Lasitetun parvekkeen syyskukat

0_lasitettu_parveke_-_syyskukat_tarhamyrkkylilja_murattisyklaami_ja_minisyklaami.jpg

Vasta nyt lokakuun alussa tuli vaihdettua parvekkeelle syyskukat. Parvekkeen/terassin lasitus suojaa pieniltä pakkasilta ja muutenkin pitää tilan ulkoilmaa lämpimämpi, joten kesäkukat kestävät kauniina aina pitkälle syksyä.  Otin verenpisarat parvekkeelta sisälle talvetukseen vasta maanantaina ja laitoin parvekkeen syysasuun muutamalla kukalla.

Kerrottukukkainen tarhamyrkkylilja `Waterlily`availee nuppuja. Ensi viikoksi on luvattu lämpimämpää, joten otan tänne blogiin (tai facebookiin tai instagramiin)  lisää kuvia, kun kukat ovat täysin auki. `Waterlily`on tosi upean näköinen isoine kukkineen!

 

Vanha murattisyklaami (Cyclamen hederifolium) on aukaissut ekat kukkansa. Olen niin ihastunut tämän herkkään kasvutapaan, näköjään joka vuosi ; ) Ruukku oli kesän parvekkeen lattialla. En älynyt aloittaa kastelua ajoissa, joten osa nupuista on vielä aika pieniä ja lehtiä ei näy yhtään. Pidetään peukkuja, että nuputkin ehtivät kukkia ennen talven tuloa. Onneksi lasitetulle parvekkeelle talvi tulee meilläpäin yleensä vasta joulukuussa. 

 

Löysin marketista kivan värisen minisyklaamin, joten pakkohan se oli ostaa. Aivan huippua siinä on tuoksu! Kun avaa parvekkeen oven, sieltä leijailee nenään hurmaava tuoksu… nyt siellä tulee käytyä nuuhimassa vähän väliä ; )

 

Parvekkeella on vielä kaksi keväällä siemenestä kylvettyä pelargonia. Ovat selvinneet siellä hyvin, vaikka lämpötila laski – 0,7  asteeseen. Nämä pelakuut on jännän värisiä, nyt iltavalossa näyttävät enemmän sinipunertavilta. Päivävalossa ovat oranssinpunertavia ja sen nuput ovat joulunpunaisia. Siemenpussissa luki ”Geranium Special Mop Head Mixed F1” eli se oli sekoitus erivärisiä pelargoneja. Muut kylvöstä tulleet värit annoin pois, minulla on jo ennestään ihan liikaa noita pekuita ; ) Nämä pelakuut pääsevät talvisäilytykseen ikkunalle, kun pakkaset saapuvat parvekkeelle. 

Sain tarhamyrkkyliljan (Colchicum hybr. `Waterlily`) sipulin sekä noiden pelargonien siemenet Korpikangas Siemen-Fröltä, blogijuttujen tekoon. Kiitos taas heille avusta 🙂

 

Fengshui-vinkki…

pidä parveke ja terassi kauniina läpi vuoden.  Epäjärjestys ja ”fengshui-roina” vie meiltä vain energiaa ja muistuttaa kaikista tekemättömistä töistä. Joten parvekkeet ja terassit kannattaa viimeistään nyt laittaa syys-talviasuun. Kauneus kun ilahduttaa kaamosaikanakin.

 

Hyvää viikonlopun jatkoa!

Terkuin Sari