Mehitähtiä ruukussa

0_mehitahtia_ruukussa_juuri_istutettu.jpg

Olette ehkä huomanneetkin näiden seittimehitähtien vilahtavan monessa postauksessani. Ne ovat helppohoitoisia ja kauniita ruukkuryhmissä, sekä talvehtivat aika kivasti. Joten ansaitsevat tämän oman postauksen. 

 

Nämä kaksi ensimmäistä kuvaa ovat viime vuoden syksyltä. Mehitähdet istutettiin näihin metalliruukkuihin silloin keväällä ja näyttivät heti viihtyvän.

 

Tänä kesänä nämä seittimehitähdet ilahduttivat tosi kauniilla kukillaan. Ne on selvästikin mehitähtien kaunottaria, sillä muilla mehitähdillä kukat ovat paljon vaatimattomammat. Kukkavarsi kasvaa lehtiruusukkeen keskeltä. Kun kukka lakastuu, samalla lakastuu koko lehtiruusuke. Eli tulee tilaa uusille aluille : )

Seittimehitähti on helppo tunnistaa ja erottaa muista mehitähdistä… sen lehtiruusukkeessa on ihan kuin seittiä. Se on yleensä vihreä, ei näin punertava kuten kuvissa.

 

Tämä kuva on otettu nyt. Onpas ne kasvattaneet paljon pitkiä mehitähtialkuja. Ja taitavat kaivata kastelua… kaikkea sitä kuvat paljastavatkin ; )

Mehitähti…

Mehitähti (Sempervivum) on monivuotinen kivikkokasvi, joka viihtyy ulkona auringossa ja kuivassa maassa. Sitä ei tarvitse hoitaa, kunhan muistaa kitkeä rikkaruohot. Ne viihtyvät myös ruukkuissa, kun ei kastele niitä liikaa. 

Pihakuulumisia…

Vieläkään ei ole aika laittaa talvisuojaturvetta, sillä maan pinta ei ole jäätynyt. Sen sijaan kaikki muut talvisuojaukset on jo tehty eli runkosuojat ja verkot on laitettu hedelmäpuiden ympärille. Alppiruusulla on tukikepit maassa, johon on sitten helppo kiinnittää varjostuskangas kevättalvella.

Sipulikukkia ruukkuun…

Ensi viikon torstaista alkaen on aika istuttaa sipulikukat ruukkuihin. Silloin kuun vaihe on siihen touhuun oikea. Wanhan ajan Kuukalenteri 2016 ilmestyy ensi viikolla, tämä sallittakoon pienenä mainoksena : )

Hyvää ja leppoisaa viikonloppua!

Terveisin Sari

Ps. Blogini sivupalkkia vähän työstetään… ja siinä on välillä näkynyt ihan outo mainos. Minusta se näyttää tosi häiritsevältä tuossa sivussa, mutta sellaisia näkee kyllä monissa muotiblogeissa. Jännä miten se tuntuukin huonolta… tällaisessa perinteisessä puutarhablogissa ; )