Löytöjä Helsingin OmaPiha -puutarhamessuilta

0_omapiha_2014_messut_mallipihat.jpg

Olipa kiva päivä tänään… sain tehdä kukkakimpun Kukkakoulussa, tapasin tuttuja bloggareita, kurssilaisia ja muita puutarhatuttuja. Sain ostettua mitä listallani oli ja enemmänkin ; ) Ennen kaikkea olen aivan täpinöissäni yhdestä löydöstä… 

 

… tästä Plastex:n Sumutepullosta. Tämä oli todellinen löytö! Sen sumu on hyvin hienoa ja yhdellä painalluksella tulee pitkään sumua, tai siltä se ainakin tuntuu. Se sopii mitä mainioimmin siemenkylvöjen sumutteluun. Sainkin sen kokeiluun, ja aion testata sitä sitruunakurkun kylvökseen kun viikonloppuna kylvän uuden satsin. Sumutepullo tuntui niin kivalta, että sumuttelin kotona heti kaikki viherkasvit, vaikka en tee sitä koskaa. Nyt on muuten hyvä aika kylvää kukkia ja vastaavia, kuun vaiheiden mukaan.  Edit- Huhtikuussa kylvettävät kasvit, klik.

 

Toinen löytö oli Hirvensalmen Taimiston osasto. Heillä on omena- ja päärynäpuiden piiskataimia myynnissä. Lajikevalikoima on suuri ja heiltä löytyy vanhojakin Suomessa kasvaneita hedelmäpuu lajikkeita. He myös varttavat messujen ajan omenapuita messuvieraiden omista omenapuun oksista, ja edullisesti. Eli jos nyt jollain on pihalla arvokas vanha omena- tai päärynäpuu, mikä pitää poistaa, voi siitä tuoda mukanaan oksia, niin niistä tehdään uusi taimi. Oksaksi kelpaaa viime kesänä kasvaneet oksat.

 

Kolmas löytö oli ihana pioni, jonka ostin Pionien koti -taimitarhan osastolta. Heillä oli mukana laaja valikoima pionilajikkeita. Kerron sitten keväämmällä pionistani enemmän ; )

 

Vihdoinkin sain ostettua puuliljoja kokeiluun, kun niistä on niin moni puhunut. Kuva on tosi huono, koska tällä Tori Ruposen osastolla kävi sellainen kuhina, että kuvaa oli hieman hankala ottaa ; )

Bloggareiden kukkakoulu:

Pääsimme tekemään kukkakimppua….

… se alkoi kukkien valinnalla ja sitten kukat piti putsata lehdistä.

 

Saimme floristeilta ihan kädestä pitäen opetusta miten kukkakimppu tehdään. Ensin yritin itse koota kimppua, mutta se ei oikein näyttänyt hyvältä. Huomasi kyllä miten taitavia nämä alan ammatilaiset ovat… pienillä muutoksilla kimpusta tuli todella kaunis. Kuvassa on muuten yksi meistä puutarhabloggareista ; )

 

Tällaisen kimpun minä sain aikaiseksi, floristin avustuksella : )

Bloggareiden kukkakoulun oli järjestänyt Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri, yhteistyössä Suomen Kukkakauppiasliiton, Interflora-Suomi ry:n ja Kauppapuutarhaliiton kanssa. Kiitos ihanasta hetkestä kukkien parissa !

Olen tavattavissa messuilla sunnuntaina… 

Olen siis tavattavissa OmaPiha -messuilla sunnuntaina NEKO:n osastolla. Voit tulla keskustelemaan kuun vaiheista puutarhanhoidossa, tai puutarhafengshuista tai muista puutarha-aiheista. Tai muuten vaan tulla moikkaamaan : )

Käväisen messuilla myös huomenna perjantaina iltapäivästä…. eli jos tunnistat (kurkkaa vaikka edellisen postauksen kuvaa), nykäise hihasta ; )

Puutarhaterkuin Sari

 

Ps. Kevään muut Puutarhamessut ja -tapahtumat 2014, klik  vanhassa blogijutussa.