Nautiskelua, ennen Suurta kitkemispäivää

0_puutarha_studio_juhannusruusu.jpg

Nyt on niin kaunista ja puutarha täynnä tuoksuja, ja linnunlaulua… että aivan humaltuu kaikesta ihanuudesta. Kannattaakin nautiskella ja kerätä voimia, sillä kohta on Suuri kitkemispäivä ; ) 

Meillä vanha perinteinen valkea juhannusruusu on saanut punertavuutta kukkiinsa… taitaa helle tehnyt sille sävytyksen. Lilat pihasyreenit helteet taasen haalistutti… ihmeellistä. Onneksi kummassakin on edelleen suloinen tuoksu.

 

Eikös olekin kaunis ! Valkean tarhaidänunikon heteet ja emi ovat uskomattoman koristeelliset.

 

Sain aamulla pihamme kurresta lähikuvan, on näköjään jo tottunut kamerani piipitykseen. Huomasin, että se on aika harmaa… no sointuupahan hyvin tuohon harmahtavaan koristekatteeseen ; )

 

Luonnonkukatkin kukkivat nyt täysillä. Upeaa !!!!

Ai niin…

Suuri kitkemispäivä on tiistaina 18.6.2013

Suuri kitkemispäivä on kerran vuodessa, ja aamusta puolille päiville. Tällöin rikkaruohot lähtevät hyvin juurineen eli päivää kannattaa hyödyntää monivuotisten rikkaruohojen kitkentään. 

Jos nyt ei ehdi kitkemispuuhiin, hyviä kitkemispäiviä löytyy kesällä vielä lisääkin. Laitan niitä tuohon sivupalkin Kuukalenteriin.

Edit – meillä on edelleen paikoitellen tosi kuiva maa, vaikka nyt on tullut pieniä sadekuuroja. Kasvimaata saa kastella joka ilta.  Laitan tähän vielä linkin kastelujuttuun, sillä oikein kastelu säästää vettä ja aikaa sekä pitää kasvit hengissä.


Leppoisaa sunnuntaita !

Terkuin Sari