Mikkelipuisto – asuntomessujen virallinen oheiskohde

000-mikkelipuisto-mikkeli-mallipuutarhat-kesakahvila-keijunmekko

Ensi kesän asuntomessut ovat siis Mikkelissä, ja aivan mahtavasti virallisiksi oheiskohteiksi on valittu pari puutarhamatkailukohdetta. Tässä nyt toinen niistä eli Mikkelipuisto. Sinne on rakennettu 27 erilaista mallipuutarhaa, joissa pääsee näkemään hyviä kasveja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Osa kasveista on hyvinkin erikoisia, ja niitä näkyi myös myynnissä myymälän puolella. Ja kiertelyn lomassa voi käväistä kahvilla Kesäkahvila Keijunmekossa 🙂

Mikkelipuiston Puutarhamyymälä…

000-mikkelipuisto-mikkeli-myymala 000-mikkelipuisto-mikkeli-erikoisempia-taimia-myymalassa

Nämä näyttävät ihan kotimaisilta katajilta. Ensi kesänä aion kyllä varata enemmän aikaa vierailuun, sillä myymälän kasvivalikoimassa näytti olevan monta jännää kasvia, pikasilmäyksellä 😉

000-mikkelipuisto-mikkeli-matonkude-naruamppeli

Mikkelipuiston mallipuutarhat…

000-mikkelipuisto-mikkeli-koristeraparperi

Tätä mallipuutarhaa tulee ihailtua joka kerta. Siinä on jotain todella kiehtovaa.

000-mikkelipuisto-mikkeli-terassiruukkuja 000-mikkelipuisto-mikkeli-mallipuutarhat

Mallipuutarhoissa pääsee hyvin näkemään, miltä erilaiset kiveykset ja rakenteet näyttävät pihaympäristössä. Samoin sieltä saa hyviä ideoita kasvien sommitteluun ja yhdistelyyn. Mallipuutarhat on rajattu pensasaidoin, joten niistä tulee pihanomaisia. Tässä mallipuutarhassa pensasaita on jo aika korkea.

000-mikkelipuisto-mikkeli-uudempia-alueita

Uudemmalla alueella pensasaidat ovat vielä matalia.  Ja näköjään uusia mallipuutarhoja jäsenyrityksineen mahtuu edelleen alueelle.

Mikkelipuiston alueen luonto…

000-mikkelipuisto-saimaan-rannalla

 

Mikkelipuisto on noin 1,5 km Mikkelin torilta ja Kenkäveron vieressä…  upean monipuolisen luonnon ja viheralueen ympäröimänä. Vieressä on suosittu uimapaikka, jonka lähistöllä on jopa 200-vuotiaita mäntyjä. Alueella on myös Pursialan lehto, joka on luonnonsuojelualuetta. Siellä näkee mm. jääkautista pinnanmuodostusta. Mikkelipuiston ympäristössä on runsaasti erilaisia lintuja, etenkin vesistön ja vanhojen kolopuiden ansiosta.

Mitä muuta…

Alueella järjestetään paljon erilaista toimintaa, kuten viime kesänä oli Liikuntatiistaita, Tiedon ja taidon torstaita, Muinaisruokakurssia ja koko perheen Kevättapahtuma. Puistossa on myös grillipaikka, jonka voi varata käyttöön Puutarhamyymälästä. Ja jos tekee mieli soutelemaan veneellä, niin sellaisen voi vuokrata. Kuulemma sup-lautailuakin löytyy.

Vihervuoden mitali Mikkelipuistolle…

Vuosi 2016 on valtakunnallinen Vihervuosi. Eilen jaettiin Vihervuoden mitalit 26 taholle viheralan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä”. Mikkelipuisto oli yksi mitalin saajista…oikein paljon onnea!

 

Ensi viikolla taidan päästä käymään Mikkelin asuntomessualueella. Laitan siitä sitten tänne blogiin kuvia ja kuulumisia.

Hyvää viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. Se toinen virallinen oheiskohde on Kenkävero. Siitä tulee myöhemmin oma postaus. Mikkeli on puutarhakaupunki!

4 kommenttia

  1. Ihanat oheiskohteet todella, ja niin sopivat asuntomessuille! Puutarhat on olennainen osa omakotiasumista.

    1. Sanos muuta! Muistaakseni aina aiemmin viralliset oheiskohteet ovat olleet taloja, ja nyt siis puutarhakohteita. Paras valinta 🙂

    1. Mikkelipuistossa on tosi paljon nähtävää! Vaikka olen käynyt siellä aiemminkin, niin silti huomaisin siellä monta uutta juttua. Ja tietysti kesäkukka-asetelmat muuttuvat joka vuosi.
      Puisto on tosi hyvin hoidettu, sillä Mikkelipuiston työntekijät pitävät puistosta huolta. Ei siis mikään ihme, että puisto on niin suosittu matkailukohde 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *