Oravien syöttölaite, ja varpushaukka

00_oravan_syottolaite_ja_varpushaukka_orava_saa_maapahkinat.jpg

Oravia on hauska seurata, meidän pihalla niitä näkyy välillä kolmekin. Naapurin isoissa männyissa niitä on enemmänkin. Laitettiin pari viikkoa sitten oraville oma syöttöteline, jossa on maapähkinöitä. Lintujen ruokintalaitteisiin oravat eivät pääse, joten siksi niille on nyt oma oravien syöttölaite. Fiksut oravat keksivät aika nopeasti, miten sieltä saa otettua pähkinöitä : ) 

 

 

Orava oli vähän säikky, eikä päästänyt lähelle. Täytyykin nyt useimmin kuvata niitä, niin taas tottuvat kameran ääneen. 

Sain kokeiluun tämän Syöttölaite oraville sen markkinoijalta. En ollut tiennytkään, että oraville on myynissä oma syöttöteline. Se vaikuttaa tosi hyvältä, sillä näin oravatkin saavat ruokaa. Ja harakkalauma ei kuitenkaan pääse käsiksi syöttölaitteen maapähkinöihin. Meillä näyttää toimivan hyvin se, että pikkulinnuille on omat ruokintalaitteet ja oraville omansa. LIntujen ruokinnasta teinkin jo aiemmin postauksen Puutarhuri ruokkii jo pihan lintuja, klik

Pikkulintuja on ollut syömässä aika vähän. Ne ovat vielä metsässä ja isoissa puissa, kun on ollut näin lämmintä. Sitten kun tulee pakkaset ja lumi, lintujen ruokintapaikalla käy aika kuhina. Ja oraviakin näkee enemmän : )

 

Kun kuvasin oravan syöttölaitetta sisältä, ikkunan läpi, lähioksalle tuli vähän isompi lintu…

Vau, en ole koskaan nähnyt näin läheltä varpushaukkaa ! Tällä kertaa pikkulinnut pakenivat rodon ja jasmikkeen alle, joten varpushaukka lähti etsimään muualta ruokaa. Tämä muuten muistuttaa siitä, että pikkulintujen ruokintapaikat kannattaa sijoittaa puiden ja isojen pensaiden luo, jotta linnut kokevat paikan turvalliseksi.

Kävi kyllä mieletön tuuri, että sain varpushaukasta kuvan. Onneksi olin ikkunan äärellä kamera kädessä…varpushaukka oli vain pienen hetken oksalla. 

 

Rentoa ja iloista joulun odotusta !

Terveisin Sari