Ennakkokuvia Mikkelin asuntomessualueelta

0-mikkelin-asuntomessut-saimaa-ja-talot

Pääsin tänään käymään Mikkelin asuntomessualueella, joten tässä teille kuvia sieltä.  Alue on hyvin iso ja väljä metsäsaarekkeineen. Siellä on säilytetty paljon puustoa liito-oravien takia. Jopa isoja haapoja näkyi. Useinhan ne, nopeasti lahoavina puina, kaadetaan uudelta alueelta.  Alueen erikoispiirteenä on myös suuret korkeuserot, ja mahtavat näkymät Saimaalle.

Upea kallio…

0-mikkelin-asuntomessut-kohde-5-wave 0-mikkelin-asuntomessut-kohde-5-wave-ja-kallio

Muutamassa kohdassa näkyi kalliota enemmänkin. Tämä oli upea!

Korkeimmalta pihalta huikeat näkymät…

0-mikkelin-asuntomessut-kohde-16-asunto-oy-saimaan-ateljee

Korkeimmalla kohdalla olevan talon pihalta on aika pudotus alempana oleviin taloihin. Rannalla kulkee kävelytie, joka on metrejä alempana kuvassa näkyvistä taloista. Eli aikamoiset korkeuserot.

Pihakiveyksiä…

0-mikkelin-asuntomessut-kohde-22-villa-ainoa-idea-pihatyot-valmiina

Muutamassa kohteessa oli pihatyöt jo aika pitkällä. Tässä on kaunis luonnonkivimuuri ja hienosti leikatut betonikivet.

0-mikkelin-asuntomessut-kohde-21-kuusama-pihatyot-valmiina

Tässä kohteessa on myös käytetty luonnonkiviä. Ne on kuulemma alueelta, kun kalliota on jouduttu louhimaan. Mielenkiintoista nähdä sitten ensi kesänä, millainen tästä kohdasta tuli 🙂

Metsää ja metsänpohjakasvillisuutta…

0-mikkelin-asuntomessut-marraskuussa

Tästä kuvasta hyvin näkee, miten puita ja metsänpohjaa on saatu säästymään. Ja miten eri vaiheissa talojen rakentaminen alueella oli.

Messualueen puistot…

0-mikkelin-asuntomessut-heinzen-leikkipuisto

Alueelle on tulossa useampikin puisto, mutta tämän leikkipuiston välineet olivat tosi erikoiset, ja isot. Kuvaan mahtui vain pieni osa.

Mikkelin asuntomessujen viralliset oheiskohteet…

0-mikkelin-asuntomessut-virallinen-oheiskohde-kenkavero

Kävimme syömässä tietysti Mikkelin asuntomessujen virallisessa oheiskohteessa Kenkäverossa. Siellä oli jo laitettu valohimmelit roikkumaan pääoven luo ja joulukuuset paikoilleen. Kerron Kenkäverosta myöhemmin lisää.

Toisesta oheiskohteesta kirjoitin vähän aika sitten eli Mikkelipuisto – asuntomessujen virallinen oheiskohde.

 

Saas nähdä, millaisia messualueen pihoista tulee. Sen näkee sitten viimeistään ensi kesänä 🙂

Terkuin Sari

7 kommenttia

 1. Hienoa, että puita on säästetty! Kuopion saaristokaupungissa aikoinaan ihmettelin sitä, että kaikki puut oli jyrätty. Tosin sama tapa on täällä Espoossa vanhoillakin alueilla. Puut kuulemma varjostavat ja roskaavat.

  1. Kiitos puiden säästymisestä kuuluu liito-oraville 🙂
   Kun olin tiistaina käymässä alueella, niin kuulin kyllä, että muutama toivoi puiden harvennusta. Ehkä osasyy siihen on pelto-tontit. Kun on nähnyt paljon niitä tai elänyt sellaisella alueella, ei ymmärrä isojen puiden merkitystä omakotitontilla.

 2. Mahtavat maisemat, varsinkin tuolta ylhäältä. Rakennustyöt näyttävät jo olevan hyvässä vauhdissa.

  1. Alueella oli jo muutama talo tosi pitkällä, ja niiden pihat melkein valmiit. Keväällä, kun seuraavan kerran menen käymään, niin ne kohteet taitavat olla jo ihan valmiit.
   Monesta talosta tulee olemaan ihan hurjan upeat järvinäkymät. Melkein kateeksi käy 😉

 3. Nyt kyllä en pääse kärryille – missä on pieni kuukalenteri, juuri kun olin sitä ja blogiasi kaikille markkinoinut niin en löydä mitään mistään!!?? Milloin kastellaan sisäkukat? Pihalla on kaikki jo jäässä!

  1. Pieni kuukalenteri löytyy tästä eteenpäin ”vanhan” blogini sivupalkista. Blogiin on linkki tuossa sivussa, mainosten alla.
   Olen vähitellen jättämässä tämän Asuntomessujen blogialustan ja siirryn takaisin bloggeriin eli http://sarinpuutarhat.blogspot.fi . Tähän samaan syssyyn tietenkin kamera hajosi, eikä uusi ole vielä tullut… joten nyt on pieni postaustauko 🙂

   1. Lisäksi muistuttelen sisäkukkien kastelupäivistä Puutarha Studion facebook-sivulla. Sinnekin löytyy linkki tuosta sivupalkista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *