Temppeli ja sähkönjakelukeskus

_dsc0371m.jpg

Nyt esittelen kolmannen ja viimeisen teoksen Turun kulttuuripääkaupunkivuonna toteutetusta Savi kaupungissa -hankkeesta. Hankkeeseen oli valittu kolme kaupunkikuvan rumentajaa, jotka ’korjattiin’ taiteen avulla. Yksi kohteista on Kupittaanpuiston laidalla sijaitseva sähkönjakelukeskus. Kim Simonsson toteutti paikkaan teoksen Temppeli. Taiteilijan mukaan lapsi- ja koirahahmot ovat luonteva valinta, koska puistossa käy paljon lapsia ja koiria. Simonssonin muistakin töistä tuttu valkoinen posliini tuo kuviin hieman mystisen tunnelman, joka taas kuvastaa sitä, että rakennuksen käyttötarkoitus on useimmille arvoitus.

Katso muut hankkeen kohteet: Savi kaupungissa. Mikä on suosikkisi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned