Tuusula 2020

Asuntomessut Tuusulassa avaa porttinsa yleisölle elokuussa

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen ja Tuusulan kunnan yhdessä järjestämä Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtuma toteutuu elokuussa noudattaen Valtioneuvoston antamia linjauksia yleisötapahtumista.

”Elokuun messujen järjestelyissä tullaan huomioimaan ennen kaikkea annetut viranomaisten ohjeistukset, mutta samalla tekemään messukävijän kokemuksesta kaikin tavoin sujuva turvallisuudesta tinkimättä. Haluamme, että kaikilla messukävijöillä on yhtäläinen mahdollisuus nauttia ja inspiroitua Rykmentinpuiston upeista messukohteista”, painottaa toimitusjohtaja Anna Tapio, Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö toimii Asuntomessut Tuusulassa 202o -tapahtuman virallisena suojelijana.

Asuntomessujen valmistelut pidettäväksi 3.-30.8.2020 ovat täydessä vauhdissa. Jos messuja ei pystytä toteuttamaan elokuussakaan, mietitään pienimuotoisempaa, uudenlaista yleisötapahtumaa myöhemmälle syksyyn.

Vaikka messutapahtuman ajankohta nyt siirtyykin elokuulle, messualueen kotien ja yleisten alueiden rakentaminen Rykmentinpuistossa Tuusulassa edistyvät ja kohteet valmistuvat aikataulussa.

“Meille on rakentumassa Rykmentinpuistoon upea messualue, josta voimme olla ylpeitä ja joka kuvastaa uudenlaista Tuusulaa monipuolistaen mielikuvaa asumisesta täällä”, toteaa Asuntomessut Tuusulassa -projektin projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnasta.

Kaikissa tapahtumajärjestelyissä tullaan huomioimaan yleisön ja henkilökunnan turvallisuus ja hyvinvointi.

Lipunmyynti messuille on auki. Tänä vuonna liput hankitaan ennakkoon verkkokaupasta tietylle päivämäärälle ja saapumisajalle. Takarajaa ei vierailulle päivän aikana ole, mutta messualueelle ei pääse ennenkuin lipussa olevalla kellonajalla.

Tuusulan Rykmentinpuisto on ainutlaatuinen alue

Pääkaupunkisedun kylkeen, kulttuurihistorialtaan värikkääseen Tuusulaan sijoittuvat 50-vuotisjuhlamessut esittelevät kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistettynä kylämäiseen yhteisöön, jossa palvelut ja naapurit ovat lähellä ja asuminen on terveellistä ja turvallista. Viljapellot ja luontopolut lähtevät suoraan kotien takapihoilta. Taiteen merkitys elämisessä ja olemisessa näkyy niin asuinympäristössä kuin kotien sisälläkin.

Monipuolista elämisen taidetta tulevaisuuden kyläkaupungissa

Tässä tulevaisuuden kyläkaupungissa on mahdollista asua eri elämänvaiheissa. Poikkeuksellisen monimuotoinen asuntojen typologia townhouseista pientaloihin ja alueelle myöhemmin valmistuviin kerrostaloihin muodostaa naapuruston, jossa erilaisten asukkaiden tarpeet huomioidaan jokaisessa elämänvaiheessa.

Asuntomessut juhlistaa messujen aikana tulevaisuuden asumista neljän vahvan teeman kautta aina viikon kerrallaan. Teemoja ovat asuminen tänään ja huomenna, sisustus- ja rakentaminen, taide ja hyvinvointi, ja vastuullisuus.

Messuvieraalle sujuvat liikenneyhteydet

Helsingistä 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Tuusulaan on helppo tulla omalla autolla ja julkisilla liikennevälineillä. Katso saapumisohjeet tästä.

 

Viisikymmentä vuotta Asuntomessuja: kolmas kerta Tuusulassa

Vuoden 2020 Asuntomessut ovat jo kolmannet Tuusulassa. Ne juhlistavat Asuntomessujen 50. juhlavuotta – Suomen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Tuusulan Lahelassa. 30 vuotta myöhemmin Tuusulan Nummenharjussa vieraili historian suurin määrä messukävijöitä, 274 000.

rykmentinpuisto.fi   facebook.com/Rykmentinpuisto twitter.com/rykmentinpuisto

tuma_logo_fi_1000_388