Lämmin syksy kukittaa

00-lammin-syksy-kukittaa-kehakukat-kukkii

Näin lämpimänä syksynä muutamat kesäkukat jaksavat kukkia edelleen. Kuten nämä lemppanini `Lemon Zest` kehäkukat. Kuvassa näkyy myös tummalehtinen lehtikaali. Meidän pihalle vasta alaosaan on osunut yöpakkanen, joten daaliatkin ovat vielä vihreitä. Pitää siis odotella pakkasia, jotta daaliat saa nostettua kellariin talvisäilytykseen.

Tuoksuherneet ja jättiverbena…

00-lammin-syksy-kukittaa-jattiverbenat-ja-tuoksuherneet-kukkii

Aivan ihana tuoksu! Näistä tuoksuherneistä ja jättiverbenoista on kiva ottaa sisällekin muutama kukka. Hauskasti kesäisten kukkien takana on pensaat ja puut syysväreissään.

00-lammin-syksy-kukittaa-tuoksuherneet-kukkii

Rimpsureunaiset orvokit…

00-lammin-syksy-kukittaa-rimpsureunaiset-tarhaorvokit-kukkii

Rimpsureunaiset syysorvokit näyttävät viihtyvän jopa paremmin kuin kesän helteillä. Ja kukkien rimpsuisuuskin tulee enemmän esiin. Joten nämä tarhaorvokit ovat loistavia syyskukkia. Löysin muuten näiden siemeniä vielä ja pääsen kylvöpuuhiin jo tammikuussa.

Pagodikärhö…

00-lammin-syksy-kukittaa-pagodikarho-kukkii-ekat-kukat

Pagodikärhö ehti sittenkin avata kukkansa ennen talvea. Kukinta osui nyt näin myöhään, koska se joutui kasvattamaan uudet versot kesän aikana. Kuva on kukkien takapuolelta, koska edestäpäin ei saanut hyvää kuvaa 😉

Mukavaa viikkoa!

Terkuin Sari

 

8 kommenttia

 1. Kauniisti vielä kukkii pihallasi. Suloinen ripsureunainen orvokki ja hieno kärhö.

  1. Ihastuin tänä kesänä niin tuohon rimpsureunaiseen orvokkiin. Se oli tosi helppo kylvää ja kukki koko kesän. Nyt sitten jännään, säilyykö kevääseen asti, kun sen pitäisi olla kaksivuotinen. Saas nähdä 🙂

 2. Huokailen täällä sinun ihania kesäkukkiasi. Keräsin omista rimpsu- orvokeista siemeniä ja onkin jännittävää katsoa mitä niistä kasvaa. Oma orvokki – kasvatus kokeilu oli menestys, jota pitää jatkaa ens vuonnakin.

  1. On niin jännä syksy, kun yöpakkasta on ollut vasta vain vähän. Ja meidän yläpiha on kivan suojainen, joten kukat kukkivat edelleen.
   Minäkin kylvin orvokkia pitkästä aikaa, ja näiden rimpsujen kanssa onnistui tosi hyvin. Kerrothan sitten, minkälaisia kaunottaria siemenistäsi tuli 🙂

 3. Tämä on ollut todella mukava syksy. Meillä ei ole vielä kertaakaan mennyt pakkaselle. Tosin lähipäivinä varmasti niin saattaa käydä.

  1. Tällainen lämmin ja kuiva syksy on vaihteeksi tosi kiva. Ulkona tulee oltua paljon enemmän. Saa nähdä, miten käy ensi yönä. Meille on luvattu -0 astetta.

 4. kaunis tuo rimsureunainen orvokki ,täällä kukat kukkineet ,penkkien siivous mitään en peitävaikka viime talvi veikin niin paljon

  1. Nyt meilläkin daaliat mustui, ja ekat kaivettiin jo maasta kellariin.
   En minäkään peittele kukkapenkkejä, tosin eipä meiltä koskaan perennoja ole kuollut. Paitsi ne ihan uudet laventelit, joita ei suojattu. Muuten kyllä suositaan talvenkestäviä lajeja ja lajikkeita.
   Sen sijaan ryhmäruusut ja kärhöt aioin suojata talvisuojaturpeella, kun maan pinta jäätyy. Siihen voi kyllä mennä vielä parikin kuukautta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *