Uusiutuvaan lähienergiaan siirtyminen on helppoa ja huoletonta

koivunlehdet

Puhdasta uusiutuvaa energiaa hyödyntävät energiaratkaisut yleistyvät Suomessa nopeasti mm. asunto-osakeyhtiöissä – eikä ihme, sillä uusiutuvassa lähienergiassa yhdistyy päästöttömyys, energiatehokkuus ja käytön helppous. Silloin, kun ei haluta ottaa lainaa järjestelmän päivitykseen tai maksaa erikseen sen ylläpidosta, on mahdollista hyödyntää uusia elinkaariperusteisia ratkaisuja. Taloyhtiöissä voidaan myös optimoida lämmitystä säätiloja ja laitteiston ottoenergian hintamuutoksia ennakoiden.

Uusiutuvalla energialla on mahdollista lämmittää niin pienet kesäasunnot, rivi- ja kerrostalot kuin suuret liikerakennuksetkin ilman CO2-päästöjä ja edullisemmin kuin perinteisillä lämmitysjärjestelmillä. Lähienergialaitos voi hyödyntää paikallista energiaa maasta, ilmasta, poistoilmasta, auringosta ja tuulesta käyttäen lämpökaivoja, lämpöpumppuja, lämmön talteenottolaitteita tai aurinkopaneeleita.  Alan ammattilaiset auttavat asiakasta vertailemaan eri ratkaisujen toimivuutta kohteessa ja ottavat huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet energiajärjestelmien toteutuksessa.                                        

Paikallisiin, uusiutuviin energialähteisiin perustuvat energiaratkaisut voidaan suunnitella  ja toteuttaa avaimet käteen -periaatteella, elinkaarimallilla tai energian kulutukseen perustuvalla sopimuksella.

Myös ilman omaa investointia

St1 Lähienergian kehittämässä uudessa konseptissa asiakkaan ei tarvitse itse tehdä lämpölaitosinvestointia, vaan laskutus perustuu laitoksen tuottaman energian kulutukseen. Sopimusaika on 15-25 vuotta, minkä jälkeen sopimus on voimassa toistaiseksi. St1 vastaa laitoksen ylläpidosta koko sopimusajan. Asiakkaalla on mahdollisuus lunastaa laitteisto itselleen milloin tahansa.

Nukkumo-palvelu puolestaan auttaa taloyhtiöitä saavuttamaan toivotut sisäolosuhteet. Lämmitystä optimoidaan ulkolämpötilan, sisälämpötilan, lähipäivien säätietojen ja laitteiston ottoenergian hintavaihteluiden perusteella. Rakennusta käytetään lämpöakkuna säätiloja ja ottoenergian hintamuutoksia ennakoiden. Nukkumo myös ennakoi ja tunnistaa mahdolliset ongelmatilanteet sekä välittää tiedon niistä taloyhtiön huollolle. Asuntokohtaisia mittaustietoja voi seurata jatkuvasti pilvipalvelussa.

 

Kristian Savela valokuva

Toimitusjohtaja Kristian Savela
St1 Lähienergia Oy

 

Asuntomessut Seinäjoella on Suomen suurin asumisen tapahtuma!

Tule messuille ja vältä jonot messuportilla ostamalla liput netistä ennakkoon
Nappula_ostaliput

Tervetuloa!
Tiesithän, että  Seinäjoen St1 automaattiasemilta erikoisalennus St1 Käteisalennuskortilla 8.7.-7.8. välisenä aikana seuraavilta automaattiasemilta:
St1 Automaatti Seinäjoki Itikka, Rengastie 2, 60120, Seinäjoki
St1 Automaatti Seinäjoki Päivölänkatu, Päivölänkatu 39, 60100, Seinäjoki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *