Lisää taidetta lähiöön!

valoteos_haran_merkki.jpg

Visuaaliset virikkeet tekevät ympäristöstä viihtyisän. Taide lisää hyvinvointia, ja siksi sitä pitäisi saada myös ihmisten arkiseen ympäristöön. Erityisesti sinne, missä hyvinvoinnissa on parantamisen varaa.

Turun Härkämäessä on hieno esimerkki taiteen sijoittamisesta lähiöympäristöön. Valoteos Härän Merkki valmistui Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 kerrostalon seinään. Tähtikuvio näkyy pimeällä kauas ja ilmentää oivaltavalla tavalla Härkämäen identitettiiä. Teoksen loi sittemmin edesmennyt taiteilija Johan Verkerk. Verkerkin suunnittelema on myös liikenteenjakajaan sijoittuva Häränsilmä. Pitäisikö jokaisella kaupunginosalla olla oma kaupunginosataiteilijansa?

 

 

 

Kirjoitin aiheesta myös Kotitalolehden sarjassa Kurkistus lähiöön.

Valoteemasta lisää: Kaupungin valot, Valomainos parhaasta päästä

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned