Orava ja ukko fasaani

0_oman_pihan_orava_kurre_eli_orava_syo_auringonkukan_siemenia.jpg

Tänään orava oli pitkästä aikaa syömässä, ja näytti olevan tosi nälkäinen. Ei edes pahemmin häiriintynyt kameran äänistä, kun kuvasin sitä. Päästi jopa aika lähelle kuvaaan. Pihan eläimiä on kiva seurata, joten niitä tulee ruokittua läpi talven.

Oravien syöttölaitteessa on auringonkukan siemeniä, mikä on kelvannut niille hyvin. Syöttölaitteen kannen avaamisenkin kaikki oravat ovat oppineet. Välillä innokkat oravat ovat vähän jyrsineet puisia reunoja, joten syöttölaitetta on pitänyt vahvistaa rautalangalla. Laite on ollut meillä testauksessa nyt vuoden, ja aiomme jatkossakin syöttää oravia sillä. Nimittäin lintujen ruokintalaudoilla oravat käyvät nyt vähemmän.

Ihan kuin oravalla olisi hihat… aika hauska ; )

Lopulta orava pinkaisi puuhun… ja taisi mennä päikkäreille.

Ukko fasaanikin käväisi pihalla syömässä vähän ruokintalautojen alta. Se on kyllä komea ja värikäs lintu. Kuvista näkyy hyvin, miten lumet ovat sulaneet. Saas nähdä, millainen helmikuu on tulossa.

 

Mullanvaihdot…

Helmikuussa pääseekin jo vaihtamaan ensimmäisiin sisäkukkiin uudet mullat. Hyvä ajankohta kuun vaihden mukaan on reilun viikon päästä, kuten tuosta sivupalkin kuukalenterista näkyy.

Tämä vanha riippaorvokki oli kellarissa ja siellä se pääsi kuivahtamaan aina. Joten viikko sitten otin sen sisälle ikkunalle ja leikkasin kaikki versot ja lehdet pois. Nyt se näyttää näin keväisen lehtevältä…. ja oikein huutaa isompaa ruukkua ; )

Puutarhamessut ja -tapahtumat 2016…

Päivitin taas Puutarhamessut ja -tapahtumat 2016 listausta. Reilu kuukausi, niin on ensimmäinen keväinen puutarhatapahtuma. Aika menee kyllä nopeasti.

 

Hyvää alkavaa viikkoa!

Terkuin Sari