Pitkään kukkivat santut

0-saintpauliat-eli-paavalinkukat-pyoreat-lehdet

Nämä santut ovat kukkineet talvesta asti. Ovat aivan huikean innokkaita kukkijoita. En kyllä muista, että aiemmin olisin saanut saintpauliat näin pitkään kukkimaan yhtäjaksoisesti. Toivottavasti kukinta jatkuu jouluun asti. Nämä sopisivat niin hyvin joulukukiksi värinsä puolesta 🙂

0-saintpauliat-eli-paavalinkukat-kukat 0-saintpauliat-eli-paavalinkukat-punavalkokirjava 0-saintpauliat-eli-paavalinkukat-viininpunainen-valkoisella-rueunalla

Saintpaulian  eli santun eli paavalinkukan hoito-ohjeet…

Saintpaulioita kastellaan lautaselle, ja ylimääräinen vesi kaadetaan pois. Mullanpinnan on syytä kuivahtaa aina ennen uutta kastelua. Saintpauliat eivät pidä litimärästä mullasta, eikä liikaa kuivahtamisesta. Niitä lannoitetaan normaalisti.

Puolivarjoinen paikka on santuille paras. Eteläikkunalla saintpauliat saavat liikaa aurinkoa kesällä ja lehdet menevät rumiksi.

Lehtiä voi myös harventaa eli poistaa, jotta nupuille tulee tilaa.

Vanha konsti saada santut kukkimaan, on kastella kuumalla vedellä lautasen kautta.

 

Olisi tosi kiva kuulla, oletteko saaneet santut viihtymään pidempään kukkivina?

Uudistin suloisen Taita -saintpaulian, jos joku vielä muistaa sen. Nyt se ei ole suostunut kukkimaan. Taidankin kokeilla sille lämmintä vettä, jos se auttaisi. Kumma, että olinkin ihan unohtanut tuon konstin 😉

Edit- Upeat ja niin herkän romanttiset kuvat saintpaulia `Taita` lajikkeesta, klik

Mukavaa viikkoa!

Terkuin Sari

 

8 kommenttia

 1. Hei! Minulla on vanha lajike , äitini aikoinaan sitä kasvatti.Olen sitä vaalinut , kasvattanut useampia varmuuden vuoksi. Siinä on vaaleanpunaiset kerrotut ihanat kukat. Kukkiin melkein läpi vuoden runsaasti. Kastelen vaan varoen, joskus vaihdan mulla. Todella helppo. Nytkin vielä kukkivat kauniisti. 🙂

  1. Vau! Sinulla on todella arvokkaat saintpauliat. Ja vielä ihanan kerrotut kukatkin, ja noin pitkä kukinta-aika. Todellisia aarteita!
   Vaihdatko ihan tavalliseen kukkamultaan, vai johonkin erikoisempaan multaan? Kuulin, että joku käyttää santuilla sisäkukille tarkoitettua MustaMultaa. Sitä ajattelin kokeilla näille, kunhan kevättalvi koittaa.

 2. Meillä on myös hyvin vanha santtu, joka kukkii tällä hetkellä. Kaikki muut santut, jotka olen ostanut viime vuosien aikana, ovat joko jättäneet kukkimatta tai kuolleet kokonaan.

  1. Olisikohan noissa saintpaulian vanhoissa lajikkeissa jokin kestävyys-geeni 😉
   Tai sitten uusien santtujen ”heikkous” voi olla viljelytekninen asia.
   Nämä minun santtuni on ostettu kevättalvella ja kukkivat edelleen runsaasti. Onkin jännä seurata, miten pitkälle kukinta jatkuu ja saanko ne säilymään kauniina talven yli.

 3. Muistan mummuni laittaneen kuumaa vettä aluslautaselle ja muistankin niiden kukkivan jatkuvasti. Santut ovat ihania, helppoja ja pitkäikäisiä. Nykyään niistäkin löytyy kaikenlaisia versioita.

  1. Mummuilla on ollut taito hyppysissä 🙂
   Santtujen kukkien värikirjo on nykyään aivan huikea! Juuri eilen ihastelin meidän ruokakaupan santtuvalikoimaa. Yksi oli ihanan vaaleansininen ja sitten oli tosi kauniita kaksivärisiä. Hillitsin kuitenkin itseni, enkä tällä kertaa ostanut uusia 😉

 4. Nämä kyllä sopisivat kivasti jouluun:)
  Minä olen oppinut että voi kastella suoraan ruukkuunkin niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee, silloin pitäsi alkaa kukkimaan.

  1. Saintpauliasta voikin tulla uusi joulukukka 😉
   Tuo on minulle ihan uutta, että kuumaa vettä voisi kaataa suoraan multaan. Sitä melkein pitäisi ihan kokeilla, tosin jollekin ”vähemmän kauniille” yksilölle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *