Moderni kellotapuli Kauttualla

kauttua-srk-talo-torni

Kerroin äskettäin käynnistä Kauttualla. Ruukinpuiston alueen tuntumassa huomio kiinnittyi erikoiseen torniin, ja puuston seasta pilkottikin modernilta vaikuttava seurakuntakoti. Sellainen kannattaa aina katsastaa, sillä 1960-70-lukujen seurakuntatalot ovat usein arkkitehtuuriltaan oikeita helmiä. Tekniikkaan luottava arkkitehtuurituristi selvitti älypuhelimellaan oitis, että kyseessä on Olli Kestilän suunnittelema rakennus vuodelta 1967.

Itse rakennus on 1960-luvulle tyypillisen vähäeleinen, mutta tornissa on dramatiikkaa. Ylhäällä on tasanne, joka muodostaa huipulle myös ristin poikkipuun. Muodosta tulee mieleen eräs tunnetumpi kellotorni, josta tulossa juttua tuonnempana. Arvaatko, mitä tornia tarkoitan?

 

 

kauttua-kellotapuli kauttua-seurakuntatalo

 

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *