Kuuraa ja pihakuulumisia joulukuulta

0_pihakuulumisia_joulukuulta_havukoynnos_ja_valot.jpg

Tänään oli ihanasti maa valkeana kuurasta…. ihan kuin lunta! Vähän oudosti sade on meillä tullut vetenä, kun naapurikunnissa se on tullut lumena tai kunnon räntäsateena. Ihan haikeana olen katsellut muualta tulleita lumisia autoja. Tämän päiväinen kuura toi siis heti joulufiilistä ; ) 

Kyllä havukasvit on sitten kauniita talvella. Ja näin kuuran huurruttamana aivan huikean upeita.

 

Varjohiipalla (Epimedium) lehdet säilyvät kauniina pitkälle talveen. Muuten tämä on aika vaatimattoman näköinen perenna.

Lintujen ruokintaa…

Olemme aloittaneet lintujen ja oravien ruokinnan jo aikaa sitten, kuten puutarhurit tekevät. Näin kun on ollut lämmin syksy, on lintuja käynyt ruokintalaudoilla aika vähän. MIkä on hyvä asia, sillä sehän kertoo siitä, että linnut löytävät vielä ruokaa luonnosta.

Kun olin kameran kanssa liikkeellä, niin yllättäin pihalle tuli ainakin kuusi faasania. Näitä emme kylläkään aio ruokkia ; )

Talvisuojaturpeen levitys…

Talvisuojaturvetta ei ole vieläkään voinut laittaa suojattaville kasveille, koska maan pinta on sula. Tänään tosin pinta hieman jäätyi, mutta viikonlopulle on luvattu jopa +8 astetta. Saas nähdä, meneekö talvisuojaturpeen levitys ensi vuoden puolelle.

Jouluruusut nupulla…

Jouluruusut ovat pienellä nupulla ja kevyesti peitettynä havuilla. Onneksi havut tuli laitettua, niin noin runsaslukuinen fasaanilauma ei päässyt tuhoamaan niitä. Yhtenä vuotenahan fasaanit nokkivat valkeat nuput ihan riekaleiksi. Otimme siis heti opiksi… 🙂 

Joulukielojen kastelu…

Olettehan muistaneet kastella joulukielojanne. Jos multa kuivahtaa liikka, kasvu kärsii heti. Tähän asti minun joulukieloilleni on riittänyt kastelu kerran viikossa. Olenkin laittanut Puutarha Studion facebooksivuille sisäkukkien kastelupäivistä muistutuksen, kun sitä on moni toivonut. Eli samat päivät löytyvät tuosta sivupalkin Kuukalenterista, mutta siis muistutan niistä vielä facebookissa. 

Mukavaa viikon jatkoa!

Terkuin Sari