Hirsinurkat piiloon

IMG_5955 (2)

”Toiveessa” tuoksuu tuore hirsi. Se on siis melkoinen keltanokka vielä.  Yllä olevassa kuvassa hirsi on luonnontilassa, mutta tätä kirjoittaessani se on saanut pintaansa Coloria 5060 öljyvahaa.

Halusin ikuistaa tämän keittiökalusteiden taakse piiloon jäävän kauniin hirsinurkan. Kaupunkirakentamisessa näitä näkee enää harvoin. Kaiveleeko joku näitä nurkkia sitten esiin kolmenkymmenen vuoden kuluttua, kun haluaa uudistaa taloa alkuperäiseen suuntaan?

Rakennusaikaa on enää niukasti kolme kuukautta. Toukokuun lopussa kaikkien messutalojen pitäisi olla valmiina. Kesäkuu on vielä aikaa rakentaa pihoja, mutta sitten talot odottavat jo kalustettuina ihmisvirtaa. Asuntomessut ovat Mikkelissä 14.7.-13.8. ja kävijöitä saattaa tulla noin 130 000.

Miten kestävät Toiveen portaat? Kerron niistä enemmän, kunhan ne saadaan asennettua. Ennen sitä on vielä monta asiaa, kuten takka, keittiökalusteet ja vuolukivet.

IMG_5947

Yläkerran pergola valmistuu samaan tahtiin sisätöiden kanssa. Täältä näkyy naapurin Honkarakenteen keskieurooppalaistyylinen uutuustalo sekä rantatontilla komeileva Honkatalojen Villa Saimaanhelmi. Taustalla kimmeltää sitten Saimaa, kunhan tässä vähän jäitä sulatellaan :-).

2 kommenttia

  1. Komialta näyttää tuleva Toiveiden Täyttymyksenne. Kaunis on myös tuo hirsinurkka, josta kuvan laitoit. Kyllä puu on upea rakennusmateriaali. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin tosiaan sanoa, että kyllä niitä hirsinurkkia kaivetaan esiin sitten vuosikymmenten jälkeen ja todetaan, että ei ole alkuperäisen pinnan voittanutta pintamateriaalia 🙂
    PS. Sujuvaa kerrontaasi on mukava lukea. Kelpaisi pidemmätkin tarinat.

    1. Kiitos positiivisesta palautteesta Antti! Yritän tiivistää kirjoitustahtia loppua kohti, kun joka päivä tulee enemmän näkyvää jälkeä. Raksalla päästään pikkuhiljaa sisustustöihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *