Messualue

_H5D1905

Tule ja ihastu asuinalueeseen, jossa uusi ja vanha lyövät kättä

Asuntomessut Kouvolassa rakentuvat paraikaa Pioneeripuiston vanhalle kasarmialueelle Kouvolan Korialle. Asuntomessujen teemana tänä vuonna on uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä.

Kesällä 1910 Kouvolan ja Korian alueelle saapui venäläisiä huvilatonttien ostelijoita. Pian kuitenkin paljastui, ettei ollut seurueella huvilat mielessä vaan Helsinki-Pietari rataa turvaavat varuskunnat. Varuskunta Korialle radan ja Kymijoen leikkauskohtaan perustettiinkin. Varuskunnan ajalta tähän päivään on säilynyt paitsi alueen leimalliset punatiilirakennukset, myös valtava määrä kaskuja, tarinoita ja sotajuttuja jotka ovat merkittävä osa alueen pioneerihistoriaa. Pioneeripuisto on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, joka saa messujen myötä uuden elämän.

_H5D5983

Täydennysrakentamista vanhaa kunnioittaen

Pioneeripuiston aluetta on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Pioneeripuistossa uudet ja yli sata vuotta vanhat rakennukset seisovat rintarinnan.  Asumisen uusimpia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli.

Viisi upeaa korttelia

Pioneeripuiston asuntomessualue jakaantuu viiteen luonteeltaan erilaiseen korttelikokonaisuuteen. Rantakorttelin, Tallipuiston ja Pioneeritien pientalokorttelit avautuvat viuhkamaisesti Kymijoen ja Talliojan maisemiin.

asuntomessut--6

Marjastusta, sienestystä, veneilyä ja vapahommia

Asuntomessualueen takaa avautuvat Pioneeripuiston metsäalue, Ahkojan luonnonsuojelualue ja Kymijoki. Alueen ympäröivä luonto tarjoaa asukkaille ja alueella muuten liikkuville ainutlaatuiset ulkoilumaastot. Tänne kannattaa tulla kauempaakin! Marjat ja sienet löytyvät kätevästi lähes takapihalta. Vanhan kuusikon ikiaikaisuus tyynnyttää kuohuvankin mielen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kaipaavalle alueen reitit ja polut tarjoavat haastetta vaikka fillarilla edeten. Meloen tai veneillen pääset nauttimaan Kymijoen kulttuurimaisemasta joelta käsin. Ja kalaakin joesta voi saada.