Amaryllisvauvat etsii hyvää kotia ; )

0_amaryllis_vauvat.jpg

Näin kun pitää blogia, saa välillä ihania yhteydenottoja kasveihin täysin ”hurahtaneilta” ; )

Kaarina otti minuun yhteyttä hädissään ja kysyi, tietäisinkö ketään, joka haluaisi amaryllisvauvoja. Hänellä kun oli niitä ikkunalaudat täynnä ja lisää oli tulossa. Tietysti kävin hakemassa itselleni kassillisen : )

Istutin useamman amaryllisvauvan yhteen isompaan ruukkuun ja tutkin vähän yhden sipulia. Sillä oli jo kasvamassa sivusipulit, uskomatonta !

 

       

Kaarina oli siis pölyttänyt vanhan perinneamarylliksensä kukat ja kylvänyt siitä kehittyneet siemenet. Taimia on siis paljon… ! Tämä äiti-amaryllis on saatu vuonna 1967 isomman amarylliksen poikasesta, sukulaisilta Lappeenrannasta. Kuulemma siellä suunnalla näitä on useammallakin kasvamassa. Kaarinalla tämä oli kukkinut tammikuun, josta nuo kuvat, sekä uudelleen toukokuussa. Ja kun kävin hakemassa vauva-amaryllikset nyt heinäkuussa, äiti-amaryllis kehitti taas uutta kukkavanaa. Tämä on jokin vanha vähän jalostettu amaryllis eli ritarinkukka, oletan. Kukkii pitkin vuotta ja sillä on aina lehdet. MItä enemmän sivusipuleita on kasvanut ruukkuun, sen komeampi on kukinta. Tätä amaryllistä kastellaan normaalisti kuten mitä tahansa viherkasvia. 

Nyt siis annetaan vauva-amarylliksiä hyvään kotiin ! Amaryllikset sijaitsevat Helsingissä ja minullakin täällä Nurmijärvellä on vielä muutama tarjolla. Jos innostuit, yhteystietoni löytyvät täältä klik.

 

Ehkä muistattekin viime joululta ns. perhosamaryllikseni. Se on samantyyppinen hoidoltaan eli sitä kastellaan läpi vuoden ja sen lehdistö on aina vihreä. Ruukku saa täyttyä sivusipuleista, ennen kuin se istutetaan isompaan ruukkuun.

Eilen perhosamaryllikseni näytti tältä. Siirsin sen tähän seinää vasten kuvattavaksi. Normaalisti se on olohuoneen ikkunalla. Siinä on jo yksi sivusipuli…. saa nähdä kukkiiko talvella jo usealla kukkavanalla : )

Perhosamarylliksen kukka joululta.

Edit- muiden amaryllisten hoito-ohjeet uudelleen kukkimiseen löytyy Sarin joulublogista.