Tonttihaku

Hakuaika

Lohjan asuntomessualueen ensimmäinen tonttihaku oli elokuussa. Rakentajavalintojen jälkeen vapaaksi jääneet tontit vapautuivat jatkuvaan hakuun. Haku alkoi 23.10. ja jatkuu kunnes toisin ilmoitetaan. Hakemuksia arvioitiin joulukuun alussa, jolloin tontit 200-5 ja 202-4 löysivät rakentajansa.

Juuri nyt jatkuvassa haussa voi hakea upeita kulmatontteja 200-6 ja 202-6. Molemmille tonteille voi rakentaa kaksikerroksisen kodin. Tonttien sijainnin alueella näet tonttiesitteestä.

Tontti 202-6 esitellään myös 360 kuvassa. Tontista 200-6 ei valitettavasti ole vielä kuvamateriaalia. Uusia kuvia odotellessa voit tutustua samaisen 360 kuvan avulla jo varatun naapuritontin (200-5) näkymiin, joista saat hyvän kuvan myös vapaan tontin ominaisuuksista.

Älä epäröi kysyä tarkempia tietoja tonteista tai hakumenettelystä messutoimistolta. Yhteystietomme löydät täältä.

Hakuohje

Tontin hakeminen ei ole hankalaa, mutta muutamia seikkoja on hyvä tietää ja huomioida. Olemme koonneet avuksesi tontinhakuohjeen. Ohje on tehty ensimmäiseen hakuun. Sen tiedot pitävät muutoin paikkansa myös jatkuvassa haussa, mutta päivämäärät voit huoletta sivuuttaa. Jatkuva haku alkaa siis 23.10. ja jatkuu kunnes toisin ilmoitetaan. Jos haluat saada hakemuksesi mukaan jo seuraavalle käsittelykierrokselle, jätäthän hakemuksesi viimeistään 2. helmikuuta.

Tutustu hakuohjeeseen 

 

Hakulomake

Tonttia haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/3C3DF5BE89074750

Voit halutessasi aluksi tutustua hakulomakkeen mallikappaleeseen  klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Mallikappaleessa näkyvät hakemuksen kaikki kohdat. Varsinaisessa hakemuksessa näkyvät vain kullekin hakijalle olennaiset kohdat, eli lomake ohjaa täyttäjää eteenpäin aiempien vastausten perusteella.  Tästä mallista saat kuitenkin käsityksen siitä, millaisia asioita hakemuksessa kysytään.

Hakukaavakkeen mallikappale, ei hakua varten

 

Tonttihaussa tarvittava aineisto:

  • L1-tason (luonnos1) suunnitelmat talosta (asemapiirros, pohjapiirros ja esimerkit julkisivuista) päätonttivaihtoehdolle esitettynä. (Lisäksi voi halutessaan esittää muuta aineistoa, esim. havainnekuvia ja mallinnoksia.)
  • Tiivis kirjallinen selostus rakentamisen aikaisten teemojen huomioimisesta.
  • Ajatukset pihasta (kirjallinen tiivis esitys tai pihasuunnitelmaluonnos).
  • Kustannusarvio ja pankin arvio kohteen lainoituskelpoisuudesta.

Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset.

 

Aineistoja hakemisen tueksi

Mikäli sujuva arki kauniissa maisemissa ja kohtuuhintainen tontti voisivat olla sinun juttusi, tutustu tontteihin ja hae omaasi jatkuvassa haussa 23.10. alkaen.

Tonttiesitettä voit lukea klikkaamalla tästä.

Alueen 360-kuvaa voit katsella täällä.

Rakentamistapaohjeeseen ja muihin suunnittelua tukeviin dokumentteihin voit tutustua täällä.