Tulevaisuusteltta

Tulevaisuusteltassa, Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistossa, oli erilaista ohjelmaa Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuman aikana 1.-9.9.2018.

Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria

Tiedenäyttely: POST-URBANA

Miten tutkia tulevaisuuden kaupunkeja?

Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria esittelee kaupunkitutkimuksen nykyhankkeita yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa. Näyttelyssä esitellään paremman kaupunkielämän mahdollisuuksia erilaisten teemojen ja teknologioiden näkökulmista. Näyttelyn lisäksi tila on avoin keskustelulle ja kysymyksille.

Näyttelyn ohessa järjestetään myös kaksi tiedeiltapäivää, joiden aikana kuullaan eri tieteenaloja edustavien tutkijoiden luentoja ajankohtaisesta kaupunkitutkimuksesta. Toivotamme kaikki tapahtumavieraat tervetulleiksi tiedeiltapäiviin keskustelemaan ja kysymään kaupunkitutkimuksesta!

tulevaisuusteltta

 

Kuvaaja: Antti Pulkkinen

Maanantai 3.9. klo 16.30 alkaen

Venla Bernelius, Helsingin yliopisto, “Kaupunkikoulut kaupunginosan sydämenä”
Niina Repo, Aalto yliopisto, ”Meidän koulunpiha – ekologinen oppimisympäristö”
Mia Puttonen & Hanna-Maija Kehvola, Helsingin yliopisto, ”Kokeiluhanke Kaupunkikeidas”

Torstain 6.9. klo 16.30 alkaen
Marketta Kyttä, Aalto yliopisto, ”Place-based approach in research and participatory planning”
Natalia Rincon, Aalto yliopisto, “The power of citizen engagement as tool for reimagining our cities”
Reija Ruuhela, Ilmatieteenlaitos, ”Helleaallot Helsingissä – terveysvaikutuksia kaupunkiympäristössä”
Rami Ratvio, Helsingin yliopisto, “Tilapioneerit – Projektikurssi tilapäiskäytöistä aluekehittämisessä”

Lue lisää näyttelyn Facebook-tapahtumasta>>

Tule tutkimaan kanssamme!

 

Forum Virium Helsinki 

Näin tehdään toimiva älykaupunki

Forum Virium Helsinki on kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Tulevaisuusteltassa Forum Virium Helsinki tuo esille uusia palveluja, teknologioita ja kokeiluja, jotka helpottavat kaupunkilaisten elämää ja tekevät Helsingistä hauskemman paikan asua. Voit kurkistaa esimerkiksi älyliikenteen, joustotilojen ja älyvalojen maailmaan ja ilmoittautua edelläkävijäksi uusien ratkaisujen kokeilijana.

 

KiraDigi

Kokeiluilla parempaa kaupunkielämää

Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatio -hanke, KIRA-digi, toteuttaa julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta. Vuoden 2018 loppuun kestävän KIRA-digin rahoitus on yhteensä noin 16 miljoonaa euroa, josta puolet maksaa valtio ja puolet kiinteistö- ja rakentamisala. Kiinteistö- ja rakentamisala on ensimmäinen, jolla alan toimijat ja keskeiset viranomaiset toimivat tiivisti yhdessä kirittääkseen koko toimialan digitalisaatiota. Jatkossa esimerkiksi rakentamisen ja kaavoituksen julkinen tieto avataan kaikkien käyttöön, yhteen toimivat järjestelmät ja yhtenäiset toimintatavat notkeuttavat prosesseja ja kokeiluhankkeet luovat uutta liiketoimintaa.

 

Arkkitehtuurimuseo:

Finnish Architecture Review 2018

Finnish Architecture Review -kaksivuotiskatsaus tarjoaa läpileikkauksen nykyarkkitehtuurin ajankohtaisiin ilmiöihin ja korkeatasoisiin toteutuksiin. Katsauksen järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseo, Suomen arkkitehtiliitto SAFA ja Alvar Aalto -säätiö. Katsauksessa esitellään 16 arkkitehtuurikohdetta, jotka edustavat ajanmukaista suunnittelua, uutta luovaa asuinrakentamista, tasokkaita korjausrakennushankkeita sekä kestävää ja vastuullista kehitystä.

Kaksivuotiskatsaus on kansainvälisesti jurytetty kokonaisuus. Tänä vuonna katsauksen tuomariston puheenjohtaja on portugalilainen arkkitehti Gonçalo Byrne, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa Mies van der Rohe -palkinnon tuomarina. Tuomariston muut jäsenet ovat arkkitehti Maire Mattinen sekä arkkitehti ja toimittaja Anni Vartola.

Näyttely kokonaisuudessaan on esillä Arkkitehtuurimuseossa 16.9.2018 saakka.

 

Lue myös:

Kau­pun­ki­tut­ki­mus nä­kyy ja kuu­luu Asun­to­mes­su­jen Kau­pun­kie­lä­mää Jät­kä­saa­res­sa -ta­pah­tu­mas­sa