Osuuskunta

Osuuskunnan muodostaminen etenee

Lohjan asuntomessualueelle toteutetaan osuuskuntamuotoista asumista. Monissa maissa osuuskunta-asuminen on yleistä ja sitä halutaan kehittää ja pilotoida myös Suomessa. Osuuskunta-asumisen etuina on pidetty kohtuuhintaisuutta ja hyvää hinta-laatusuhdetta sekä asukkaiden toiveita ja tarpeita vastaavaa suunnittelua. Jäsenet päättävät osuuskunnan toiminnasta ja toiminnassa on yhteisöllisyyttä jäsenten niin halutessa. Lohjan osuuskunnassa ei ole kyse sosiaalisesta asuntotuotannosta, vaan osuuskunta on avoin kaikille. Osuuskunnassa pääsee mukaan uuden kehittämiseen!

Osuuskunta muodostuu näillä näkymin noin viidestä pienestä talosta sekä yhteisistä tiloista ja pihasta. Tontti sijoittuu asuntomessualueella upeaan paikkaan järven puoleiselle reunalle pientalokorttelia. Osuuskuntaan voidaan kehittää uudenlaisia ratkaisuja esim. ekologisuuden suhteen.

Laadimme parhaillaan osuuskunnan perustamisasiakirjoja sekä suunnitelmaa tontin käytöstä. Käynnissä on myös keskustelut rahoituksesta sekä talotyypistä. Kerromme näistä vuodenvaihteen tienoilla pidettävässä osuuskunta-asumisen asukasillassa, josta tiedotamme hyvissä ajoin uutiskirjeemme jakelussa oleville.

osuuskunta_kartalla
Osuuskunnan sijainti messualueella. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Lisätietoja osuuskuntamuotoisesta asumisesta:

ARA: Asunto-osuuskuntamallilla kohtuuhintaista asumista

Rakli: Asunto-osuuskuntamalli toisi toteutuessaan vaihtoehtoja asuntomarkkinoille

viivapiirros_kädet_palapeli [Converted]