Näin meillä asutaan – maalaistalon elämää Yli-Penttilän tilalla

Maalla

 

   Tervetuloa!

Ajelin viikonloppuna Hauholle maaseudun rauhaan Yli-Penttilän tilalle.
Sain lämpimän vastaanoton kun 5- ja 8- vuotiaat pojat odottivat jo eteisessä tuloani. Kohteliaat nuoret miehet toivottivat kädestä pitäen minut tervetulleeksi.
Tilan emäntä esitteli talon ja samalla hän kertoi paikan historiaa. Tila on ollut todistettavasti samalla suvulla vuodesta 1539, ja ehkä mahdollisesti pidempäänkin. Nykyinen isäntäpari on järjestyksessä 17:sta. He ovat olleet tilallisia vuodesta 2003.
Yli-Penttilässä viljellään perunaa, ja lisäksi heillä on lihakarjaa.

 

IMG_2178 portaat_reput IMG_2162

IMG_2174

 

 

Uutta ja vanhaa

Oli mieleenpainuvaa päästä kuvaamaan tämän maalaistalon sisustus. Kokonaisuus on monikerroksellinen, jossa historian havina yhdistyy luontevasti nykypäivän sisustusratkaisuihin. Emäntä kertoi, ettei seuraa sisustuslehtiä tai -blogeja. Koti on sisustettu tunteella yhdistäen uutta ja vanhaa, kierrätettyä ja itse tuunattua.

 

IMG_2183 IMG_2186IMG_2196 IMG_2199

 

Kestävää ja pestävää

Maataloustyöt pitävät perheen tiiviisti kotipiirissä ja siksi kodin merkitys korostuu.”Meille koti merkitsee todella paljon ja viihdymme kotona”. Koti on turvapaikka, niin kuin laulussakin sanotaan: ”Se on paras paikka maailman, se suojaa omiaan”.   ”Kodissa meille on tärkeää, että se on elämää varten – kestävää ja pestävää”, emäntä jatkaa.

 

sali_pianoIMG_2261

 

Kunnostustöitä ja pintaremonttia

Päärakennus on rakennettu 1800-1900 luvun taitteessa. Kunnostustöitä on tehty vuosien varrella vähän kerrakseen. Paljon on isäntäpari itse tehnyt, mutta tarvittaessa myös ammattilaiset on kutsuttu apuun. Lasten ollessa pieniä on emäntä kaiken muun työn lomassa maalannut mm. sisäkatot, -seinät, portaat, lattiat, listat ja ikkunat.

makuuhuoneIMG_2256IMG_2246 IMG_2233_p
Pihapiirissä pojilla on ihan oma ”kämppä”, joka on vanha työmiesten asunto
Pihapiirissä pojilla on ihan oma ”kämppä”, joka on vanha työmiesten asunto

 

 

Päiväkahvit

Nautimme päiväkahvit kuvaamisen ja työnteon lomassa. Tilan isännän kanssa keskustelimme murteista ja ihmisten erilaisuudesta. Hetki Yli-Penttilän tilalla oli minulle hieno ja merkityksellinen kokemus. Tunsin olevani odotettu ja tervetullut vieras!

Terveiset Yli-Penttilän tilalta!
-anu-

 

IMG_2289 IMG_2286

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *