Tonttihaku

Naantalin asuntomessualue Lounatuulen tonttihaku alkaa 15. elokuuta ja päättyy 31. lokakuuta 2019. Myytävänä ja vuokrattavana on 16 omakotitonttia sekä viisi vapaa-ajan tonttia yksityisille rakentajille. Rakennusliikkeille on varattu viisi tonttia useamman asunnon yhtiömuotoiseen rakentamiseen.

Naantalin asuntomessualueen tontteja haetaan naantali.fi-verkkopalvelun kautta sähköisellä lomakkeella, joka julkaistaan haun alkaessa elokuussa. Hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan vähintään hankekuvaus ja ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille.

Lisäksi hakijalta pyydetään hakuvaiheessa perusteluja sille, miten rakennushanke ilmentää Naantalin asuntomessujen rakentamisen teemoja. Tärkein teema on saariston luonnon kunnioittaminen rakentamisessa, ja se on otettava huomioon kaikissa suunnitelmissa. Muita teemoja ovat innovatiiviset energiaratkaisut, terveellinen rakentaminen sekä turvallisuus. Hakijalta tiedustellaan myös taloteknisiin ratkaisuihin ja hankkeen mahdollisiin yhteistyökumppaneihin liittyviä asioita.

Lounatuulen tontteihin voi tutustua Naantalin karttasovelluksessa. Karttasovelluksessa on esillä tonttien hinnat sekä tarkemmat yksityiskohdat.

Tonttihaun kulku

  1. Tonttien haku 15.8.–31.10. Luonnokset ja hakemus liitteineen.
  2. Rakentajien valinta 31.12.2019 mennessä.
  3. Tarkemmat suunnitelmat, varauspäätös hakijoille, tontinvarausmaksu, monikantasopimukset.
  4. Tonttikauppa tai vuokrasopimus.
  5. Rakennuslupahakemus, lopulliset suunnitelmat.
  6. Rakennuslupa.
  7. Rakentaminen voi alkaa syyskuussa 2020.

Ensimmäisen hakukierroksen jälkeen saattaa tulla toinen hakukierros, mikäli kaikille tonteille ei löydy rakentajaa ensimmäisen haun jälkeen.

Rakennustapaohje ja asemakaava

Apua ja inspiraatiota suunnittelun pohjaksi asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä löytyy rakennustapaohjeesta, joka myös esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Asemakaavankaavamääräykset puolestaan ovat melko sallivia, mutta määrääviä alueen rakentamiselle, joten myös niihin on tärkeä tutustua.

Lisää asemakaavasta ja rakentamisesta Naantalin asuntomessujen verkkosivuilta.