Oheiskohteet

Kouvolassa 12.7.—11.8. järjestettävillä asuntomessuilla on kolme oheiskohdetta: Verlan tehdasmuseo Jaalassa, Ankkapurhan kulttuuripuisto Anjalassa ja Taideruukki Kuusankoskella.

Ankkapurha ja Verla

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Ainutlaatuinen Ankkapurhan alue yhdistää arvokkaita tutustumiskohteita Kymijoen molemmilla rannoilla, Inkeroisten ja Anjalan kylissä. Elämyksiä Ankkapurhassa tarjoavat ympärivuotisesti alueen hyvät palvelut ja upea ympäristö: Anjalan kartano ja puisto tapahtumineen, Makasiinikahvila sekä Ankkapurhan teollisuusmuseo. Kymijoen vastarannalla voit tutustua Ankkapurhan teollisuusmuseoon, Museotalo Warpuseen sekä Alvar Aallon suunnittelemaan teollisuus- ja asuinalueeseen. Puistossa on toimintaa perheille, liikkujille, kulttuurinnälkäisille sekä kaikille, jotka etsivät rentoa kesätunnelmaa!

Nuorisokeskus paitsi majoittaa vieraita, myös järjestää asuntomessuille tulevien perheiden lapsille päiväleirejä.

Lue lisää Ankkapurhasta

Taideruukki

Kaunis vanha tehdasmiljöö kätkee sisälleen kauneutta ja luovuutta kaikille aisteille. Kuusankosken Kymintehtaalla sijaitsevaan, 100 vuotta vanhaan Taideruukin päärakennukseen ja sen siipiosaan on muodostunut taiteilijoiden, kädentaitajien, designereiden ja muun luovan alan väen keskittymä, joka tarjoaa vierailijalleen paljon nähtävää ympäri vuoden.

Kuva- ja lasitaidetta, valokuvausta, käsitöitä, vintagevaatteita ja -asusteita, entisöintiä, huovutusta ja korunvalmistusta. Taidenäyttelyitä ympäri vuoden, teatteritoimintaa, graafista suunnittelua, erilaisia hyvinvointipalveluita, sisustussuunnittelupalvelua ja vaikka kirpputoria kierrettäväksi. Luomuleipää ja kahvilan herkkuja unohtamatta.

Tutustu Taideruukkiin

Maailmanperintökohde Verla

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä herää eloon tehdasmuseon opastetuilla kierroksilla. Tunnelmaa täydentävät näyttelyt, ruukkikylän puodit, lounaskahvila ja viinipuoti. Verlassa voi nähdä myös esihistorialliset kalliomaalaukset.

Vanhassa tallissa toimivat ruukkikylän pajat ja puodit tarjoavat palveluja ja nähtävää Verlassa vieraileville. Museoalueella palvelee lounaskahvila ja maailmanperintökohteessa voi myös yöpyä.

Tutustu uniikkiin Verlaan