Ajankohtaista

Alla näet joitain ajankohtaisia poimintoja. Lisää nostoja löydät uutiskirjeistämme. Voit tilata uutiskirjeen itsellesi klikkaamalla tästä.

Aiemmat kirjeet: huhtikuu 2019 | helmikuu 2019  | marraskuu 2018 joulukuu 2018 |

*************************************************************************

7.6.2019 Kaavavalitukset vedetty pois

Hiidensalmen asemakaavasta hallinto-oikeuteen jätetyt valitukset on vedetty pois. Valituksen jättäneiden ja kaupungin kesken on käyty selventäviä keskusteluja hyvässä yhteishengessä. Keskusteluissa on nostettu esiin alueen teolliseen historiaan ja sen jälkiin liittyviä ongelmakohtia ja huolenaiheita. Alueella on myös suoritettu tarkastus yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Alueella on menneiltä vuosikymmeniltä peräisin olevaa laajaa rakennusjätteistä ja osin haitallisista jätteistä koostuvaa täyttöä, joiden osalta valituksessa esitetyt huolenaiheet ovat aiheellisia. Kaavan hyväksymisen kannalta ne on riittävällä tavalla selvitetty, mutta jatkorakentamisessa alueen asianmukaisesta puhdistuksesta on varmistuttava. ELY-keskus edellyttää, että alueen rakentamisen yhteydessä maaperää mahdollisesti pilaava jäte tulee poistaa alueelta ja tarkastaa jätteen alapuolisen maaperän haitta-ainepitoisuus.

Valitusten poisvetämisen jälkeen Lohjan asuntomessujen valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaisesti.

Lisätiedot: Lohjan asuntomessujen projektipäällikkö: Mirka Härkönen, p. 050 5908020

*************************************************************************

24.5. Keskustelutilaisuus asunto-osuuskunnasta ke 19.6.

Hiidensalmen asuntomessualueelle on suunnitteilla pientaloista koostuva asunto-osuuskunta. Sen tiimoilta pidetään keskustelutilaisuus ke 19.6. klo 17-19 kaupungintalo Monkolassa. Pienimuotoinen tilaisuus on tarkoitettu osuuskunnassa asumisesta kiinnostuneille. Ilmoitathan tulostasi ma 17.6. mennessä sähköpostilla osoitteeseen asuntomessut@lohja.fi. Osuuskunnan suunnitelmiin voit tutustua  täällä.

*************************************************************************

23.5. Tule tapaamaan meitä Gunnarlan tonttipäiville la 25.5. – piipahda samalla myös messualueella!

Olemme lauantaina 25.5. mukana Gunnarlan tonttipäivillä, tule moikkaamaan! Meiltä voit kysyä Lohjan asuntomessualueen tonteista ja suunnitelmista. Samalla reissulla kannattaa poiketa tulevalla messualueella osoitteessa Sahakatu 2, Lohja. Halutessasi voimme lähteä oppaaksesi. Gunnarlassa on tonttiesittelyjen lisäksi luvassa mm. talotehtaiden esittelypisteitä, keppariheppailua ja futisjunnujen kioskin herkkuja. Nähdään lauantaina!

*************************************************************************

25.4.  Asuntomessualue Hiidensalmen kaava

Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi messualue Hiidensalmen asemakaavan 13. maaliskuuta 2019. Valitusaikana kaavasta on jätetty hallinto-oikeuteen yksi valitus. Selvitämme parhaillaan valituksen sisältöä ja mahdollisia vaikutuksia projektiin. Olemme luottavaisia, että huomattavaa viivästystä alustaviin aikatauluihin ei ole tulossa.

Tiedotamme asiasta myöhemmin lisää. Mikäli sinulla on kysyttävää ennen sitä, olethan yhteydessä asuntomessutoimistoon.

*************************************************************************
26.3. 2019 Asumisen illassa julkaistuja tietoja on lisätty nettisivuille
Iso kiitos kaikille iltaan osallistuneille vieraille, näytteilleasettajille ja puhujille! Illassa läpikäytyjä aiheita, kuten tonttijako, tonttien hinnat ja rakennustapaohjeet löydät nyt Rakentajalle-alasivulta.

************************************************************************

19.12.2018 Lohjan Asuntomessut on mukana merkittävässä ilmastohankkeessa

Euroopan komissio on myöntänyt Suomelle 9,1 miljoonaa euroa ilmastonmuutoksen hillinnän edistämiseen. Life-ohjelmaan hyväksytyllä ”Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia” (CANEMURE) -hankkeella edistetään hillinnän käytännön toimia seuraavan kuuden vuoden ajan.

Hankkeessa on mukana 22 toimijaa: kuntia ja kunnallisia organisaatioita, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä. Lohjan kaupunki osallistuu hankkeeseen vuoden 2021 Asuntomessuihin kytkeytyvällä osahankkeella.

– Tarkoitus on tuoda Hinku-kunnan ilmasto- ja päästövähennystavoitteita mukaan asuntomessujen rakentamiseen. Tulemme edistämään ilmastoystävällistä rakentamista ja kestävää liikkumista tukevia jakamistalouden ratkaisuja, kertoo Lohjan kaupungin projektityöntekijä ja HINKU-hankkeen koordinaattori Jenna Kotilehto.

Lohjan asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen toteaa, että on hienoa saada hankkeen kautta lisäresursseja asuntomessualueen ilmastoystävällisten ratkaisujen kehittämiseen. Messujen saaman laajan julkisuuden avulla käytäntöjä saadaan tehokkaasti levitettyä.

– On todella hienoa, että Lohja saatiin mukaan näin laajaan ja merkittävään kansalliseen ilmastohankkeeseen, Kotilehto ja Härkönen toteavat tyytyväisinä.

Lue lisää Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia” (CANEMURE)- hankkeesta Suomen ympäristökeskuksen tiedotteesta.

Lohjan osalta lisätietoja antavat Jenna Kotilehto, projektityöntekijä, ympäristönsuojelu, Lohjan kaupunki p. 044 369 4488 ja Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohjan Asuntomessut, Lohjan kaupunki, p. 050 590 8020.

*************************************************************************

Lisää ajankohtaisia nostoja löydät uutiskirjeistämme. Voit tilata uutiskirjeen itsellesi klikkaamalla tästä, ja aiempiin uutiskirjeisiin voi tutustua alla.

marraskuu 2018 

joulukuu 2018

helmikuu 2019

huhtikuu 2019