Teko paremman asumisen puolesta

Tänä vuonna Asuntomessuilla Mikkelissä vietettiin yhdenvertaisuusviikkoa 6.8.-13.8. välisenä aikana. Teemaviikolla käynnistyi Asuntomessujen haku, jossa etsitään tekoja paremman asumisen puolesta. Tänä vuonna teemana on yhdenvertainen asuminen.

Teko voi olla hanke, projekti, yksittäinen tempaus, ideologia, yritys tai ihan mikä vain, joka on parantanut suomalaista asumista. Tekoja arvioidaan sen mukaan, miten ne ovat parantaneet yhdenvertaista asumista Suomessa.

Miksi? Yhdenvertaisuutta parannetaan konkreettisilla teoilla, ei pelkillä linjapapereilla. Yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä rikastuttavia tekoja on kyllä tehty Suomessa viime vuosina. Me haluamme nostaa isoja ja pieniä tekoja esille ja antaa niille näkyvästi kiitosta jonka ne ansaitsevat!

”Asumisen yhdenvertaisuudella tarkoitetaan jokaisen tasavertaista oikeutta perustasoiseen asuntoon.
Asumisen yhdenvertaisuuteen liittyy kaksi aspektia: yhteiskunnallinen ulottuvuus sekä yksilön näkökulma.
Yhteiskunnallisesta näkökulmasta asumisen yhdenvertaisuus linkittyy asuinalueiden kehitykseen, segregaation estämiseen
sekä yhteiskunnan tasa-arvoisuuteen. Yksilön näkökulmasta asumisen yhdenvertaisuus liittyy jokaisen perusoikeuteen turvalliseen asumukseen ja yhdenvertaiseen kohteluun. Esimerkiksi perheen huonot asumisolot herkästi heijastuvat lapsiin ja vaikuttavat lasten tulevaisuuteen.”
Lähde: Yhdenvertaisuusvaltuutettu

Ilmoitetuista teoista valitaan yleisöäänestykseen kilpailun tuomariston valitsemat ehdotukset.

Tuomaristo, joka valitsee yleisöäänestykseen pääsevät teot:
Harri Tuomaala
, toimitusjohtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut
Hannu Rossilahti, ylijohtaja, ARA
Anni Sinnemäki, kaupunkiympäristön apulaispormestari, Helsingin kaupunki
Markku Hedman, arkkitehtuurin laitoksen asuntosuunnittelun professori, Tampereen teknillinen yliopisto

Voittaja palkitaan vuoden lopussa yleisöäänestyksen tulosten perusteella.  Yleisöäänestys tapahtuu Asuntomessujen Facebook-sivuilla. Tekjoa voi ilmoittaa syyskuun loppuun asti. Yleisöäänestys alkaa lokakuussa. Parhaat teot palkitaan Teko paremman asumisen puolesta 2017 -palkinnolla.

Teon ilmoittaminen tapahtuu alla olevan lomakkeen kautta.

Ilmoita teko paremman asumisen puolesta

Asuntomessuilla käynnistyi uusi kilpailukonsepti, jossa haetaan tekoja paremman asumisen puolesta. Tänä vuonna teemana on yhdenvertainen asumisen.nnTeko voi olla hanke, projekti, yksittäinen tempaus, ideologia, yritys tai ihan mikä vain, jolla on ollut vaikutus asumiseen positiivisella tavalla. Tekoja arvioidaan sen mukaan miten ne ovat parantaneet yhdenvertaista asumista Suomessa.
  • Miten teko on parantanut asumista Suomessa, miten se on parantanut asumisen yhdenvertaisuutta ja miksi tämä teko ansaitsee voittaa?
  • Pudota tiedostot tähän tai
    Tähän voi lisätä esim pdf-kuvauksen teosta, hankkeesta tai kuvia jotka kertovat teosta lisää.
  • Sen organisaation tai yrityksen tai hankkeen edustajan tai yksityishenkilön nimi joka teon ilmoittaa kilpailuun.

 

 

logo