Vapaat tontit ja niiden hakeminen

19A17-129

Toinen tonttihaku 9.1.-16.3.2020

Toisessa haussa on myytävänä tai vuokrattavana kuusi omakotitonttia, neljä vapaa-ajan tonttia ja kolme tonttia useamman asunnon yhtiömuotoiseen rakentamiseen. Tontteja voi hakea tonttihaussa 16.3.2020 klo 15 asti. Yhtiömuotoiset tontit ovat jatkuvassa haussa.

Vapaat tontit

Korttelissa 7 on vapaana tontti 2, joka on upea rinnetontti Lounatuuli-nimisen kadun päädyssä. Viisi muuta vapaata omakotitonttia sijaitsevat kortteleissa 12, 11 ja 10. Tontit ovat Venda-nimisen kadun varrella, ihastuttavan kalliometsän ympäröiminä. Korttelin 10 vapaalta tontilta 6 avautuu huikea näkymä suoraan rantaan ja venesatamaan.

Vapaa-ajan tontit 4, 3, 2 ja 1 sijaitsevat korttelissa 16, joka on aivan rantapuiston ja venesataman läheisyydessä.

Yhtiömuotoiset vapaa-ajan tontit sijaitsevat rauhallisilla, luonnonkauniilla tonteilla kortteleissa 5, 6 ja 9. Korttelin 6 tontilta on kaunis näkymä suoraan Kultaranta Resortin golfkentille.

Vapaiden tonttien tarkempiin yksityiskohtiin sekä hintoihin voi tutustua Naantalin karttasovelluksessa.

Tonttien hakeminen

Naantalin asuntomessualueen tontteja haetaan ensisijaisesti naantali.fi-verkkopalvelun kautta sähköisellä lomakkeella.

Hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan vähintään hankekuvaus ja ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille. Lisäksi hakijalta pyydetään hakuvaiheessa perusteluja sille, miten rakennushanke ilmentää Naantalin asuntomessujen rakentamisen teemoja. Tärkein teema on saariston luonnon kunnioittaminen rakentamisessa ja se on otettava huomioon kaikissa suunnitelmissa. Muita teemoja ovat innovatiiviset energiaratkaisut, terveellinen rakentaminen sekä turvallisuus. Hakijalta tiedustellaan myös taloteknisiin ratkaisuihin ja hankkeen mahdollisiin yhteistyökumppaneihin liittyviä asioita.

Talosuunnittelun tukena on Naantalin asuntomessutoimiston henkilökunnan lisäksi alueeseen perehtynyt arkkitehtitoimisto, jonka tehtävänä on toimia kohteen pääsuunnittelijan (arkkitehti tai rakennusarkkitehti) apuna erityisesti tontin maastoon sijoittelun suunnittelussa ja sopivan tyylisen talotyypin valinnassa. Jokaiselle hakijalle annetaan mahdollisuus konsultaatioon valitun arkkitehdin kanssa. Tämä mahdollisuus on syytä käyttää osittain jo luonnosvaiheessa, kun sopiva tontti on löytynyt ja rakennushankkeen toteuttajan oma pääsuunnittelija valittu. Yhteistyöarkkitehtien yhteystiedot löytyvät yhteystiedot-välilehdeltä.

Tonttihaun kulku

  1. Tonttien haku 9.1.–16.3.2020: luonnokset ja hakemus liitteineen.
  2. Rakentajien valinta huhtikuun 2020 aikana.
  3.  Varauspäätös hakijoille, tontinvarausmaksu ja monikantasopimukset.
  4. Tarkemmat suunnitelmat, tonttikauppa tai vuokrasopimus.
  5. Lopulliset suunnitelmat, rakennuslupahakemus.
  6. Rakennuslupa.
  7. Tontit ovat rakentamiskelpoisia syyskuun lopussa 2020.

Rakennustapaohje ja asemakaava

Apua ja inspiraatiota suunnittelun pohjaksi asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä löytyy rakennustapaohjeesta, joka myös esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Asemakaavamääräykset puolestaan ovat melko sallivia, mutta määrääviä alueen rakentamiselle, joten myös niihin on tärkeä tutustua.

Lisää asemakaavasta ja rakentamisesta Naantalin asuntomessujen verkkosivuilta.