Ajankohtaista

Alla näet joitain ajankohtaisia poimintoja. Lisää nostoja löydät uutiskirjeistämme. Voit tilata uutiskirjeen itsellesi klikkaamalla tästä.

Aiemmat kirjeet: kesäkuu 2019 | toukokuu 2019 | huhtikuu 2019 | helmikuu 2019  | marraskuu 2018 joulukuu 2018 |

*************************************************************************

20.8.2019 Rivitalotonttien rakentajavalinnat tehdään syyskuussa

Lohjan 2021 asuntomessualueelle rakentuu kaksi kerrostalopainotteista korttelia, joiden suunnittelua on tehty kumppanuuskaavoituksena. Kerrostalojen toteuttajat ovat jo selvillä ja suunnittelu hyvässä vauhdissa. Myös rivitalotonteista on käyty keskustelua kumppanuuskaavoituksen kautta. Syyskuussa on aika tehdä loput rakentajavalinnat.

Saatavilla on kaksi townhouse- / rivitalo- / pienkerrostalotonttia. Toinen on alueen parhaat järvimaisemat tarjoava tontti, jolla on rakennusoikeutta 1200 k-m2. Toinen tontti sijaitsee loistavalla paikalla keskusaukion reunalla, ja sille voi toteuttaa 1790 k-m2 kokoisen kohteen.

Rakentajavalintoja tehdään asuntomessujen laaturyhmässä ja asuntomessutoimikunnassa jo syyskuussa. Valinnassa voivat olla mukana sekä tonttien tiimoilta jo aiemmin yhteydessä olleet että asiasta nyt kiinnostuvat tahot. Jos sinulla on ajatuksia tai kysymyksiä näistä tonteista, ole yhteydessä!

Lisätiedot: Mirka Härkönen, projektipäällikkö, p. 050 590 8020

*************************************************************************

19.8.2019 Lohjan seudun yrittäjä, tule esittäytymään 26.9. asumisen iltaan

Järjestämme asumisen illan torstaina 26.9. klo 17.30-20.00 kaupungintalo Monkolassa. Iltaan tavoitellaan kävijöiksi asuntomessualueesta kiinnostuneiden lisäksi myös muita rakentamisesta ja remontoinnista innostuneita. Luvassa on tietoiskuja mm. alueelle rakentuvista kerrostalokohteista ja tonttien saatavuudesta. Esittelypisteille on jo tulossa mm. talotehtaita, rakennuttajia ja kaupungin palveluja. Tämän lisäksi haluaisimme nostaa esille paikallisia yrityksiä.

Hae siis ilmaista esittelypaikkaa nyt, jos haluat tuoda esille paikallista rakentamiseen, remontointiin tai asumiseen liittyvää tuotetta tai palvelua. Paikkaan kuuluu esittelypöytä ja hieman lattiatilaa esimerkiksi esitetelineelle tai roll-upille. Paikkoja on rajoitettu määrä.  Paikat jaetaan pääasiassa ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta pidätämme oikeuden hieman tasoittaa tilannetta, mikäli jokin palvelu- tai tuoteryhmä alkaa olla yliedustettuna. Tarkoitus on luoda kävijöitä hyvin palveleva kokonaisuus.

Mietithän myös valmiiksi, voitko luvata tapahtuman kävijöille jonkin houkuttelevan tarjouksen?

Hae mukaan osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/5D1930B05563B488

*************************************************************************

1.8.2019 Tonttihaku on käynnissä! 

Vuoden 2021 Asuntomessujen tonttihaku on nyt käynnissä! Lohjan Hiidensalmeen, huikeaan järvimaisemaan, rakentuu laadukas asuinalue. 17 upeaa pientalotonttia on haettavissa juuri nyt, eli 1.-31.8.2019. Ohjeita hakemiseen ja lisätietoja 11.8. tontti-infosta osoitteessa https://bit.ly/2xloquS. Tervetuloa meidän rakentajaksi! 😍

*************************************************************************

1.8.2019 Su 11.8.  ja ma 12.8. infotilaisuus tonttihausta ja messualueeseen tutustuminen 

Sunnuntaina 11.8.

klo 15.00-16.30 on luvassa tontteihin ja tonttihakuun liittyvää infoa Lohjan kaupungintalo Monkolassa (Karstuntie 4). Iltapäivä aloitetaan pullakahveilla sekä napakalla tontteja ja niiden hakemista koskevalla esityksellä, tämän jälkeen on aikaa keskustelulle ja omiin suunnitelmiin liittyville kysymyksille.  Paikalla on asuntomessutoimiston väen lisäksi rakennusvalvonnan ja maaperän kunnostuksen asiantuntijoita.

Tilaisuus yhtä hyvin suunnitelmissaan jo pitkällä oleville ja heille, jotka vasta miettivät, olisiko Hiidensalmi itselle sopiva asuinalue.

klo 16.45-18.00 voi jalkautua messualueelle tutustumaan tontteihin. Infotilaisuuteen osallistuville on varattu aikaa siirtyä omatoimisesti alueelle (Pysäköinti Sahakatu 1). Paikalla on asiantuntija vastaamassa kysymyksiin.

Maanantaina 12.8.

klo 17-19 on erityisesti talotehtaille ja rakennusliikkeille tarkoitettu mahdollisuus tutustua alueeseen (Pysäköinti Sahakatu 1). Tontit on merkitty ja paikalla on asiantuntija vastaamassa kysymyksiin. Myös tonteista kiinnostuneet yksityishenkilöt voivat ilmoittautua tähän ajankohtaan, mikäli sunnuntain tilaisuus ei sovi aikatauluihin.

Ilmoittauduthan ennakkoon tästä

*************************************************************************

28.6.2019 Hei me lomaillaan, mutta päivystyspuhelin palvelee tonttien hakijoita myös heinäkuussa

Asuntomessutoimisto lomailee suurimman osan heinäkuuta. Emme lue sähköposteja tänä aikana. Asuntomessujen tonttihaku käynnistyy 1.8. ja jatkuu koko elokuun ajan. Kiireellisissä tonttihakuun liittyvissä kysymyksissä vastaamme myös heinäkuussa puhelimeen tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 seuraavasti:

1.-16.7.  Riikka Juva, p. 044 374 3447

18.-30.7.  Mirka Härkönen, p. 050 590 8020

Rakennusvalvonnan tavoittaa seuraavan kerran elokuussa.

*************************************************************************

24.6.2019 Tonttihakemuksia otetaan vastaan elokuussa

Lohjan asuntomessualueella tulee elokuussa haettavaksi 17 upeaa pientalotonttia. Tontit sijaitsevat Lohjanjärven luonnonkauniissa maisemissa, alle kahden kilometrin päässä kaupungin keskustan palveluista. Moottoritielle hurauttaa viidessä minuutissa, Helsingin keskustaan alle tunnissa. Juuri nyt on oikea aika muuttaa asumisen unelmat tarkemmiksi suunnitelmiksi. Mikäli sujuva arki kauniissa maisemissa ja kohtuuhintainen tontti voisivat olla sinun juttusi, tutustu tontteihin ja hae omaasi. Tonttiesitettä voit lukea klikkaamalla tästä. Rakentamistapaohjeeseen ja muihin suunnittelua tukeviin dokumentteihin voit tutustua täällä.

*************************************************************************

7.6.2019 Kaavavalitukset vedetty pois

Hiidensalmen asemakaavasta hallinto-oikeuteen jätetyt valitukset on vedetty pois. Valituksen jättäneiden ja kaupungin kesken on käyty selventäviä keskusteluja hyvässä yhteishengessä. Keskusteluissa on nostettu esiin alueen teolliseen historiaan ja sen jälkiin liittyviä ongelmakohtia ja huolenaiheita. Alueella on myös suoritettu tarkastus yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Alueella on menneiltä vuosikymmeniltä peräisin olevaa laajaa rakennusjätteistä ja osin haitallisista jätteistä koostuvaa täyttöä, joiden osalta valituksessa esitetyt huolenaiheet ovat aiheellisia. Kaavan hyväksymisen kannalta ne on riittävällä tavalla selvitetty, mutta jatkorakentamisessa alueen asianmukaisesta puhdistuksesta on varmistuttava. ELY-keskus edellyttää, että alueen rakentamisen yhteydessä maaperää mahdollisesti pilaava jäte tulee poistaa alueelta ja tarkastaa jätteen alapuolisen maaperän haitta-ainepitoisuus.

Valitusten poisvetämisen jälkeen Lohjan asuntomessujen valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaisesti.

Lisätiedot: Lohjan asuntomessujen projektipäällikkö: Mirka Härkönen, p. 050 5908020

*************************************************************************

24.5. Keskustelutilaisuus asunto-osuuskunnasta ke 19.6.

Hiidensalmen asuntomessualueelle on suunnitteilla pientaloista koostuva asunto-osuuskunta. Sen tiimoilta pidetään keskustelutilaisuus ke 19.6. klo 17-19 kaupungintalo Monkolassa. Pienimuotoinen tilaisuus on tarkoitettu osuuskunnassa asumisesta kiinnostuneille. Ilmoitathan tulostasi ma 17.6. mennessä sähköpostilla osoitteeseen asuntomessut@lohja.fi. Osuuskunnan suunnitelmiin voit tutustua  täällä.

*************************************************************************

23.5. Tule tapaamaan meitä Gunnarlan tonttipäiville la 25.5. – piipahda samalla myös messualueella!

Olemme lauantaina 25.5. mukana Gunnarlan tonttipäivillä, tule moikkaamaan! Meiltä voit kysyä Lohjan asuntomessualueen tonteista ja suunnitelmista. Samalla reissulla kannattaa poiketa tulevalla messualueella osoitteessa Sahakatu 2, Lohja. Halutessasi voimme lähteä oppaaksesi. Gunnarlassa on tonttiesittelyjen lisäksi luvassa mm. talotehtaiden esittelypisteitä, keppariheppailua ja futisjunnujen kioskin herkkuja. Nähdään lauantaina!

*************************************************************************

25.4.  Asuntomessualue Hiidensalmen kaava

Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi messualue Hiidensalmen asemakaavan 13. maaliskuuta 2019. Valitusaikana kaavasta on jätetty hallinto-oikeuteen yksi valitus. Selvitämme parhaillaan valituksen sisältöä ja mahdollisia vaikutuksia projektiin. Olemme luottavaisia, että huomattavaa viivästystä alustaviin aikatauluihin ei ole tulossa.

Tiedotamme asiasta myöhemmin lisää. Mikäli sinulla on kysyttävää ennen sitä, olethan yhteydessä asuntomessutoimistoon.

*************************************************************************
26.3. 2019 Asumisen illassa julkaistuja tietoja on lisätty nettisivuille
Iso kiitos kaikille iltaan osallistuneille vieraille, näytteilleasettajille ja puhujille! Illassa läpikäytyjä aiheita, kuten tonttijako, tonttien hinnat ja rakennustapaohjeet löydät nyt Rakentajalle-alasivulta.

************************************************************************

19.12.2018 Lohjan Asuntomessut on mukana merkittävässä ilmastohankkeessa

Euroopan komissio on myöntänyt Suomelle 9,1 miljoonaa euroa ilmastonmuutoksen hillinnän edistämiseen. Life-ohjelmaan hyväksytyllä ”Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia” (CANEMURE) -hankkeella edistetään hillinnän käytännön toimia seuraavan kuuden vuoden ajan.

Hankkeessa on mukana 22 toimijaa: kuntia ja kunnallisia organisaatioita, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä. Lohjan kaupunki osallistuu hankkeeseen vuoden 2021 Asuntomessuihin kytkeytyvällä osahankkeella.

– Tarkoitus on tuoda Hinku-kunnan ilmasto- ja päästövähennystavoitteita mukaan asuntomessujen rakentamiseen. Tulemme edistämään ilmastoystävällistä rakentamista ja kestävää liikkumista tukevia jakamistalouden ratkaisuja, kertoo Lohjan kaupungin projektityöntekijä ja HINKU-hankkeen koordinaattori Jenna Kotilehto.

Lohjan asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen toteaa, että on hienoa saada hankkeen kautta lisäresursseja asuntomessualueen ilmastoystävällisten ratkaisujen kehittämiseen. Messujen saaman laajan julkisuuden avulla käytäntöjä saadaan tehokkaasti levitettyä.

– On todella hienoa, että Lohja saatiin mukaan näin laajaan ja merkittävään kansalliseen ilmastohankkeeseen, Kotilehto ja Härkönen toteavat tyytyväisinä.

Lue lisää Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia” (CANEMURE)- hankkeesta Suomen ympäristökeskuksen tiedotteesta.

Lohjan osalta lisätietoja antavat Jenna Kotilehto, projektityöntekijä, ympäristönsuojelu, Lohjan kaupunki p. 044 369 4488 ja Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohjan Asuntomessut, Lohjan kaupunki, p. 050 590 8020.

*************************************************************************