Ajankohtaista

26.3. 2019 Asumisen illassa julkaistuja tietoja on lisätty nettisivuille
Iso kiitos kaikille iltaan osallistuneille vieraille, näytteilleasettajille ja puhujille! Illassa läpikäytyjä aiheita, kuten tonttijako, tonttien hinnat ja rakennustapaohjeet löydät nyt Rakentajalle-alasivulta.
*************************************************************************
esiintyjät
19.2.2019 Tervetuloa Asumisen iltaan to 21.3., teemana rakentaminen
1
Suositut asumisen illat jatkuvat maaliskuussa. Tällä kertaa tapaamme Laurentiussalissa (Kirkkokatu 6, Lohja) torstaina 21.3. klo 16.30-20.00.
o
Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla tästä!
o
Ilta alkaa kahvittelulla ja esittelypisteisiin tutustumisella 16.30. Esittäytymässä on esimerkiksi yrityksiä sekä kaupungin asiantuntijoita kaavoituksesta ja rakennusvalvonnasta. Käytä tilaisuus hyväksesi, ja tule kyselemään itseäsi kiinnostavista aiheista. Esittelypisteiltä jaetaan esittelytunnin aikana kymmenen kahden hengen lippupakettia ensi kesän Kouvolan Asuntomessuille. Ennakkoon ei voi tietää miltä pisteeltä ja mihin aikaan lippuja voi saada. Kannattaa siis käyttää aika tehokkaasti hyödyksi eri pisteisiin tutustuen.
 o
Tilaisuuden puheosuuden avaavat Suomen Asuntomessujen uusi toimitusjohtaja Anna Tapio ja Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula klo 17.30. Illan aikana tutustutaan rakentamiseen liittyviin teemoihin kuten tonttihakuun ja kuullaan asuntomessurakentamisen konkareita. Ohjelmassa mm. tulevan kesän asuntomessujen aluevalvoja Esa Inkilä Kouvolasta. Esa jos joku tietää rakentamisen mutkat ja mahdollisuudet.
o
Oman näkökulmansa Lohjaan ja lohjalaisuuteen on luvannut kertoa kansainvälistäkin mainetta niittänyt valokuvaaja Ville Juurikkala. Illan päättää Suomen kaunein koti -ohjelmastakin tuttu sisustussuunnittelija Milla Alftan, joka haastaa meidät miettimään sisustusta laajemmin kuin koristetyynyjen valintana.
o

Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta, mutta mukaan kannattaa ilmoittautua jo nyt! Kaikkien osallistujien kesken arvotaan illallinen kahdelle legendaariseen Mikko Utterin ravintolaan.

o

Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla tästä!

 ************************************************************************
11.2.2019 Torstaina  21.3. järjestetään rakennusalan ammattilaisille infotilaisuus 15-16, jonka jälkeen esittäytymismahdollisuus illan yleisötilaisuudessa
21.3. vietettävän Asumisen illan aloittaa rakennusliikkeiden edustajille tarkoitettu oma infotunti klo 15-16, johon ilmoittautuminen on jo avoinna. Infotunnin osallistujat voivat myös halutessaan jäädä esittelemään yritystään yleisötilaisuuteen saapuville tai toimittaa esittelymateriaalia jaettavaksi.  Ilmoittautuminen on päättynyt.
kamppisbanneri
***********************************************************************
2.1.2019 Katusuunnitelma on nyt nähtävillä
 break
Hiidensalmen asuntomessualueen katusuunnitelmat ovat julkisesti nähtävillä 2.–16.1.2019. Suunnitelmaan voit tutustua verkossa osoitteessa https://lohja.emmi.fi/l/VRFVggZ5SKt9

************************************************************************

19.12.2018 Lohjan Asuntomessut on mukana merkittävässä ilmastohankkeessa

Euroopan komissio on myöntänyt Suomelle 9,1 miljoonaa euroa ilmastonmuutoksen hillinnän edistämiseen. Life-ohjelmaan hyväksytyllä ”Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia” (CANEMURE) -hankkeella edistetään hillinnän käytännön toimia seuraavan kuuden vuoden ajan.

Hankkeessa on mukana 22 toimijaa: kuntia ja kunnallisia organisaatioita, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä. Lohjan kaupunki osallistuu hankkeeseen vuoden 2021 Asuntomessuihin kytkeytyvällä osahankkeella.

– Tarkoitus on tuoda Hinku-kunnan ilmasto- ja päästövähennystavoitteita mukaan asuntomessujen rakentamiseen. Tulemme edistämään ilmastoystävällistä rakentamista ja kestävää liikkumista tukevia jakamistalouden ratkaisuja, kertoo Lohjan kaupungin projektityöntekijä ja HINKU-hankkeen koordinaattori Jenna Kotilehto.

Lohjan asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen toteaa, että on hienoa saada hankkeen kautta lisäresursseja asuntomessualueen ilmastoystävällisten ratkaisujen kehittämiseen. Messujen saaman laajan julkisuuden avulla käytäntöjä saadaan tehokkaasti levitettyä.

– On todella hienoa, että Lohja saatiin mukaan näin laajaan ja merkittävään kansalliseen ilmastohankkeeseen, Kotilehto ja Härkönen toteavat tyytyväisinä.

Lue lisää Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia” (CANEMURE)- hankkeesta Suomen ympäristökeskuksen tiedotteesta.

Lohjan osalta lisätietoja antavat Jenna Kotilehto, projektityöntekijä, ympäristönsuojelu, Lohjan kaupunki p. 044 369 4488 ja Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohjan Asuntomessut, Lohjan kaupunki, p. 050 590 8020.

*************************************************************************

15.11.2018 Hiidensalmen kaava on nähtävillä

Lohjan asuntomessualueen asemakaavan (Hiidensalmi L52) muutosehdotus ja tonttijako pidetään nähtävillä 15.11.−17.12.2018 kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksessa (Karstuntie 4) viraston aukioloaikoina ja aineistot ovat nähtävissä myös kaavan omalla sivulla.  Nähtävilläoloaikana kaavasta voi antaa muistutuksia. Lisätietoa kaavoitukseen vaikuttamisesta saat Lohjan kaupungin kaavoituksen sivuilta.

Hiidensalmen asemakaavan muutosehdotus on esillä kaavaillassa Lohjan pääkirjastolla tiistaina 11.12..Kaavailta on kaikille avoin vapaamuotoinen tilaisuus, jossa kaavoituksen henkilökunta on tavattavissa klo 17.30–19.00.

Voit tulla paikalle itsellesi sopivana hetkenä ilmoitetun ajan rajoissa. Kaavasta ei ole erillistä esitystä, vaan tarkoitus on keskustella ja vastata kävijöiden kysymyksiin. Lämpimästi tervetuloa!

**************************************************************************

Lisää ajankohtaisia nostoja löydät uutiskirjeistämme. Voit tilata uutiskirjeen itsellesi klikkaamalla tästä, ja aiempiin uutiskirjeisiin voi tutustua alla.

marraskuu 2018 

joulukuu 2018

helmikuu 2019

ekotalo