Ideoita ensi kesän kesäkukiksi, Lepaalta

0 Lepaa 2016, vanhat sinisarjat

Kävin tänään Lepaa 2016 – puutarha-alan ammattinäyttelyssä. Joten tässä teille muutamia poimintoja kesäkukista, joita voi nähdä myynnissä ensi keväänä puutarhamyymälöissä.  Aivan upeita värejä tulossa monesta tutusta kasvista.

Vanhat sinisarjat ja runkoverenpisarat…

Eka kuva on Lepaan vanhoista sinisarjoista (Agapanthus), jotka nyt kukkivat aivan huikean runsaasti.

0 Lepaa 2016, vanhat verenpisarat

Myös nämä vanhat verenpisarat olivat komeita. Todennäköisesti ne säilytetään talven yli kasvihuoneessa. Vaikka olen nähnyt nämä aiemminkin, niin näitä oli taas pakko käydä ihastelemassa 🙂

Pelargoneja…

0 Lepaa 2016, pelargoni, jännä kontrasti Schetelig

Pelargoneja oli jälleen monenlaisia. Kukkien väri vaihteli, samoin kukkatertun tiiviys sekä tietysti lehdistö. Tässä pelargonissa on jännän tummanvihreät lehdet ja kuitenkin hyvin vaaleanpunainen kukka. Se oikein loisti muiden seassa. Schetelig-osasto.

0 Lepaa 2016, tummalehtinen vyöhykepelargoni Gasa Young Plants

Tällä pelargonilla on kauniit lehdet ja siksi upea ilman noita hienon kerrottuja kukkiakin. Tämän kun löytäisi ensi keväänä jostain! Gasa Young Plants -osasto.

Petunioita…

0 Lepaa 2016, Pikkupetunia uusi väri Schetelig

Petunioissa ja etenkin pikkupetunioissa oli paljon uusia värejä. Pikkupetunia on siitä helppo kesäkukka, että se jaksaa tehdä uusi kukkia, vaikka vanhoja ei poistaisi. Schetelig-osasto

0 Lepaa 2016, pikkupetunia uusi väri Huiskula

Tässä myös pikkupetunia, hieman kerrotulla kukalla. Kukkien värisävy vaihtelee, mikä on tämän lajikkeen ominaisuus. Huiskula-osasto.

Begonioita…

0 Lepaa 2016, tuoksuva begonia huiskula

Löysin hurmaavan ihanuuden, tuoksuvan amppelibegonian. Sen kukan tuoksu on ihanan sitruunainen. Kuulemma tämä begonialajike kestää hyvin sadettta ja tuulta. Huiskula-osasto.

0 Lepaa 2016, tuoksuva amppelibegonia ja karjalanneidot huiskula

Tästä kuvasta näkee hyvin miten isot kukat tällä tuoksuvalla begonialla on. Keltaisen takana oleva vaaleanoranssi on myös tuoksuva amppelibegonia. Suurin osa kuvan kukista on begonioita. Ne näyttivät olevan hyvin suosittuja myös muilla osastoilla. Huiskula-osasto.

Nukenkaulus…

0 Lepaa 2016, nukenkaulus Koroisten puutarha

Nukenkauluksesta on myös tällainen lajike. Sen lehdet eivät ole niin liuskoittuneet ja kukka on punertavampi, kuin mitä on perinteisellä nukenkauluksella. Pidän myös sen jämäkästä kasvutavasta. Koroisten Puutarha -osasto.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi 2017 näkyy jo…

0 Lepaa 2016, sinivalkoista vuodelle 2017 Koroisten puutarha

Tässä koottuna sinivalkoisia kukkia ensi kesän teemalla. Suomi täyttää 100 vuotta! Todennäköisesti sinivalkoisuus näkyy kaupunkien istutuksissa hyvinkin paljon. On muuten jännä nähdä, miten sinivalkoisuus näkyy puutarhamyymälöiden kukkavalikoimissa. Koroisten Puutarha -osasto.

Fleuroselect ryhmäkasvialue…

0 Lepaa 2016, Fleuroselect-kesäkukat

Lepaalla on joka kesä Fleuroselect-ryhmäkasvialue, jossa kasvatetaan tiettyjä Fleuroselect-palkittuja kesäkukkia. Kasveissa on nimilaput ja nytkin hyvin näki, miten olivat pärjänneet tämän kesän säässä. Jos huomenna menette Lepaalle, kannatta osallistua Ryhmäkasvikierrokselle klo 12.30. Kierroksen vetäjä Virpi Väre kertoo kivasti kukkien viihtymisestä ja samalla saa hyviä vinkkejä.

Vuoden 2017 vihannes…

0 Lepaa 2016, vihannesten näytemaa, salaatit on vuoden 2017 vihannes

Ensi vuoden 2017 vihannes ovat salaatit. Se paljastettiin tietenkin täällä Lepaan puutarhanäyttelyssä heti ekana päivänä. Eli ensi keväänä siemenmyyjillä on laajat valikoimat erilaisia salaatteja. Kuva on Lepaan vihannesnäytemaalta tänään. Salaateissa on värieroja, ja koossakin näyttää olevan hieman vaihtelua eri lajikkeilla.

Lepaa 2016 -puutarhanäyttely…

on avoinna to-la 11.-13.8.2016 klo 10.-17.00.  Lisäinfoa http://lepaa.fi Tapahtumassa käy myös paljon puutarhaharrastajia.

Vanhat postaukset Lepaalta 2015, klik. ja Lepaalta 2014, klik.

Fengshui ja näyttely…

Edit – fengshuihaaste ihan unohtui 😉 Eli fengshuissa pidetään tärkeänä jatkuvaa muutosta. Siksi uudet kukat ja ideat ovat tärkeitä! Toki fengshuissa arvostetaan perinteitä ja vanhoja asioitakin, mutta aina pieni ripaus uutta tuo tarvittavaa muutosenergiaa.

Kesäterveisin Sari

7 kommenttia

 1. Voi mitä ihanuuksia! Ja nuo verenpisarat ovat kyllä ihailemisen arvoisia. Begonioita löytyy kaikenlaisia värejä ja muotoja, olen ihastunut niihin erityisesti tänä vuonna. Miten niitä talvetetaan?

  1. Nuo verenpisarat ovat varmaan myös aika vanhoja. Olen myös kuullut, että tuon näköinen verenpisaralajike olisi helppo talvettaa. Nimittäin tekisi mieli kokeilla rungollisen verenpisaran kasvattamista.
   Begonioita on montaa eri tyyppiä. Osa on ikään kuin viherkasveja. Sitten on mukulabegonioita, joita voi talvettaa kuten esim. daaliat viileässä. Ja on niitäkin, joita ei talveteta. Tosin aina kannattaa kokeilla, jos on erityisen kaunis begonia 🙂

   1. Syntymäkodissa äidilläni kasvoi aikoinaan samanlainen puuvartinen verenpisara. Se oli meillä vuosikausia. Talvisin pisara vietiin yläkertaan, hieman viileämpään huoneeseen talvilepoon. Keväällä kukka tuotiin takaisin keittiöön ikkunan eteen, jossa se kukki taas koko kesän. Eli pisara tarvitsee talvilevon, viileässä paikassa, jotta se jaksaa taas kukkia. Muistan, että kesällä pisara oli myös ulkona varjoisassa paikassa osan kesästä. Tuolloin meillä oli puulämmitys, mutta muistaakseni kukka oli voimissaan vielä vesikiertoisen patterilämmityksen aikaankin.
    Lisäksi meillä oli ”Onnenkukka”, pieni kukka, jossa oli vaaleanvihreät, apilaa muistuttavat lehdet ja se täyttyi kesäisin vaaleanpunaisista, pienistä kellomaisista kukista. Talvella sekin nukkui talviuntaan, vain muutama lehti vihersi.

 2. kauniita! Minulla on aina petunioita kesäkukkina, joten kiva kuulla, että uusia värejä on tulossa

  1. Petunioissa on nyt tarjolla ihan hurjan laaja värivalikoima. On yksivärisiä ja kaksivärisiä. Itse asiassa jollain tavalla kirjavia näytti olevan paljon. Huiskulalla oli sellainenkin tummansininen petunia, jossa oli valkoisia pilkkuja. Aika erikoinen 🙂

 3. Kiitos Lepaan kuulumisista. Onko se ihan kaikille avoin tapahtuma, vai vain ammattilaisille?

  Sinisarja on yksi lempikukistani ja nytkin niitä on kolme sinistä ja yksi valkoinen. Hienosti ovat kukkineet ja vieläkin kukkivat. Onkohan mitään mahdollisuutta niiden talvettamisesta sisätiloissa, kun ei ole mitään viileää ja valoista paikkaa talven ajaksi.

  1. Lepaa-näyttely on avoinna kaikille. Se on seuraavan kerran ensi vuonna 17.-19.8.2017.
   Sinisarjan kukkien sinisävy on tosi kaunis, ja on valkokukkainenkin ihana.
   Sitä voi yrittää talvettaa sisätiloissakin. Sielläkin viilein ja valoisin paikka on paras, ei siis kuuman lämpöpatterin viereen. Pimeimpään aikaan kasvivalosta voi olla apua. Kastelun kanssa saa olla tarkka! Mullan pinta pitää kuivahtaa ennen kastelua, ja ei saa antaa liikaa vettä kerralla. Ötökkätarkistus kannattaa tehdä viikottain lehtien alapinnoilta.
   Jos koetat talvetusta sisätiloissa, niin olisi kiva kuulla, miten kävi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *