Bloggaajapäivä Seinäjoen asuntomessuilla 19.7. ja lippuarvonta

0 Bloggaajapäivä Seinäjoen asutomessuilla 19.7.2016 Sarin puutarhat, pääsylippu

Tänä vuonna uutena asuntomessuilla on Bloggaajapäivä, jolloin on mahdollista tavata meitä asuntomessujen virallisia bloggaajia. Lisäksi järjestämme päivän aikana erilaista ohjelmaa yhdessä sekä yksittäin. Tälle bloggaajapäivälle arvon nyt 5 pääsylippua.

Bloggaajapäivä 19.7.2016…

Päivä alkaa sillä, että haemme ”kutsuvieraat” eli tässä lippuarvonnassa voittaneet messuportilta heti klo 10.00 ja menemme kakkukahville kohteeseen 40, Nuuna. Siinä vähän jutustelemme ja nautimme rauhassa kahvit.

Puoliltapäivin alkaa meidän bloggaajien yhteinen ohjelma Nuunassa, mikä on vielä salaisuus 🙂

Joko ennen yhteistä ohjelmaa tai sen jälkeen on oma ohjelmani eli Kävelykierros messualueella. Ajattelin Kävelykierroksella käydä katsomassa puutarhaharrastajille ja pihaihmisille mielenkiintoisia asioita. Tähän Kävelykierrokselle voi osallistua kuka tahansa. Sen tarkempi ajankohta selviää myöhemmin, riippuen vähän sääennusteesta. Edit – tarkempi aikataulu löytyy Joulua ja yökyläilyä -postauksesta, klik

Kun messuportit sulkeutuvat klo 18.00, me bloggaajat jäämme Nuunaan yökylään. Vähän jännää. Päivän tapahtumia voi muuten seurata somessa.

 

Olemme siis koko päivän ajan tavattavissa ja erittäin mielellämme juttelemme lukijoiden ja messuvieraiden kanssa, ihan järjestettyjen ohjelmienkin aikana. Tulkaahan sitten moikkaamaan!

Bloggaajapäivässä mukana on asuntomessujen virallisista bloggaajista  Anu/Ruutupaperilla, Maria/Pinnan alla, Päivi/Talotarinat, Ulla/P.S. Putkeen meni ja minä Sari/Sarin puutarhat.

0 Bloggaajapäivä Seinäjoen asutomessuilla 19.7.2016 Sarin puutarhat, kohde Nuuna

Tältä näyttää kohde 40, Nuuna, kadulta päin. Suurin osa Bloggaajapäivän ohjelmasta tapahtuu siellä.

Lippuarvonta Bloggaajapäivälle…

Arvon nyt 5 kpl sisäänpääsylippua tuolle Bloggaajapäivälle 19.7.2016. Lippuja ei lähetetä etukäteen, vaan voittaneet haetaan messuportilta klo 10.00. Sen jälkeen tarjoamme kakkukahvit. Voittaneilla on loppu päivä aikaa tutustua asuntomessualueeseen. Ja toki voi välillä tulla seuraamaan Bloggaajapäivän ohjelmaa 🙂

Arvontaan osallistut…

 • jättämällä kommentin tähän postaukseen… ”Mikä kiinnostaisi Kävelykierroksella eli mitä haluaisit nähdä messualueiden pihoista ja viheralueista? ”
 • kommentoitaessa järjestelmä kysyy aina sähköpostiosoitteen. Ilmoitan voitosta siihen osoitteeseen. Sähköpostiosoite ei tule blogiin näkyviin.
 • voittajan tulee vastata voittoilmoitukseen ja siten hyväksyä voittonsa viikon sisällä. Jos sähköpostivastausta ei tule, pääsylippu arvotaan uudelleen vastanneiden kesken.

Arvonta suoritetaan to 30.6.2016 klo 21.00.

Onnea arvontaan!

Arvonta suoritettu!

Voittajat ovat Merja, Seikku, Johanna, Sisko ja Jenni Nolvi.  Onneksi olkoon! Ilmoitan teille sähköpostilla.

 

Suuri kitkemispäivä 18.6…

Tämän viikon lauantaina 18.6. on Suuri kitkemispäivä! Ajattelin tässä vaan muistuttaa. Silloin rikkaruohojen pitäisi lähteä hyvin ja eivät tule niin nopeasti takaisin. Tämä liittyy siis kuun vaiheiden hyödyntämiseen puutarhassa. Muistutinkin tästä jo facebookissa, jossa myös muistutan niistä hyvistä sisäkukkien kastelupäivistä.

Sadeterkuin Sari

 

 

58 kommenttia

 1. Haluaisin nähdä uusia ideoita kaikenlaiseen puutarhan kasvatukseen liittyvään!

 2. Haluaisin ideoita, miten yhdistää lapsille (miksei aikuisillekin) toiminnallinen alue pihalla, alue viherpeukalohommiin ja mukava paikka rentoutumiseen/oleskeluun.

 3. Miten erilaisia pihoja ja viheralueita ihmiset ovat keksineet. Ja kuinka ne sopii ympäristöön.

 4. Terassit ja kulkuväylät kiinnostaa. Itsellä olisi tarkoitus syksyllä rakentaa 30m2 terassi ja kulkuväylä rantaan. Suunnitelmat vielä avoinna tässä vaiheessa.

 5. Erilaiset kulkuväylät ja eri toimintojen sijoittelu piha-alueilla. Tietenkin myös pihojen kasvivalinnat kiinnostavat.

 6. Kiinnostaa helppohoitoinen, kotoisa ja käytännöllinen piha. Kukkaloistokin olisi mukava. Pihat on ollut tosi siistejä, mutta ehkä hieman tylsiä.

 7. Haluaisin nähdä helppo hoitoisia puutarhoja, joissa kuitenkin olisi kasvillisuutta ja ”särmää”. Pihoja, joissa voiniin lapset kuin lemmikitkin leikkiä ilman pelkoa, että koristekivet menevät väärään paikkaan jos vähän riehuu.

 8. Olisi mukava nähdä puutarhamaisempia pihoja. Viime vuosina pihat on olleet hyvin yksinkertaisia, jopa tylsiä.

 9. Löytyykö vihannespihaa asuntomessualueella? Pienikin kasvatuspaikka olis plussaa.

 10. Asun myös seinäjoella ja olen menossa messuille ihailemaan ja katselemaan vinkkejä kuinka pieniin puutarhoihin on saatu väriä ja viihtyvyyttä.

 11. Piha kivetyksiä haluan tulla katsomaan ja kuinka metsää on yhdistetty pihaan.

 12. Keittiöpuutarhaa olisi mukava tarkastella lähemmin, sekä saada vinkkejä metsän ja puutarhan luontevaan yhdistymiseen.

 13. Haluaisin nähdä uusia perennapenkkejä ja kuulla miten tiheään uuden penkin kasvit kannattaisi istuttaa että ne olisivat mahdollisimman helppoja. Myös varjon puolen penkit kiinnostavat 🙂

 14. Mukana arvonnassa. Haluaisin nähdä kukkapenkin joka kukkii keväästä syksyyn.

 15. Haluaisin saada hyviä ideoita rakenteilla olevan hirsitalon pihan ja puutarhan suunnitteluun! 🙂

 16. Helppohoitoisuutta mutts silti kaunista pihaa etsiskelen, suited ajatuksia!

 17. Mahdolliset vesialueet kiinnostaa mutta myös terassit/pergola ja yleensä kaikki puutarhassa, sommittelu, kivien käyttö jne. aivan mahtavaa päästä katsomaan

 18. Terassit paljuineen/porealtaineen/pihasaunoineen sekä erilaiset kulkuväylät kiinnostavat. Ideoita haen myös kivien käyttöön ja kasvivalikoimaan ?

 19. Haluaisin vinkkejä kaikkeen puutarhaan liittyen. Meillä on iso piha jonka on ennen omistanut puutarhuri ja nyt päässyt repsottamaan kun emme itse ole saaneet innostusta näin isosta puutarhasta eikä osaamista tarpeeksi. Eli helppohoitoisia ideoita ja yksinkertaisia toteutuksia mitä voisi käyttää meillä. ? on kaaria, vesialueita, kukkapenkkejä, aitauksia ja kivialueita jne…

 20. Toivoisin näkeväni miten pienehkön pihan puutarhan saisi kiinnostavan, ilmeikkään ja kutsuvan näköiseksi. Tällä hetkellä oma piha on puolivalmis ja toivoisin erityisesti vinkkejä hyötykasvien kuten marjapensaiden ja hedelmäpuiden sijoittamiseen. Myös vesiaiheet kiinnostavat.

 21. Haluaisin nähdä aurinkoisen ja varjoisan paikan istutuksia ja istutuksia joissa on kukkivaa koko kesän ajaksi. Myös kivetykset ja valaistus kiinnostavat.

 22. Olisi kiva tulla tutustumaan alueen yksityiskohtiin, kun olemme naapurissa niiden valmistumista toista vuotta seuranneet?

 23. Helppohoitoinen piha, jossa olisi omat viihtyisät paikat grillailuun ja muuhun oleiluun 🙂

 24. Messualueiden pihoissa kiinnostaisi erityisesti pihasuunnitelmat, eli se mihin kohtiin pihoille on sommiteltu istutuksia, käytäviä ja patioita. Usein pihat jäävät uusissa taloissa alkuun vähemmälle huomiolle, mutta messualueella niihinkin panostetaan ja sen takia messualueeseen olisikin erityisen mukava päästä tutustumaan. Lisäksi kiinnostaa minkälaisia kasveja tänä päivänä pihoille istutetaan, jotta pihat ovat helppohoitoisia, mutta silti näyttäviä ja myös suojaisia. 🙂

 25. Mukana ollaan. Kiinnostaa ihan kaikki, pihasuunnitelmat, ulkovalaistus yms.

 26. Metsäiseen puutarhasn sopivia kukkivia perennoja ja muita ideoita haluaisin bongailla!

 27. Etsisin uusia kiinnostavia kasveja.. Vielä mahtuis mökille ja kaupunkikotiinkin.

 28. Tässä kesän aikana olisi tarkoitus rakentaa kaksi korotettua kukkapenkkiä ja ideoita kivistä tehtyihin penkkeihin olisi kiva saada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *