Messualue

Pioneeripuiston asuntomessualueen ainutlaatuisuus syntyy historiallisen kasarmirakentamisen ja Kymijoen rantojen voimakkaiden maisemaelementtien kohtaamisesta. Koko alueen luonnetta määrittävät kasarmin vanhat rakennukset ja alueen historia. Pitkät näkymät ja vihreä puistomainen luonne ovat osa alueen identiteettiä.

Viisi upeaa korttelia – 35 pientalotonttia

Pioneeripuiston asuntomessualue jakaantuu viiteen luonteeltaan erilaiseen korttelikokonaisuuteen. Rantakorttelin, Tallipuiston ja Pioneeritien pientalokorttelit avautuvat viuhkamaisesti Kymijoen ja Talliojan maisemiin. Paja-aukion ydin taas on yhteiskäytössä oleva katupuisto, joka mahdollistaa lasten pallopelit, kesäjuhlien, kirppisten ja muiden yhteisöllisten tapahtumien järjestämisen. Kalliorinnekortteli puolestaan tarjoaa Pioneeripuiston rinteeseen sijoittuvat tonttivaihtoehdot.

pioneeripuisto_korttelit1

Pioneeripuistossa on myös uudiskäyttöön soveltuvia entisöimiskohteita sekä rakennuspaikkoja muutamalle kerros- tai rivitalokohteelle.

Pioneeripuiston asemakaava
Katujen yleiskartta
Katuvihersuunnitelma

Palvelut lähellä

Pioneeripuistoa palvelevat päivittäistavarakaupat, uimahalli ja muut liikuntapaikat, kirjasto, alakoulut ja päiväkodit sijaitsevat kävelymatkan päässä Korian taajamassa. Kouvolan keskustaan Pioneeripuistosta on n. 6 km:n matka.

Kymijoki, Pioneeripuiston virkistysalue monipuolisine reitteineen, hyvät liikenneyhteydet Kouvolan keskustaan, Lahteen ja pääkaupunkiseudulle, alueen tapahtumat sekä entisen varuskunta-alueen hieno miljöö ovat elementtejä, jotka tekevät Pioneeripuistosta ainutlaatuisen hienon asuinalueen. Pioneeripuiston on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä eli ns. RKY-aluetta.

Valtakunnaalisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö

pioneeripuisto_vinjetti