Messutalon rakentaminen on ollut kiva projekti

IMG_6515 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asuntomessut ovat alkaneet vilkkaina Mikkelissä ja ihmiset tutkivat Kirkonvarkauden aluetta ja sen taloja. Messutalojen omistajat laskevat päiviä, milloin talosta tulee koti ja sinne pääsee elämään tavallista arkea. Milloin saa keittää ensimmäiset aamukahvit ja juoda ne omalla terassilla?

Rakennusvuosi on ollut hektinen ja aika on lentänyt kuin siivillä. Messurakentaminen on erilaista, kun pitää ottaa huomioon niin monen tahon ajatuksia, mutta siinä on myös se vahvuus. Me saimme käyttöömme kaiken mahdollisen asiantuntemuksen ja osaamisen ja vieläpä kohtuuhintaan.
Tuskin olisimme raaskineet turvautua esimerkiksi sisustussuunnittelijaan, jollei se olisi tässä tapauksessa kuulunut diiliin. Näin hyvän arkkitehdin löytäminenkään ei olisi ollut helppoa, joten olisimme muussa tapauksessa valinneet jonkun pakettitalon. Arkkitehtisuunnittelija Olavi Kujasen tapaaminen oli yksi osa onnellisten sattumien ketjua. Miehellä oli heti sama näkemys asioista, kuin meillä, ja ammattilaisen ottein hän pyöritti paperille meidän toiveet, josta saikin nimensä Kontion Toive-talo.

Nyt vajaa vuosi myöhemmin meillä on valmis talo, joka on toiveidemme täyttymys. Eräs nainen median ennakkoretkipäivänä sanoikin minulle, että ”toivotan teille oikein onnellista elämää täällä, puitteet siihen ovat ainakin mitä parhaat”. Se on varmasti totta, mutta onni tulee ihmisestä sisältä, ei taloista tai hienoista puitteista.
Onni on ollut kuitenkin toteuttaa yksi unelma ja se on meillä kummallakin ollut hirsitalo: Terveellinen huoneilma hengittää. Valoa ja lämpöä tulviva oma koti.

Voisin sanoa, että me kaikki Kirkonvarkauden alueelle kodin pystyyn saaneet olemme etuoikeutettuja. Meillä on luonto ja luonnonluoma ympäristö takapihalla ja ympärillämme. Lisäksi meillä tuntuu olevan mukavia ihmisiä, naapureita, iso joukko. Ehkä syksyn mittaan meistä joistakin tulee jopa hyviä ystäviä ja kehitämme alueesta kivan yhteisön.

Mutta nyt, tervetuloa vierailemaan erilaisissa messutaloissa! Jos jaksat kiivetä Kontio Toiveen pieneen yläkertaan, voit nähdä yläkuvassa olevan hauskan oman kylpyhuoneemme, josta meillakotona.fi on kirjoittanut seuraavan lainauksen viimeisen virkkeen sanoin: ”Asuntomessujen kauneimmassa sisustuksessa yhdistellään uudella tavalla valkoisen sävyjä, pehmoisia luonnonmateriaaleja ja kiiltäviä luksuspintoja. Lämpö ja kodikkuus palaavat nyt skandinaaviseen tyyliin. Erityistä: Yläkerran marmorinen pikkukylppäri on kuin karkki!”

IMG_8557

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *