Mini-Tapiola

tapiolan-keskus-minitalot

Oi, mikä ihana yllätys Tapiolan Heikintorilla. Lasten leikkipaikalle on rakennettu pienoiskoossa kolme kerrostaloa.  Aarne Ervin suunnittelema Keskustorni ja Viljo Revellin Taskumattitalot 1960-luvun taitteesta ovat Tapiolan arkkitehtuurin helmiä. Maamerkkeinäkin tunnetut rakennukset ovat helposti tunnistettavia, ja siksi idea toimii. Julkisivut on saatu  mustilla, harmailla ja valkoisilla laatoilla yllättävän näköisiksi, vaikka taiteellisia vapauksia on vähän otettu. Tämä on hyvä!

 

leikkipaikka-tapiolan-keskus

 

minitapiola

 

Syy mennä Tapiolaan oli tälläkin kertaa Emma-museo. Ehdin kuin ehdinkin Rut Brykin näyttelyyn sen viimeisinä päivinä. Pidän näistä keramiikkateoksista paljon, varsinkin myöhemmistä mosaiikkimaisista sommitelmista. Monilla teoksilla on yhteys arkkitehtuuriin.

emma-rutbryk

 

Hei, täällä minäkin. Moikka!

pienoismallissa-tapiola

 

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *