Teemat

Hyvinvointia Hiidensalmesta

Kohtaamiset

Hiidensalmeen rakentuu eri-ikäisille sopivia asumismuotoja. Ikääntyvien on mahdollista asua vaikka kompaktin kokoisessa ja käytännöllisessä pientalossa tai esteettömässä kerrostaloasunnossa. Nuorempia houkuttelevat esimerkiksi trendikkäät townhouse-asunnot, kohtuuhintaiset kerrostaloasunnot  ja omakotitalot.

Monipuoliset ulko- ja virkistystilat kokoavat naapuruston yhteen. Suunnitteilla on mm. kerho-/juhlatila, jossa voidaan järjestää niin yhteisiä tilaisuuksia kuin alueen asukkaiden perhejuhlia. Hyviä kohtaamispaikkoja ovat myös rantasauna ja grillikatos. Pienellä ulkoilmanäyttämöllä voidaan järjestää esityksiä kesäaikaan. Kaupungin aluetoimikunta on mukana käynnistämässä Hiidensalmen yhteisöllistä toimintaa ja lisäämässä uusien asukkaiden paikallistuntemusta.

 

Lähiluonto

Hiidensalmi sijaitsee Lohjanjärven rannalla. Rauhoittava vesi ja sitä ympäröivä havumetsä ovat alueella tärkeitä elementtejä. Vaikkei juuri omasta ikkunasta avautuisikaan näkymää järvelle, maisemasta voi nauttia yhteiseen käyttöön pyhitetyllä ranta-alueella. Jokaisesta korttelista on lisäksi suora viheryhteys ympäröivään luontoon.

Tutustu Lohjan luonto- ja liikuntakohteisiin.

 

Liikunta ja liikkuminen

Alueella liikkuminen suunnitellaan esteettömäksi ja inspiroivaksi. Yhteiset viheralueet innostavat ulkoilemaan, rannassa kulkee kävelyreitti ja kevyen liikenteen väylää pääsee kätevästi keskustaan asti. Hiidensalmeen on suunnitteilla veneitä sekä sähköautoja ja -pyöriä asukkaiden yhteiseen käyttöön sekä sujuvaa palvelulinjaliikennettä.

Aivan Hiidensalmen vieressä sijaitsee Tennarin sporttikeskus, jonka palloilu-, kamppailu- ja tennishallit sekä kuntosali ja ryhmäliikuntatilat avaavat mahdollisuuden monipuoliseen sisäliikuntaan.

Tutustu Lohjan liikuntamahdollisuuksiin ja alueen joukkoliikenteeseen.