Hyvinkään Japanilainen puutarha tänään

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, uivat kilpikonnat

Kävin tänään Hyvinkään asuntomessualueen Japanilaisessa puutarhassa. Se on alueella oleva puisto, joka on tietysti avoinna kaikille. Oli tosi kiva nähdä alue nyt kun messuista on jo kolme vuotta. Puut olivat kasvaneet yllättävän paljon, joten niissä näkyy syksyn ruska kunnolla. Siis sinne pitää päästä lokakuussa uudelleen 🙂

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, uiva kilpikonna edestä

Nämä valkoisessa hiekkameressä uivat kiviset kilpikonnat ovat niin ihania. Niiden päällä kasvaa sianpuolukkaa, joka selvästikin on kärsinyt hieman talvesta, mutta kasvattaa jo uusia versoja. Tämä kuva on otettu kilpikonnan etupuolelta, kun taas eka kuva oli kilpikonnien takaa. Ehkäpä huomaattekin tässä kilpikonnan pään 😉

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, pensassembrat – Kopio

Kilpikonnat ovat kivilyhdyn takana. Kuvan etualalla on pensassembroja, jotka myös ovat kasvaneet paljon isommiksi. Itämaista kivilyhytä ei ollut messuaikaan, se on laitettu paikoilleen myöhemmin.

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, upeat kivikäytävät ja kiviheitoke

Aivan huikean kaunista kivisommitelmaa!

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, tuomipihlajat

Tuomipihlajia ja kirjosiniheinää… ja kiviä.

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, katsura – Kopio

Katsurat olivat aika punertavasävyisiä. Liekö armoton kuivuus punerruttanut niitä, vai kylmät yöt.

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, siperianlehtikuusi

Japanilaisessa puutarhassa oli myös aika isoja siperianlehtikuusia. Niissä on niin ihanan pehmeät neulaset ja palleroiset kävyt.

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, japanilainen maja – Kopio

Puutarhan japanilaisen majan pinta oli harmaantunut.

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, lampi – Kopio

Kivipuro, jonka kivet ovat vilahtaneet monessa kuvassa, johtaa tähän lammikkoon. Tänne myös ne kilpikonnatkin ovat uimassa.

0 Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessualueella 2016, siperiankurjenmiekka kukkii

Satuttiin puistoon tosi hyvään aikaan, kun iirikset olivat juuri parhaassa kukassa. Oih, nämä on niin kauniita.

Hyvinkään asuntomessualueen Japanilainen puutarha…

Hyvinkään asuntomessualueen Japanilaisen puutarhan on suunnitellut japanilainen arkkitehti Asako Hashimoto. Hän on myös ollut mukana alueen kivien valinnassa ja asettelussa. Puisto valmistui asuntomessuille vuonna 2013. Laitoinkin silloin puutarhasta blogijutun Japanilainen puutarha Hyvinkään asuntomessuilla, klik Kuvista näkee, miten alue on muuttunut.

Fengshuin opiskelua…

Minulla on mennyt koko viikonloppu ja vielä tämä päivä fengshuin jatko-opiskeluissa. Nyt olen ihan innoissani ja ensimmäiseksi pitäisi saada työhuone järjestettyä uudelleen. Se on jännää, miten fengshuitiedon päivitys tuo heti uusia näkökulmia tuttuihin käytäntöihin. Sen lupaamini fengshui postauksen teen heti, kun työhuoneen järjestely on valmis 😉

Mukavaa viikkoa!

Terkuin Sari

10 kommenttia

 1. Kiva postaus, kiitos tästä päivityksestä tuohon puistoon! Oi miten ihanat kilpikonnat matkalla lampeen <3 Muutenkin huippuhieno, hyvät kasvivalinnat. Kiveys on minustakin kauneimpia näkemiäni.

  1. Tämä puisto on huippu luokkaa! Sitä on hoidettu myös hyvin ja parhaillaan sinne tehtiin pientä siistimismuutosta. Valitettavan usein kun näkee puistoja, joista leikataan vain nurmikko määrärahojen vähyyden takia.
   Koko puistossa kivien sommittelu on kaunista, ja vähän erilaisempaa, mitä yleensä näkee. Luonnonkivien kauneus tulee niissä hyvin esiin.
   Noissa kasveissa on kuulemma hienot syysvärit, ja toivottavasti pääsen syksyllä näkemään senkin 🙂

  1. Hyvinkään kaupunki satsasi tähän puistoon silloin asuntomessuaikaan. Osa kasveista oli isokokoisia taimia, joten nyt kolmen vuoden kuluttua ovat vielä isompia ja tuovat rehevyyttä kivasti.
   Kilpikonnat ovat suloisia, ja huomasithan ne valkean hiekkameren aallot kilpikonnien ympärillä 🙂

 2. Olipa mukava täällä käydä näin! Japanilaisen kivilyhdyn hankinta oli harkinnassa mutta ei se sovellu tavalliseen puutarhaan kun ei miusta oikein tännekään.
  Näköjään palanutta nurmikkoa muuallakin joten ei kyllä ihan kastelujuttuja voi noudattaa. Kaksi sadepäivää oli toukokuussa.

  1. Japanilaiset kivilyhdyt vaativat tosiaan paikaltaan aika paljon. Sen ympäristö ja tausta on hyvä olla rauhallisen. Minusta puiston kivilyhty on liian uuden näköinen, liian puhdas. Onneksi se kyllä muuttuu kohta 😉
   Hyvinkäällä, kuten muuallakin, on ollut järkyn pitkä sateeton jakso ja se näkyy kuivilla alueilla nurmikon kellertävyytenä. Puistojen nurmikoita ei yleensä kastella, koska se on todella kallista ja epäekologista. Poikkeuksena on tietysti uudet nurmikot ja ”edustuspihat”. En kyllä itsekään kastele meidän nurmikkoa, koska se vihertyy, kun sateet saapuvat.
   Jos kastelujutuilla tarkoitat kuun vaiheiden mukaan kastelua, niin kyllä sitä voi noudattaa. Kun pitää kastella useamman kerran viikossa, niin silloin kastellaan Kastele-päivinä ja tarvittaessa muinakin päivinä, mutta ei Älä kastele -päivinä.

  1. Tämä puisto on erilainen ja siinä näkyy japanilaisen suunnittelijan erilainen tyyli, verrattuna suomalaiseen tyyliin. Kivien käyttö on yksi puiston erikoisuus. Ja syksyllä syysväritykset on kuulemma toinen hieno juttu. Japanilaisessa puutarhassa kun kasvien syysvärityksiä pidetään erityisen tärkeänä.
   Toivon niin pääseväni sinne syksyllä, etenkin jos tulee kaunis ruska-aika 🙂

 3. Kiitos tästä matkailu vinkistä. Hullaannuin japanilaisesta puutarhasta pari vuotta sitten ja ahmin kirjoista kaiken tiedon niiden rakentamisesta. Tämän tyyppisiä alueita on valitettavasti kovin vähän Suomessa, vaikka luontomme olisi helposti muokattavissa sen tyyliseksi.

  1. Ole hyvä 🙂 Tämä puisto on niin huikea nähtävyys, että ihan ilolla tästä kerron. Se pitää tietää, sillä sinne ei vahingossa eksy… on sen verran sivussa.
   Olen samaa mieltä kanssasi. Japanilainen puutarhatyyli istuu meidän luontoon hyvin. Minusta on tosi ihanaa, että julkisissa puistoissa löytyy näitä japanilaishenkisiä… ja joista pidetään myös huolta. Toivottavasti niitä tehdään muuallekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *