Tonttihaku

Hakuaika

Lohjan asuntomessualueella tulee elokuussa haettavaksi 17 upeaa pientalotonttia. Tonttihakemuksia otetaan vastaan 1.-31.8.2019.

o
Su 11.8.  ja ma 12.8. infotilaisuus tonteista ja messualueeseen tutustuminen 

Sunnuntaina 11.8.

Klo 15.00-16.30. on luvassa tontteihin ja tonttihakuun liittyvää infoa Lohjan kaupungintalo Monkolassa. Iltapäivä aloitetaan pullakahveilla sekä napakalla tontteja ja niiden hakemista koskevalla esityksellä, tämän jälkeen on aikaa keskustelulle ja omiin suunnitelmiin liittyville kysymyksille.  Paikalla on asuntomessutoimiston väen lisäksi rakennusvalvonnan ja maaperän kunnostuksen asiantuntijoita.

klo 15.00-16.30. voi jalkautua messualueelle tutustumaan tontteihin. Infotilaisuuden jälkeen on vähintään 15 minuuttia aikaa siirtyä omatoimisesti messualueelle. Paikalla on asiantuntija vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin.

Maanantaina 12.8.

klo 17-19 on erityisesti talotehtaille ja rakennusliikkeille tarkoitettu mahdollisuus tutustua alueeseen. Tontit on merkitty ja paikalla on asiantuntija vastaamassa kysymyksiin. Myös tonteista kiinnostuneet yksityishenkilöt voivat ilmoittautua tähän ajankohtaan, mikäli sunnuntain tilaisuus ei sovi aikatauluihin.

Ilmoittauduthan ennakkoon tästä

Puhelinpäivystys palvelee heinäkuussa tiistaisin ja torstaisin

Asuntomessutoimisto lomailee suurimman osan heinäkuuta. Emme lue sähköposteja lomien aikana. Kiireellisissä tonttihakuun liittyvissä kysymyksissä vastaamme myös heinäkuussa puhelimeen tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 seuraavasti:

1.-16.7.  Riikka Juva, p. 044 374 3447

18.-30.7.  Mirka Härkönen, p. 050 590 8020

oo

Hakuohje

Tontin hakeminen ei ole hankalaa, mutta muutamia seikkoja on kuitenkin hyvä tietää ja huomioida. Olemme koonneet avuksesi tontinhakuohjeen.

Tutustu hakuohjeeseen

oo

Hakulomake

Tonttia haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka avautuu tällä sivulla 1.8..

Hakulomakkeen sisältöön voit tutustua jo nyt klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Huomioithan, että kyse on vain mallikappaleesta, eli tällä lomakkeella ei voi hakea tonttia. Mallikappaleessa näkyvät hakemuksen kaikki kohdat. Varsinaisessa, sähköisessä hakemuksessa näkyvät vain kullekin hakijalle olennaiset kohdat, eli lomake ohjaa täyttäjää eteenpäin aiempien vastausten perusteella.  Tästä mallista saat kuitenkin käsityksen siitä, millaisia asioita hakemuksessa kysytään.

tonttihakemuksen mallikappale, ei hakua varten

tonttihakulomake aukeaa 1.8.2019 osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/06ED314BD17FC279

oo

Tonttihaussa tarvittava aineisto:

  • L1-tason (luonnos1) suunnitelmat talosta (asemapiirros, pohjapiirros ja esimerkit julkisivuista) päätonttivaihtoehdolle esitettynä. (Lisäksi voi halutessaan esittää muuta aineistoa, esim. havainnekuvia ja mallinnoksia.)
  • Tiivis kirjallinen selostus rakentamisen aikaisten teemojen huomioimisesta.
  • Ajatukset pihasta (kirjallinen tiivis esitys tai pihasuunnitelmaluonnos).
  • Kustannusarvio ja pankin arvio kohteen lainoituskelpoisuudesta.

Tonteista pyydetään valitsemaan 1 päävaihtoehto ja 3 varavaihtoehtoa.

Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset.

o

Aineistoja hakemisen tueksi

Mikäli sujuva arki kauniissa maisemissa ja kohtuuhintainen tontti voisivat olla sinun juttusi, tutustu tontteihin ja hae omaasi.

Tonttiesitettä voit lukea klikkaamalla tästä.

Rakentamistapaohjeeseen ja muihin suunnittelua tukeviin dokumentteihin voit tutustua täällä.