Uusi hirsiseinä on tiivis

Hirsiseinät nousevat hirsi kerrallaan. Aluksi käsityönä ja sitten nosturilla.
Hirsiseinät nousevat hirsi kerrallaan. Aluksi käsityönä ja sitten nosturilla.

Tänään aamuseitsemältä, kauniin pakkaspäivän sarastaessa, alkoi Toive saada hirsirunkoa ympärilleen. Toiveen hirret ovat ensikertaa uudenlaiset eli matalaviisteprofiililla veistetyt. Ei enää pölyyntyviä koloja hirsien väliin, vaan modernia sileän näköistä hirsiseinää. Hetken aikaa oli pohdittava ja tuumailtava pitäisikö hirren olla perinteisen hirsiseinän näköinen, mutta sitten uudistusmielisyys nosti päätään ja sai meidät innostumaan modernista uutuudesta.

Voin jo melkein tuntea puun tuoreen tuoksun uudessa kodissamme, vaikka valmistumiseen meneekin vielä tovi. Rakentaminen on siitä ihana projekti, että kokonaisuus syntyy pala palalta, hetki hetkeltä. Ei ole oikotietä onneen, mutta juuri siinä onkin sen viehättävyyden salaisuus.

Kontio-kodissamme kaikki materiaalit tulevat noudattamaan M1-päästöluokkaa. Myös allerginen puolisoni kiittää, kun sisäilma tulee olemaan mahdollisimman terveellinen.

Vaikka talomme näyttää vielä hyvin ”ilmavalta” :-), jatkuvat sisustussuunnitelmat vahvasti huomenna Nurmijärvellä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *