Kotona: Kaivo ja kastelukannu

marimekko_kaivo_verho.jpg

Mennään vaihteeksi sisustukseen. Minulla ei ole tapana turhan usein verhoja vaihdella, joten tämän päivän yhtäkkinen innostus on pieni tapaus. Olohuoneeseen tuli särmää kertaheitolla, kun herkkä valkoinen Marimekon Heinä vaihtui Kaivoon. Kaivo-verhot ovat aidosti vanhaa Marimekkoa 1960- tai 1970-luvulta – malli on vuodelta 1965. Heinät ovat uudempaa tuotantoa, mutta kuvio on vuodelta 1957. Molemmat mallit on suunnitellut Maija Isola.

 

 

Intoilu sai oikeastaan alkunsa Plastexin kastelukannusta, joka lähti Kirppiskeskus Hassiselta  eilen mukaan. Reipas retroväri muistutti ruskeiden verhojen olemassaolosta. Kannu on muotoilultaan kaunis, ja ollut 1970-luvulla varmaan joka kodissa jonkin värisenä – meillä punaisena.  Minkä värinen sinun kotona oli?

Kannua valmistetaan edelleen, nyt ihanan raikkaissa väreissä. Kuvia tehtaalta postauksessa Plastexilla kylässä.

Senkin päälle on muodostunut sekalainen kokoelma muitakin kirpputorilöytöjä, esimerkiksi Matchboxin ja Lesneyn pikkuautot, Kahvila Aschanin tuhkakuppi ja Fiskarsin Fiskamin-sarjan oranssi tarjotin, jonka on suunnitellut Olof Bäckström.

Katso kaikki kotipostaukset Kotona-kategoriasta.

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned