Rakkauspuisto – Peukaloisen puutarha

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Rakkauspuisto - Peukaloisen puutarha Tuomas Hoikkala

Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha, sijaitsee Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon sisäpihalla, Kouvolan seudulla. Se avautuu yleisölle vasta lauantaina 4.6., mutta pääsin käymään siellä tänään Koivu ja Tähti -teoksen paljastustilaisuudessa. Rakkauspuisto näytti jo nyt niin upealta ja romanttiselta kukkivine ruusuineen. 

Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha…

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Rakkauspuisto - Peukaloisen puutarha , taidetta ja kukkia 3 0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Rakkauspuisto - Peukaloisen puutarha , taidetta ja kukkia 2 0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Rakkauspuisto - Peukaloisen puutarha , taidetta ja kukkia 1

Kuten kuvista näkyy, betonimuurialtaisiin on istutettu todella paljon punaisia ruusuja. Koska nyt on vasta kesäkuun eka päivä, osa juuri istutetuista ruusuista ei vielä ollut lähtenyt kasvuun. Puutarha on varmasti upean näköinen heinä- ja elokuussa, kun ruusut ovat kasvaneet isoiksi. Altaissa oli myös rungollisia ruusuja eli pieniä ruusupuita. Ruusu onkin rakkauden kukka 🙂

Muita monivuotisia kasveja siellä oli mm. laventeli, kurjenpolvi, ruusuherukka, villiviini ja viini. Koska monivuotiset kasvit ovat istutushetkellä usein aika pienikokoisia, niin hienosti olivat istuttaneet sekaan paljon orvokkeja yms yksivuotisia kukkia. Jo nyt ennen avajaisia, kasviryhmät olivat todella runsaita ja värikkäitä. Varmasti upea paikka koko kesän!

Ai niin, meinasi ihan unohtua… onhan siellä tietysti myös taidetta 🙂 Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarhassa veistoksia on mm. Laila Pulliselta, Arvo Siikamäeltä ja Tiina Torkkelilta.

Rakkauslukkoja Koivu ja Tähti -veistokseen…

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Rakkauspuisto - Peukaloisen puutarha, Tuomas Hoikkala 0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, rakkauslukkojen virallinen ripustuspaikka, Koivu ja tähti

Tänään siis paljastettiin kuvanveistäjä Heikki Häiväojan teos Koivu ja Tähti. Veistos on virallinen paikka rakkauslukkojen ripustukseen ja ensimmäisen lukon ripusti itse toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala.

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, rakkauslukkojen virallinen ripustuspaikka

Näitä punaisia lukkoja, jonka keskellä on sydäkuvio, voi ostaa Kahvila Kaakkurin putiikista eli Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kahvilasta.

100 lintua -näyttely…

Varsinaisessa Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa avautuu lauantaina 4.6.2016 näyttely nimeltään 100 lintua. Näyttelyn taiteilijoina ovat taidemaalari Ferdinand von Wright, lintumaalari Matti Karppanen ja graafikko Erik Bruun.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo…

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on entinen kirkko. Sen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vuorinen ja se valmistui 1966. Kirkko sai jo purkutuomion, kunnes se pelastettiin hienoksi luonto- ja kulttuuritaloksi. Se avasi ovensa yleisölle viime vuonna. Rakkauspuisto valmistui täksi kesäksi ja kun olimme kahvilassa, tuotiin puistoon lisää patsaita. Eli sitä vielä viimeistellään lauantain avajaisiin.

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, 100 lintua näyttely

Taidenäyttely on entisessä kirkkosalissa, josta muistuttaa kuvan lasityö.

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Rakkauspuisto - Peukaloisen puutarha

Tältä entinen kirkko eli nykyinne Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo näyttää tänään. Siellä pidetään kesäaikaan taidenäyttelyitä sekä ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Talossa on myös Kahvila Kaakkuri, jossa oli tänään tarjolla tosi hyviä korvapuusteja. Kahvilan yhteydessä on lisäksi putiikki ja matkailuinfopiste.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo sekä Kahvila Kaakkuri on avoinna 4.6.-28.8.2016 joka päivä 11.00-18.00

0 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, runollinen älä roskaa-kielto

Kyltti talon parkkipaikalta. Super ihana!

 

Olipas mukava kesäpäivä Kouvolassa. Kiitos VisitKouvola sekä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo… ja Sussi sekä muut mukana olijat 🙂

Kesäterveisin Sari

 

8 kommenttia

 1. Kiitos matkakohde-esittelystä, tuohan näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta. Kiva, kun on käytetty mielikuvitusta ja tehty purkutuomiokirkosta noin monipuolinen paikka ja ihana teema jatkuu puutarhassakin.

  1. Minusta on tosi hienoa, että kasvit on istutettu noin runsaiksi. Siellä ryhmäruusut olivat vielä ihan lehdettömiä, mutta sitä ei huomannut, kun orvokkeja oli niin paljon. Huomaa, että puutarha-ammattilaiset ovat olleet asialla 🙂
   On mielenkiintoista seurata, mitä siellä on ensi vuonna…

 2. Kiitos sinulle matkaseurasta, oli tosi kiva matka!

  Olisi kiva nähdä paikka heinäkuussa, kun perennat ovat kasvaneet isommiksi.

  1. Kiitos itsellesi! Matka meni tosi mukavasti, kun oli hyvää juttuseuraa 🙂
   Sanos muuta. Ja ne ryhmäruusun taimet, mitä siellä oli vielä lehdettöminä taimina, ovat varmasti täydessä kukassa heinäkuussa. Tekisi mieli mennä käymään siellä silloin uudelleen 🙂

 3. Istutukset näyttivät todella värikkäiltä ja loisto paranee kesän mittaan. Kiitos mukavasta postauksesta. Vastaavia paikkoja, joihin olisi mukava mennä on Suomessa paljon, mutta niitä on vaikea löytää, joten kiitos tästä matkavinkistä!

  1. Tuo on niin totta… Suomessa on paljon hienoja puutarhakohteita, mutta ne pitää tietää, jotta niihin osaa mennä. Siksi laitan tänne blogiin aina välillä hyviä matkakohteita puutarhaharrastajille.
   Näytti siltä, että noissa kasvialtaissa olisi ollut kastelujärjestelmä. Jos niin on, niin silloin kasvit kasvavat todella komeiksi, kun eivät pääse kuivahtamaan 🙂

  1. Varmastikin rakkauspuutarhaa ympäröivä paljas muuri ja istutusten muurikivialtaat ”kirkon” sisäpihalla voivat tehdä alueesta hieman kolkon oloisen.
   Vaikutelma tulee muuttumaan, kun köynnökset kasvavat muureihin ja istutukset rehevöityvät muurikivialtaissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *