Messualue

Rykmentinpuistossa ei tarvitse valita kaupungin ja maaseudun väliltä, sillä siellä on tarjolla molemmat

Tuusulan Asuntomessut järjestetään Rykmentinpuiston alueella. Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina kutsuva koti 15 000 ihmiselle. Uuden asuinalueen ensimmäiset asukkaat muuttavat asuntomessualueelle vuonna 2020 messujen jälkeen.

 

 

Tulevaisuuden koti Rykmentinpuistossa on paikka rentoutua, työskennellä ja käyttää lähi- tai etäpalveluja. Harrastus- ja virkistysmahdollisuudet avautuvat takapihalta.

Monipuolinen ja moderni arkkitehtuuri, muunneltavat asunnot, älykkäät asumisen ja energiaratkaisut, uuden työkulttuurin ja teknologian hyödyt ovat asioita, jotka ovat alueen suunnittelun ytimessä. Tuusulassa on hyvä asua!

Tuusulan asuntomessualueMessualueen esirakentaminen valmistui kesäkuussa 2017  ja kunnallistekniikan rakentaminen käynnistyy vuoden 2017 lopussa.

Helsinkiin reilussa puolessa tunnissa

Rykmentinpuiston alue alkaa Tuusulanväylän varresta. Messualueen sijainti pääkaupunkiseudun pääliikenneväylien varrella onkin erinomainen. Messukodista Helsinkiin matkaat reilussa puolessa tunnissa, lentokentälle vartissa.

Keravan rautatieasemalle on matkaa kolme kilometriä. Vuodesta 2018 Tuusula kuuluu HSL:n seutulippualueeseen.

Pientalotontteja 33, haku 2.10.2017–15.1.2018

Tuusulan asuntomessualueella haluamme huomioida niin omakoti- ja yhteisöasumisen kuin ryhmärakentamisen ja erilaiset omistusmuodot. 33 pientalotontin lisäksi messualueelle rakentuu yksi kerrostalokortteli, kortteli päiväkoti- tai hoivarakentamiseen sekä neljä tuottajamuotoiseen rivi- tai yhdistelmärakentamiseen suunnattua korttelia.

Pientalotonttien haku on 2.10.2017–15.1.2018. Tontit ovat kooltaan 438–819 m2, ja rakennusoikeutta tonteilla on 130–420 m2Tonttien hinnat ja rakennusoikeudet

Tuusulan asuntomessut - tonttijako
Tonttijakokartalla pientalotontit on esitetty sinisellä värillä. Vihreällä väritetty on tuottajamuotoinen kortteli, joka voidaan myöhemmin laajentaa hakuun kahdeksan tontin pientalokortteliksi. Alimmainen luku kertoo tonttikohtaisen rakennusoikeuden.

Palveluja kaiken ikäisille

Kauppakeskus, kivijalkakaupat, uimahalli, kirjasto, terveyskeskus ja Hyrylän keskustan palvelutarjonta on käden ulottuvilla.

Asuntomessualueelle rakennetaan päiväkoti, ja Rykmentinpuiston keskustaan lukion ja taiteen perusopetuksen monitoimitalo Monio sekä senioriasumisen erityispalveluja tarjoava hyvinvointipalvelukeskus. Tulevaisuudessa Rykmentinpuistossa ja sen lähialueilla on päiväkoteja, kouluja ja työpaikkoja.

Kaava

Tuusulassa asuntomessualueen kaavoituksessa yhtenä tavoitteena on ollut uusien asumisratkaisujen syntyminen. Siksi se on hyvin salliva.

Suurimmalla osalla asuntomessualueesta ei ole määrätty esim. eri talotyyppien sijoittumista eri kortteleihin, vaan rakentajalle on jätetty mahdollisuus toteuttaa esim. taloyhtiömaista asumista samassa korttelissa pientalojen kanssa.

Ratkaisu mahdollistaa myös kokonaan uusien asuntotypologioiden muodostumisen.

Rakentamistapaohje ohjaa messurakentajaa

Messualueen rakentamista ohjaava rakentamistapaohje julkaistaan kesän 2017 aikana.