Messualue

Historiallinen varuskuntamiljöö Kymijoen varrella

Kesällä 1910 Kouvolan ja Korian alueelle saapui venäläisiä huvilatonttien ostelijoita. Pian kuitenkin paljastui, ettei ollut seurueella huvilat mielessä vaan Helsinki-Pietari rataa turvaavat varuskunnat. Varuskunta Korialle radan ja Kymijoen leikkauskohtaan perustettiinkin. Varuskunnan ajalta tähän päivään on säilynyt paitsi alueen leimalliset punatiilirakennukset, myös valtava määrä kaskuja, tarinoita ja sotajuttuja jotka ovat merkittävä osa alueen pioneerihistoriaa.

Pioneeripuiston asuntomessualueen ainutlaatuisuus syntyy historiallisen kasarmirakentamisen ja Kymijoen rantojen voimakkaiden maisemaelementtien kohtaamisesta. Koko alueen luonnetta määrittävät kasarmin vanhat rakennukset ja alueen historia. Pitkät näkymät ja vihreä puistomainen luonne ovat osa alueen identiteettiä.

Marjastusta, sienestystä, veneilyä ja vapahommia

Pioneeripuiston metsäalue, Ahkojan luonnonsuojelualue ja Kymijoki tarjoavat asuntomessurakentajille ja alueella muuten liikkuville ainutlaatuiset ulkoilumaastot. Tänne kannattaa tulla kauempaakin! Marjat ja sienet löytyvät kätevästi lähes takapihalta. Vanhan kuusikon ikiaikaisuus tyynnyttää kuohuvankin mielen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kaipaavalle alueen reitit ja polut tarjoavat haastetta vaikka fillarilla edeten. Meloen tai veneillen pääset nauttimaan Kymijoen kulttuurimaisemasta joelta käsin. Ja kalaakin joesta voi saada!

 

Pioneeripuisto

Viisi upeaa korttelia – 35 pientalotonttia

Pioneeripuiston asuntomessualue jakaantuu viiteen luonteeltaan erilaiseen korttelikokonaisuuteen. Rantakorttelin, Tallipuiston ja Pioneeritien pientalokorttelit avautuvat viuhkamaisesti Kymijoen ja Talliojan maisemiin.
Alfredinkuja
Paja-aukion ydin taas on yhteiskäytössä oleva katupuisto, joka mahdollistaa lasten pallopelit, kesäjuhlien, kirppisten ja muiden yhteisöllisten tapahtumien järjestämisen.
Paja-aukioKalliorinnekortteli puolestaan tarjoaa Pioneeripuiston rinteeseen sijoittuvat tonttivaihtoehdot. Pioneeripuistossa on myös uudiskäyttöön soveltuvia entisöimiskohteita sekä rakennuspaikkoja muutamalle kerros- tai rivitalokohteelle.

pioneeripuisto_korttelit1

Pioneeripuiston asemakaava
Katujen yleiskartta
Katuvihersuunnitelma

Palvelut lähellä

Pioneeripuistoa palvelevat päivittäistavarakaupat, uimahalli ja muut liikuntapaikat, kirjasto, alakoulut ja päiväkodit sijaitsevat kävelymatkan päässä Korian taajamassa. Kouvolan keskustaan Pioneeripuistosta on n. 6 km:n matka.

Kymijoki, Pioneeripuiston virkistysalue monipuolisine reitteineen, hyvät liikenneyhteydet Kouvolan keskustaan, Lahteen ja pääkaupunkiseudulle, alueen tapahtumat sekä entisen varuskunta-alueen hieno miljöö ovat elementtejä, jotka tekevät Pioneeripuistosta ainutlaatuisen hienon asuinalueen. Pioneeripuiston on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä eli ns. RKY-aluetta.

Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö

pioneeripuisto_vinjetti