Tuusula 2020

asuntomessut2020_havainnekuva_kortteli5707_170531_5707_V1

Vuoden 2020 asuntomessualue rakentuu parhaillaan Tuusulan Rykmentipuistoon. Pääkaupunkisedun kylkeen, kulttuurihistorialtaan värikkääseen Tuusulaan sijoittuvat 50-vuotisjuhlamessut esittelevät kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistettynä kylämaiseen yhteisöön, jossa palvelut ja naapurit ovat lähellä ja asuminen on terveellistä ja turvallista. Viljapellot ja luontopolut lähtevät suoraan kotien takapihoilta. Taiteen merkitys elämisessä ja olemisessa näkyy niin asuinympäristössä kuin kotien sisälläkin.

Tässä tulevaisuuden kyläkaupungissa mahdollista asua eri elämänvaiheissa. Poikkeuksellisen monimuotoinen asuntojen typologia townhouseista pientaloihin ja alueelle myöhemmin valmistuviin kerrostaloihin muodostaa naapuruston, jossa erilaisten asukkaiden tarpeet huomioidaan jokaisessa elämänvaiheessa. Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 ja tapahtuma juhlistaa tulevaisuuden asumista neljän teemaviikon kautta syventyen erilaisiin teemoihin aina viikon kerrallaan.

Monipuolista elämisen taidetta tulevaisuuden kyläkaupungissa

Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina koti 15 000 ihmiselle. Tuusulan Rykmentinpuistossa kohtaavat elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät. Se on paikka, jossa moderni arkkitehtuuri ja luonnon muovaama metsä kohtaavat. Vuonna 2020  siellä tavataan Tuusulan Asuntomessuilla.

Rykmentinpuiston ensimmäinen rakentuva alue on nimeltään Puustellinmetsä. Siellä järjestetään vuoden 2020 Asuntomessut, jotka ovat jo kolmannet Tuusulassa ja ansiokkaasti juhlistavat asuntomessujen 50. juhlavuotta – Suomen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Tuusulan Lahelassa. 30 vuotta myöhemmin Tuusulan Nummenharjussa vieraili historian suurin määrä messukävijöitä, 274 000.

rykmentinpuisto.fi   facebook.com/Rykmentinpuisto twitter.com/rykmentinpuisto

tuma_logo_fi_1000_388