Kaupunkielämää Jätkäsaaressa

 

jätkäsaarikuva

Suomen Asuntomessut järjestää 1.–9.9.2018 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa uudenlaisen kaupunkitapahtuman, joka nostaa esiin kaupunkiasumisen uusia innovaatioita ja näyttää asumisen arkea ja juhlaa jätkäsaarelaisten näkökulmasta. Asuntomessutapahtuma Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumassa keskustellaan tulevaisuuden kaupunkiasumisesta ja sen aikana vierailija voi kurkistaa jätkäsaarelaisten elämään – taloyhteisöjen yhteistiloihin ja kattosaunoihin, kortteleihin, pihoihin ja puistoihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katso koko ohjelma>>

 

Tapahtuman aukioloajat:

Lauantai 1.9. klo 11-21
Sunnuntai 2.9. klo 11-19
Maanantai 3.9. klo 11-20
Tiistai 4.9. klo 11-20
Keskiviikko 5.9. klo 11-20
Torstai 6.9. klo 11-20
Perjantai 7.9. klo 11-21
Lauantai 8.9. klo 11-21
Sunnuntai 9.9. klo 11-19

 

Asuntomessut on asumisen kokeilualusta 

Syyskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä kaupunkiasumisen tapahtuma tarkastelee Jätkäsaaren avulla urbaania kaupunkielämää. Tapahtuman seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa teemoina ovat mm. kaupunki palveluna, asumisen uudet konseptit, ikääntymisen arki ja juhla, yhteisöllinen asuminen, kestävä kaupunkikehitys ja ihmiskeskeinen arkkitehtuuri. Keskustelijoina on mm. Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopiston kaupunkitutkijoita, ikääntymisen ja hoivan huippututkimusyksikön tutkijoita, asuntoalan arkkitehteja sekä kaupunkien rakentajia ja palveluntuottajia. Lopullinen seminaariohjelma julkistetaan elokuun alussa.

Kaupunkielämää-tapahtuman päätösviikonlopun aikana toteutetaan kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen AEC Hackathon, joka on osa 11.–12. syyskuuta järjestettävää kansainvälistä WDBE 2018 -konferenssia. Jätkäsaarelaiseen asumisen ja elämisen kehittämiseen tähtäävä Hackathon toteutetaan Kojamon nykyään omistamassa Vanhan Polin päärakennuksessa 7.–9.9.2018. Yhteistyökumppanina on digitalisaatiota vauhdittava KIRAdigi.

 

Helsingin kaupunki panostaa kaupunkiasumisen monimuotoisuuteen

Helsingin kaupungin asuntopolitiikan tavoitteina ovat tasapainoinen kaupunkikehitys ja monimuotoiset ja kohtuuhintaiset asumisvaihtoehdot eri elämäntilanteisiin. Jätkäsaaressakin tähän pyritään noudattamalla kaupungin asuntotuotannon hallinta- ja rahoitusmuototavoitteita. Alueelle rakentuu niin Ara-vuokra-asuntoja, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja kuin myös yksityisiä omistus- ja vuokra-asuntojakin.

Jätkäsaaressa asuu nyt noin 6 000 ihmistä ja valmistuessaan 2020-luvun lopulla Jätkäsaari on yli 20 000 asukkaan asuinalue. Tapahtumassa tuodaan esille muun muassa kaupunginosan suunnittelua, rakentamista ja alueen palveluita. Alueen asukkaat ja yrittäjät on otettu mukaan tapahtuman suunnitteluun.

 

Ohjelmaa asukkaille, perheille ja asiantuntijoille

Kaupunkielämää-tapahtuma sopii kaikille kaupunkiasumisesta ja -elämästä kiinnostuneille sekä asumisen asiantuntijoille. Tapahtuman pääpaikkana palvelee Jätkäsaaren keskelle rakentuva Hyväntoivonpuisto.

Arkipäivisin on kullekin päivälle teemoitettua asiantuntijaohjelmaa, loppuiltapäivästä kokoonnutaan Jätkäsaari-foorumiin ja illan päätapahtuma houkuttelee yleisöä myös laajemmin. Molempina viikonloppuina alueella on perheille viihteellistä ohjelmaa ja musiikkia.

Kävijät pääsevät myös tutustumaan jätkäsaarelaisiin koteihin, yhteistiloihin ja kortteleihin.

Tervetuloa Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -asuntomessutapahtumaan!

Lue lisää:

Koko ohjelma
Seminaarit ja työpajat
Kaupunkitutkimus jalkautuu Jätkäsaareen
Jätkä Talks!

 

Haluatko lisätietoa, ota yhteyttä:

Yritysyhteistyö

Ari Virta, projektipäällikkö ari.virta@asuntomessut.fi p. 0400 43 86 23

 

Seminaarit ja työpajat

Kimmo Rönkä, tulevaisuuden asumisen asiantuntija, sisältövastaava kimmo.ronka@asuntomessut.fi p. 050 339 7550

 

Kaupunkielämää -tapahtuma

Hanna Arkio-dos Santos, tuottaja

hanna.arkio@plutofinland.fi +358 (0)40 834 5225

 

Asuntomessutapahtumassa Kaupunkielämää Jätkäsaaressa mukana ovat:

KAIKKIKUMPPANIT