Teemaviikot kesällä 2019

 teemat

Suositut harrastukset, rohkeampi sisustus, remontointi ja alueelliset muutokset teemoittavat kesän 2019 Asuntomessuja.

Kesän 2019 Asuntomessujen neljä teemaviikkoa ovat harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remppaviikko sekä historian ja tulevaisuuden viikko. Teemaviikkojen sisällöt nousevat Pioneeripuiston asuntomessualueen ominaispiirteistä, jotka tänä vuonna ovat vanhan muuntuminen uudeksi sekä hyvän arjen palaset.

Osta edullisemmat ennakkoliput Asuntomessuille Kouvolaan täältä >>

Harrastusten viikko

15.-21.7.2019. Ensimmäisellä viikolla nostamme esille 2010-luvulla eniten suosiota kasvattaneita harrastuksia; pyöräily, koirat ja kuntosali ovat ensimmäisen viikon keskipisteinä. Harrastusviikon aikana käännetään katse siihen, miten harrastukset vaikuttavat asumisvalintoihin ja miten suomalaiset mieluiten vapaa-aikaansa viettävät. Kouvola on vapaa-ajan kaupunki. Aktiivisen urheilukaupungin lisäksi Kouvola on lähes kahdeksallatuhannella vapaa-ajan asunnollaan Suomen seitsemänneksi suurin mökkipaikkakunta, joka tarjoaa ainekset laadukkaaseen vapaa-aikaan.

Sisustamisen viikko

22.-28.7.2019. Toisella eli Sisustamisen viikolla pohditaan sitä, kuinka sisustukset kestävät katseiden lisäksi aikaa ja kulutusta. Tämän viikon aikana messuilla pääsee syventymään sisustustrendeihin ja oheisohjelma sisältää paljon sisustusaiheista tekemistä. Messualueen talojen sisustrendeissä näkee tänä vuonna, että 2010-luvun valkoinen ja viileä skandinaavinen tyyli on korvautumassa lämpimämmillä ja orgaanisemmilla sisustuksilla. Asuntojen väriratkaisut ovat rohkeampia ja sisustusratkaisut asukkaan persoonaa ilmentävämpiä.

Remppaviikko

29.7.-4.8.2019. Tänä vuonna Asuntomessuilla on ennätysmäärä korjausrakentamiskohteita. Kolmannella eli Remppaviikolla saa esimerkiksi asiantuntevaa neuvontaa omia remonttihankkeita varten. Viikolla pääsee tutustumaan syventävästi alueen vanhaan rakennuskantaan ja kuulemaan lisää miten tällaiset projektit sujuivat tiukassa messuaikataulussa. Muun muassa vanha Pioneerikoulu on remppaviikolla suurennuslasin alla.

Historian ja tulevaisuuden viikko

5.-11.8.2019. Historian ja tulevaisuuden viikolla valokeilassa ovat suomalaisen asumisen tulevaisuus ja Pioneeripuiston alueen historia. Puhumme laajemmasta alueellisesta rakennemuutoksesta ja yksittäisten alueiden käyttötarkoituksen muutoksista. Kouvolassa toimivan Korian varuskunnan historiatoimikunnan ja eri asiantuntijoiden kanssa suunnitelluilla opastetuilla kierroksilla saa lisätietoa alueen mielenkiintoisesta historiasta aina 1900-luvun alusta tähän päivään asti.