Tontit

Valitse tontti kodillesi

Pioneeripuiston tontteja voi hakea jatkuvana hakuna. Jos haaveilet rakentamisesta Pioneeripuistoon, kannattaa toimia nyt, sillä alle kymmenen tonttia on enää vapaana.

Kysy lisätietoja vapaina olevista tonteista

Esa Inkilä
aluevalvoja
020 615 6359
esa.inkila@kouvola.fi

Paalutus on Pioneeripuiston perusta

Pioneeripuiston maaperäolosuhteiden vuoksi rakennukset perustetaan pääsääntöisesti paaluilla. Paalutuksella varmistetaan rakennusten painumattomuus, ja se voidaan toteuttaa kaikkina vuodenaikoina. Kouvolan kaupunki on teettänyt koko aluetta koskevan rakennettavuusselvityksen sekä Rantakorttelin tarkemman tarkastelun A-Insinöörit Suunnittelu Oy:llä.

Rakennettavuusselvitys

Rantakorttelin tarkastelu

Kouvolan kaupunki on tuottanut kultakin tontilta yhden kairausdiagrammin, jotka löytyvät alta.

Tonttikairausdiagrammit

Rakentajien tulee tarkentaa paalutuksen tarve rakennuskohtaisilla pohjatutkimuksilla.

Pääsääntöisesti paalutussyvyyksien arvioidaan olevan n. 20–40 m. Osassa Pioneeritien ja Paja-aukion tontteja paalutussyvyys voi olla vähäisempi n. 3–10 m. Alueella suositellaan käytettäväksi teräsbetoni- tai teräsputkipaaluja. Rantakortteliin suositellaan vähemmän tärinää aiheuttavia paalutyyppejä (esim. RR-/RD-teräsputkipaalut).

Tonttikartat ja korkotiedot suunnittelun avuksi

Alta löytyvät tonttikartat kaikilta haussa olevilta tonteilta sekä tonttien tavoitellut nurkkakorot suunnittelun avuksi. Tonttikartat saa käyttöönsä dwg-muodossa Kouvolan asuntomessutoimistosta pyytämällä.

Tonttikartat

Tonttien nurkkakorot

pioneeripuisto_vinjetti