Uudenlainen ulkosyklaami

0 Ulkosyklaamit Huiskula, tummat kukat

Tämä on veikeä! Sen kukat avautuvat jännästi ihan auki. Yleensähän syklaamin terälehdet ikään kuin sojottavat suoraan ylöspäin. Kiva kun näitä syklaameja on näin monenlaisia. Värikin on tosi upea, joten laitoin ne parvekkeen pöydälle. Siitä ne näkyvät sisälle. Koska nämä ovat suht pieniä, niin ruukkuja on useampi, jotta tulee näyttävä asetelma.

Ulkosyklaamit parvekkeen pöydällä…

0 Ulkosyklaamit Huiskula 0 Ulkosyklaamit Huiskula, kukat alapuolelta

Tältä kukka näyttää alhaalta päin. Aika viehko 🙂

0 Ulkosyklaamit Huiskula, ja mehitähtiä 0 Ulkosyklaamit Huiskula, Kotimaisuus lippu

Sain nämä ulkosyklaamit Huiskulasta ja ovat heidän omaa tuotantoaan eli viljelty Huiskulan puutarhalla Turussa. Kiitos paljon ihanista kukista!

Ulkosyklaamin hoito-ohjeet…

Ulkosyklaamit viihtyvät parhaiten varjossa tai puolivarjossa. Auringossa kukat voivat lakastua nopeasti. Kastellaan kohtuudella ja lautasen kautta. Jos ulkosyklaamit istuttaa maahan, niitä ei saa istuttaa liian syvään, sillä lehtien ja nuppujen tyvi eli alaosa mätänee helposti. Tyvelle ei myöskään kannata kaataa vettä. Syklaameja ei tarvitse lannoittaa, sillä ne ovat kausikukkia. Kuihtuneet kukat ja kellastuneet lehdet nypitään pois. Välillä voi tarkistaa syklaamin tyveä ja nyppiä sieltä mahdolliset huonot osat pois.

0 Ulkosyklaamit Huiskula, tutki lehtien alta

Aika ajoin kurkkaan lehtien alle ja poistan kaikki huonot lehdet yms. Näin syklaamit näyttäisivät kestävän pidempään upeina.

Nämä ulkosyklaamit voivat hyvinkin kestää joulukuulle asti, lasitetulla parvekkeella täällä eteläisessä Suomessa. Vanha postaus niin ikään Huiskulan syklaameista parvekkeella Ulkosyklaamit- terassisyklaami ja minisyklaamit, klik.

Ulkosyklaamit ja fengshui…

Tähän aikaan voi kesäkukat olla jo aika huonon näköisiä. Fengshuin mukaan sellaiset kannattaa vaihtaa heti uusiin kukkiin! Sillä kun katselee rupsahtaneita kesäkukkia, niin se voi tarttua, ja  itsellekin tulla ihan ”rupsahtanut olo”. Ja sitähän ei kukaan toivo 😉

Ulkosyklaameissa on sekin hyvää, että niitä on monen värisiä ja lehdet ovat pyöreähköt.

Tämä taisikin olla viimeinen Fengshui-haastekuukauden juttu. Huh! Välillä meinasi unohtua laittaa fengshui näkökulma postaukseen. Aika nopeasti kuukausi hujahti ja näitä fengshui vinkkejä voisi melkein jatkaakin.

 

Mukavaa viikon jatkoa!

Terkuin Sari

11 kommenttia

  1. Näitä oli muitakin värejä, ihan niin kuin tavallisessakin syklaamissa. Mutta tämä kiehtoi heti minua. Nyt aamulla piti käydä ihastelemassa niitä vielä uudelleen, aamutouhujen välissä 🙂

 1. Kauniit kukat ja ihanan väriset! Syklaamit ovat ihania, vaikka en muuten kausikukista niin välitä. Nuo ovat niin suloisia ja tuoksuvatkin ihanalle.

  1. Syklaamit on suloisia syyskesän ja loppukesän terassikukkia. Nämä eivät taida tuoksua. Kävin aamulla nuuhkimassa niitä, mutta ei niissä ollut tuoksua. Tosin parvekkeella tuoksuu nyt jokin muu kasvi. Ei hajuakaan mikä se on 😉
   Vanha ruukussa kasvava murattisyklaamini tekee nyt nuppuja, jee! On muuten yllättävän helppo kasvi ruukussa, ja kukkiikin vielä.

 2. kauniita! Olen jo monta vuotta laittanut syklaameja omiin syyskukkaistutuksiini. Pidän niistä kovasti.

  1. Ulkosyklaamit kestää tosi pitkään kauniina. Ja onneksi niissä on värivalikoimaan, niin ei pääse kyllästymään. Voi joka syksy ostaa uuden väriset 🙂

 3. Nämä ovatkin ihanan raikkaita syyskukkijoita!
  Ja taidanpa kärrätä loputkin kesäkukat tänään poist tuosta terassia rumentamasta;)

  1. Hyvä idea poistaa rumentavat kesäkukat 😉
   Erilaiset ulkosyklaamit on niin ihania, eivätkä kuitenkaan vielä liian syksyisiä.

 4. Syklaami on ihan suosikkikukkani syksyisin ja ulkona se tosiaan säilyy todella pitkään. ”Harmikseni” en ole voinut ostaa mitään syyskukkia, sillä kesäkukat jaksavat vieläkin kukkia runsaasti.

  1. Vähän sama ”harmitus” täälläkin 😉 Aiemmin olen saanut parvekkeelle laitettua syyskukat vasta lokakuussa, ja silloin valikoima on ollut jo pienempi. Nyt onneksi pöydälle tuli tilaa uusille kukille, kun järjestelin kasveja. Pihalla pelakuut ja verenpisarat ovat edelleen tosi komeita.

 5. Hei, olen ohjeesi mukaan istuttanut amarylliksen sipulit kesäksi ulos kukkapenkkiin. Nyt ne jo pitäisi ottaa ylös lepäämään: Mitä teen niiden vihreille lehdille, leikkaanko ne nyt poikki vai annanko olla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *