Mikkeli puutarhakaupunki

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-kenkavero-sarin-puutarhat-blogi-puutarha-studio-sari-weckstrom

Kävin kesällä etukäteen tutustumassa Mikkelin puutarhamatkakohteisiin, sillä ensi kesän asuntomessut on Mikkelissä. Laitan niistä nyt syksyn mittaan lisää postauksia, mutta tässä teille alkupaloja. Nimittäin Mikkeli on tunnettu puutarhakaupunki, niin ammattilaisten kuin harrastelijoidenkin keskuudessa. Siellä on upeita julkisia puutarhoja ja puistoja sekä yleisöllekin avoimia yksityispihoja.

Mikkelipuisto – asuntomessujen virallinen oheiskohde…

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-mikkelipuisto

Mikkelipuistossa on nähtävillä mallipuutarhoja, joista saa mukavasti ideoita omaan pihaan. Alueella on myös pieni taimimyymälä sekä kesäkahvila Keijunmekko. Puistoon on vapaa pääsy.

Kenkävero – asuntomessujen virallinen oheiskohde…

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-kenkavero-kesakuussa

Kenkäveron puutarhassa kasvaa kymmeniä pioneja ja hauskasti satuin käymään siellä juuri niiden kukinta-aikaan. Puutarhassa kasvaa myös hyötykasveja kuten iso päärynäpuu ja yrttejä. Kenkäverossa on kahvila ja lounaspöytä sekä myymälöitä (TaitoShop, Leivintupa). Alueelle on vapaa pääsy ja kahvila-ravintola on avoinna ympäri vuoden.

Tertin kartano…

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-tertin-kartano

Kulinaristien kestihovina tunnetussa Tertin kartanossa on ihanan iso puistoalue. Heidän kauniiseen yrttitarhaan voi vapaasti tutustua, ja vaikka syödä siellä olevissa pöytäryhmissä. Tertin kartonon erikoisuus on muuripuutarha, joka ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa ajan kanssa.

Kyyhkylä…

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-kyyhkyla-hotelli

Kyyhkylästä kirjoitinkin jo aiemmin Hurmaava Kyyhkylän kartano ja sen puistoalue.

Yksityispuutarhoja…

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-vanha-kilkkila

Mikkelissä ja sen lähialueella on monia yksityispihoja, jotka ovat avoinna kesällä. Toivottavasti ne ovat myös ensi kesänä asuntomessuaikaan. Kuvassa on Vanha Kilkkilä. Sain kunnian käväistä muutamassa hyvin persoonallisessa pihassa, joista kerron sitten vähän myöhemmin lisää. Niistä aisti vahvasti, miten Mikkelin seudulla puutarhaharrastus ja kauniin ympäristön luominen on sydämen asia. Siis aivan mahtavaa seutua 🙂

Mikkelin kaupungin alueet…

0-mikkeli-puutarhakaupunki-mikkelin-asuntomessut-silta

Mikkelin kaupungin puistokohteet jäivät vielä katsastamatta. Ja se tori… nimittäin usein kuulin, että torilla kannattaa käydä. Ensi kesänä sitten 🙂

Tunnetteko Mikkelin seutua? Onko Mikkelissä vielä muita hyviä kohteita puutarhaharrastajalle? Voisin tehdä niistä juttua tänne.

Nimittäin jos ensi kesänä on menossa asuntomessuille, niin kannattaa varata päivä tai jopa parikin näihin upeisiin puutarhakohteisiin.

Terveisin Sari

4 kommenttia

 1. Naisvuoren näkötornin ja työväentalon alue kannattaa katsastaa. Urpolan luonnonsuojelualue ihan keskustan tuntumassa on myös todella viehättävä, luonnon oma puutarha 😉 Emolan puutaloalue on kesäaikaan erittäin hieno. Anjan puistossa en ole käynyt, mutta on yhden naisen 7 ha elämäntyö, kuulemma paljon puulajeja ja eläimiä. Mäntyharjulla on Salmelan taidekeskus, jonka laaja piha-alue on kaunis, usein taidetta myös puutarha-alueella. Nämä ainakin tulivat mieleeni.

  1. Ihania vinkkejä. Suurkiitokset niistä 🙂
   Naisvuoren näkötornia minulle jo ehdotettiinkin, mutta kesällä se jäi käymättä.
   Kauniit luontokohteet ovat myös aina tutustumisen arvoisia, etenkin jos niihin on helppo mennä. Ja jos ei tarvitse kumppareita, sillä niitä ei reissuun tule otettua.
   Anjan Puistosta olen kuullut, jo vuosia sitten. Jostain syystä siellä ei ole tullut käytyä koskaan. Olin ihan unohtanut, että siellähän on paljon eläimiä. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta kohteelta.
   Salmelan taidekeskuksen puutarha houkuttaa, etenkin kun tänä kesänä kävin uudessa Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon Rakkauspuiston avajaisissa.

  1. Vertasin just parin vuoden takaa otettuja kuvia näihin. Yllättävän paljon näytti kasvit kasvaneet Mikkelipuistossa. Ja muuallakin oli pieniä muutoksia, kuten puutarhoissa yleensä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *