoden takaa. Alunperin alue on rakennettu venäläiseksi varuskunnaksi, mutta parhaiten se muistetaan Kymen Pioneeripataljoonasta, joka toimi alueella vuoteen 1994 asti. Siitä messualueen nimikin – Pioneeripuisto.

kouvola_alue_kasarmi

Pioneeripuistossa hyvän asumisen elementit tiivistyvät yhdelle alueelle. Messualue sijaitsee Kymijoen ranta-alueella, hyvien liikenneyhteyksien päässä niin Kouvolan keskustasta kuin Pääkaupunkiseudusta ja Lahdestakin. Pioneeripuiston metsäalue yhdessä Kymijoen kanssa tarjoaa alueen asukkaille mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta, toisaalta Korian taajaman palvelut ovat kävelymatkan päässä messualueelta. Päiväkodit, alakoulut, päivittäistavarakaupat, kirjasto – kaikki tämä on jo olemassa, ja paljon muuta.

Pioneeripuiston messuteemoilla halutaan nostaa esiin yksilöllisiä hyvään elämään johtavia ratkaisuja. Teemat korostavat kaunista miljöötä ja suurten tarinoiden läheisyyttä, aktiivista vapaa-aikaa ja työn tekemisen vapautta, sekä kestävän kehityksen edelläkävijyyttä ja asumisen uusimpia teknologisia ratkaisuja. Messualueen rakentajia kannustetaan löytämään yksilöllisiä ratkaisuja, jotka tukevat juuri heidän hyvinvointiaan.

Pioneeripuistossa hyvän elämän elementit ovat kohdillaan, mutta miten on Kouvolassa, vuoden 2019 asuntomessupaikkakunnalla? Kaupunki ei ole päässyt koreilemaan muuttohalukkuus- tai imagotutkimusten kärkisijoilla, ja asukasluvussakin ollaan ihan näitä aikoja jäämässä Porin taakse. Kouvola on kaikesta huolimatta suuri, yli 85 000 asukkaan, kaupunki Etelä-Suomessa, jonka asukkaista 84 % suosittelisi Kouvolaa asuinpaikaksi muillekin. Hyvän, omannäköisen elämän elementit Kouvolassa ovat vahvat, vaikka Kouvolaa tuntemattomien mielikuvat paikkakunnasta väittävät muuta. Kannattaa uskoa asiantuntijoita, tässä tapauksessa kouvolalaisia, jotka kertovat tavallisesta sujuvasta arjestaan, sykähdyttävistä hetkistä ja hyvästä asumisesta Kouvolassa osoitteessa www.betonihelvetti.fi. Käy katsomassa, jos et usko.

Pioneeripuiston asuntomessualueen tonttihaku aukesi maaliskuun alussa. Kesäkuussa 2017 käsitellään toukokuun loppuun mennessä jätetyt hakemukset, joten nyt on oikea aika harkita asuntomessurakentamista Kouvolaan. Tarjolla on 35 pientalotonttia historiallisella kasarmialueella, jonne onni ja oma koti rakennetaan omannäköiseksi.

Sanna Kauppi_blogiin

Kirjoittaja Sanna Kauppi on Asuntomessut Kouvolassa 2019, projektipäällikkö

tekojaparemmanasumisenpuolesta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *