Tuijien suojausta ja lumen karistelua

0_tuijien_suojausta_ja_lumen_karistelua_ja_lintujen_ruokintaa_lumi_painaa_muotoon_leikattua_aitaa.jpg

Taas on se aika talvesta, että nuoret tuijat suojataan auringolta. Onneksi tuli jo syksyllä otettua suojauskankaat valmiiksi varaston etuosaan. Toinen homma, mikä kannattaa nyt tehdä on lumien karistelu. Meillä oli satanut viikonloppuna aika paljon uutta lunta, mikä painoi pahasti pensaita vinoon. 

Näistä kuvista näkee hyvin, miten lumi painoi muotoonleikattua pensasaitaa. Toisen kuvan otin, kun lumi oli karistettu oksista alas. Jos lumi jää pitkäksi aikaa painamaan oksia, oksat voivat jäädä siihen asentoon, eivät enää nouse ylös. Kantapään kautta oppineena, karistamme lumet aina heti pensasaitojen päältä ; )

 

Tuijan, alppiruusun ja kartiovalkokuusen suojaus…

Tähän pieneen tuijaan ei vielä paista aurinko, mutta parin viikon kuluttua aurinko jo osuu siihen. Joten viimeistään silloin se on suojattava varjostusverkolla tai juutti-varjostuskankaalla.

Tämä meidän vanha alppiruusu eli rodo on pakko suojata taas, kun uusi puu ei vieläkään anna sille varjostusta. Kuvassa näkyykin maahan laitetut pystyt tukikeipit, joihin suojauskangas kiinnitetään. Kuvia rodon suojauksesta näkee vanhassa postauksessa Alppiruusun ja kartiovalkokuusen suojaus ,klik

 

Pikkulintujen ruokintaa…

Pitkästä aikaa sain kuvattua punatulkun ruokintapaikalta. Noita sinitiaisia sen sijaan näkyy laudalla vähän väliä. Ruokintalauta on jasmikkeen sisällä, jolloin pensaan oksisto suojaa lintuja varpushaukalta. Tässä laudalla onkin aina eniten pikkulintuja, ja maassa kesykyyhkyjä 😉

Fengshui-vinkki:

Lintuja kannattaa ruokkia talvella, jotta ne kotiutuvat pihalle. Ne tuovat liikettä ja eloa sekä syövät kesällä kasveista kirvoja. Ja kaiken huippuna saa kuunnella ihania lintujen kevätkonsertteja. Joten fengshui-puutarhuri suosii aina pikkulintuja!

Lintujen ruokintaa ja rotta, klik

Puutarhuri ruokkii jo pihan lintuja, klik

Oravien syöttölaite ja varpushaukka, klik

Aurinkoisin terveisin,

Sari

Ps. kaikki koulitut orvokin taimet ovat elossa ja värinokkosen siemenissäkin näkyy jo vaalea alkua. Otin viikko sitten tuoksuorvokin kylvöksen pois jääkaapista, mutta vielä siinä ei ole kasvua näkyvissä.