Uudet ja vanhat turveharkot

0 Turveharkot, uusi ja vanha Kekkilä, Mikkelipuistossa Mikkelissä

Kaupallinen blogiyhteistyö – Kekkilä

Miltä näyttää vanha turveharkko? Ja miksi turveharkkoja käytetään? Kevyillä ja helposti muotoiltavilla turveharkoilla saa tehtyä erilaisia kohopenkkejä. Näin kasveille saa paljon multaa maanpinnan päälle, eikä tarvitse kaivaa niin syvää kuoppaa. Tunnetusti kohopenkeillä on myös etuja, kuten tietyille kasveille sopivampi läpäisevä kasvualusta kosteilla savimailla. Nämä kuvat ovat Mikkelipuistosta, Kekkilän mallipuutarhasta.

Uusi turveharkkopenkki

0 Turveharkot, uusi ja vanha, Kekkilä, Mikkelipuistossa, uusi keväällä laitettu harkko

Tämä on tehty tänä keväänä uusista Kekkilän Turveharkoista. Kuten kuvasta näkyy, turveharkoista saa helposti tehtyä kaareviakin muotoja. Harkkojen muotoiluun sopii hyvin pistosaha tai villaveitsi. Jos saumoihn jää rakoja, ne saa kätevästi tilkittyä seoksella, jossa on vettä sekä harkoista ylijääneitä paloja.

Kasveina näyttää olevan punatähkää, mikä kukkii elokuun tietämillä.

Vanhat turveharkkopenkit:

0 Turveharkot, uusi ja vanha, Kekkilä,Mikkleipuistossa, taustalla uusi, unematädyke

Näihin vanhempiin turveharkkoihin on kauniisti kasvanut sammalia ja jäkälää. Pinta on tosi hienon värinen! Keskellä kasvaa unelmatädyke, joka on kukkinut touko-kesäkuun vaihteessa vaaleansinisin kukin.

0 Turveharkot, uusi ja vanha Kekkilä, Mikkelipuistossa Mikkelissä sekä metsäimarretta

Kahdessa muussa turveharkkopenkissä reunalla kasvoi metsäimarretta ja keskellä päivänliljaa. Näiden turveharkot olivat alhaalta vähän ikään kuin painuneet leveämmiksi. Nämä ovat vanhimmat turveharkot ja ovat olleet mallipuutarhassa sen perustamisesta lähtien eli 10 vuotta. Ylimmässä kuvassa on toinen näistä vanhemmista harkoista. Minusta nämä ovat erittäin viehättäviä, ja luonnonläheisiä. Näiden vieressä kasvaa lehmukset, joiden runkoja näkyykin kuvissa.

0 Turveharkot, uusi ja vanha, Kekkilä, Mikkelipuistossa, metsäimarre 0 Turveharkot uusi ja vanha, Kekkilä, Mikkelipuistossa, vanhoja ja uusia turveharkkoja

Kekkilän Myötätuuli-mallipuutarha

0 Turveharkot uusi ja vanha, Kekkilä, Mikkelipuistossa

Ylläoleva kuva on heinäkuulta. Olen tehnyt tästä Kekkilän mallipuutarhasta postauksen jo aiemmnin Upea Myötätuuli-mallipuutarha Mikkelipuistossa. Siellä on lisää kuvia 🙂

Näissäkin kuvissa näkyy paljon erilaisia katteita. Ne on suosittuja nykyään.  Koriste- sekä kivikatteista on oma postaus Musta ja valkoinen kate on pop.

 

Mikkelipuiston puistoalue on avoinna aina, ja sinne on vapaa pääsy. Lisää tietoa löytyy www.mikkelipuisto.fi. Lisää kuvia Mikkelipuistosta on vanhemmassa postauksessa Mikkelipuisto monipuolinen oheiskohde.

 

Aurinkoisin kesäterveisin.

Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *