Mikkeli 2017

801-10 - Sisätila_B (3)

Asuntomessut ovat Mikkelissä 14.7.-13.8.2017

Vuoden 2017 Asuntomessut järjestetään upeassa miljöössä Saimaan rannalla, vain kolme kilometriä etelään kaupungin keskustasta. Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Puusto tarjoaa suojaa ja tuo vehreyttä, mutta viihtyisyyttä tukeva aluesuunnittelu varmistaa sen, että myös Saimaanselkä näkyy lähes joka tontille. Viitasammakon vuoksi ranta-alueella säilytetään rantakasvillisuus ja liito-oraville jätetään mahdollisimman paljon puita. Tämä on myös viihtyisyystekijä ja takaa puustoisen asuinalueen.

Asuntomessuprojektissa luodaan uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta ja samalla eurooppalaiseksi edelläkävijäksi tulevaisuuden asuinalueesta. Alueesta tehdään aktiivisen asukkaan paikka, jossa on erinomaiset puitteet vapaa-ajanviettoon kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä, kertoo Mikkelin messutoimiston projektipäällikkö Heikki Manninen.

Uusi asuinalue on osa laajempaa asunto-ohjelmaa, jonka mukaisesti Mikkelin kaupunki laajenee asuntomessurakentamisen myötä Saimaan rantaa pitkin etelän suuntaan. Uudet asuinalueet rakennetaan Saimaan rantaviivaa pitkin satamasta asuntomessualueelle ja sieltä edelleen Moision sairaalan maisemista aina Ristiinaan saakka. Kansainvälisestikin harvinainen kokonaisuus tarjoaa ympäristöystävällisestä asumisesta ja yrittämisestä haaveileville mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan!

Kirkonvarkauden asuntomessualueella on vielä muutama vapaa tontti ja kaupunki ottaa vastaan hakemuksia messualueelle syyskuun 2016 loppuun saakka.

Vapaat tontit,  karttasovellukset sekä havainnekuvat alueesta löydät osoitteesta saimaansivu.fi/myytavattontit

Haluat saada yhteyden rakentajiin? 
Yritykset jotka haluavat tarjota tuotteitaan tai palveluitaan messurakentajille voivat tehdä sen täyttämällä Palvelutori-ilmoituksen. Ilmoituksen jättäminen Palvelutorille on ilmaista ja projektikoordinaattorimme Piia Aarniosalo välittää tarjouksen kaikille messurakentajille. Palvelutori ilmoituksen voit jättää täällä

Voit lähettää välitettävät tiedot myös suoraan sähköpostitse osoitteella piia.aarniosalo@mikkeli.fi

Huomioithan, että kaikki rakentajamme eivät halua antaa tietojaan julkisuuteen, joten varmin tapa saada tärjouksesi perille on lähettää se palvelutorin kautta tai laittaa Piialle edelleen lähetettävät tiedot sähköpostitse. Voitte myös järjestää rakentajille tilaisuuksia, joiden kutsut me voimme välittää eteenpäin rakentajillemme. Talotehtaiden yhteystietolistan saat niinikään Piialta.

Näytteilleasettajaksi? 
Kaikkien näyttelypaikkojen myynnistä vastaa Osuskunta Suomen Asuntomessut eli ei paikallinen Mikkelin toimisto. Näyttelupaikkamyynti avautuu alkukeväästä 2017. Lisätiedot täältä

Tervetuloa vieraaksemme messukesällä 2017!